Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

Westin

#30
Citat: MAN19464  u Ožujak 15, 2014, 12:45:41
Upravo tako.
Kad im istekne ugovor sa Goricom, neče se javit na natječaj i to je kraj.
Ovo je izlazak na mala vrata sa VG područja.

To samo može Tolić i ekipa .Treba i njih brzo posjetiti USKOK i nadležna tijela.
Trebali bi poduzeti da ostanu tamo s boljom uslogom, a ne da odu

tramvajac 92

Rješenje je glupo. Nego, zar se ne može dio buseva parkirati na kolodvoru u VG? I ima li tamo kakava prostorija za vozače?

MAN19464

Možda 2-3 a sad ima 18 dvokratnih autobusa. Pa ta solucija nemoze proči, bilo je nekoliko zetovih inzinjera na terminalu pa su zaključili da nemože.
Na terminalu ima prostor za vozače.

MAN19464

#33
Mediji o zatvaranju pogona u velikoj gopici.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/9136/zet-ova-garaza-seli-se-iz-centra-gorice.aspx

Citat:ZET-ova garaža seli se iz centra Gorice

Zvuk tristotinjak konja 6-litarskog autobusnog motora više neće u četiri sata ujutro parati tišinu usnulog centra Velike Gorice. ZET-ova garaža prekoputa robne kuće seli se iz centra Velike Gorice, a kako doznajemo, prostor garaže otkupit će Grad Velika Gorica.

ZET-ova garaža u Velikoj Gorici na adresi Zagrebačka 42 prestaje s radom, a do 1. lipnja trebala bi se u potpunosti iseliti iz centra Velike Gorice. Nakon reorganizacije rada i linija koju pripremaju u ZET-u autobusi se više neće parkirati i održavati u samom središtu grada, već će taj posao preuzeti ZET-ove garaže u Podsusedu i Dubravi. Radnici iz garaže dobit će nova zaduženja te neslužbene informacije idu u smjeru da otpuštanja neće biti. Potvrdu ovih informacija zatražili smo i od samoga ZET-a, no niti nakon deset dana nismo dobili odgovor. 

Izmještanje ZET-ove garaže dobre su vijesti za stanare okolnih zgrada, no kakve će sve promjene donijeti taj potez te kakve će imati impliakcije na autobusne linije prema prigradskim naseljima, ostaje nam tek za vidjeti. Naime, zbog reorganizacije linija i vremena putovanja iz zagrebačkih garaža do polazišnih točaka u goričkim naseljima, za očekivati je da će biti promjena u voznom redu.

Što će biti s prigradskim linijama

Svakodnevno putovanje autobusa iz Podsuseda i Dubrave, umjesto iz Velike Gorice, do polaznišnih točaka Kozjače, Mraclina ili Strmca znači i povećanje troškova za ZET, pa su u potrazi za novom lokacijom u Velikoj Gorici, gdje bi bilo parkiralište autobusa. Ipak, autobusi će na redovite tehničke preglede morati u zagrebačke garaže.

Zbog tih promjena sigurno će doći i do reorganizacije linija, naročito onih ranojutarnjih, zbog čega u ZET-u trenutno pažljivo prate broj putnika na goričkim linijama. Neke linije koje kreću prije izlaska sunca tako bi se mogle prorijediti, a upravo je i na gradskoj upravi da prati ova zbivanja kako građani ne bi bili zakinuti slabijom prometnom povezanošću. Iako to nitko ne želi reći, prometna povezanost okolnih mjesta s Velikom Goricom mogla bi biti i slabija.

Zbog ovoga se i postavlja logično pitanje - je li ovo početak kraja prigradskog prijevoza u organizaciji ZET-a? Hoće li te linije preuzeti drugi prijevoznik, baš kao što je u slučaju prijevoza prema Kravarskom i Pokupskom, ostaje za vidjeti. Poznato je da su ZET-u linije 268 i 330 najisplativije, a i uz godišnju subvenciju od 10 milijuna kuna od Grada Velike Gorice prigradske linije se jedva održavaju.

Grad postaje vlasnik prostora garaže

Sam prostor garaže, doznajemo, ima namjeru preuzeti Grad Velika Gorica. Atraktivna lokacija u centru Velike Gorice otvara maštu za razne sadržaje koji bi mogli niknuti. Najlogičnija opcija bila bi prostor prenamjeniti u poslovnu zonu za uredske prostore ili (još jedan) trgovački centar. Prodajom zemljišta Grad bi mogao uprihodovati znatna sredstva koja bi se iskoristila za nove sadržaje na drugim lokacijama. Ipak, prve informacije idu u smjeru da je Gradska uprava sklonija ideji da prostor bude javne namjene. Hoće li na toj lokaciji nastati novi gradski trg, sportska igrališta, ili čak muzej na otvorenom, ostaje na odluci gradskom vodstvu. (tekst je objavljen u 40.broju VGdanas)

dean25

Da li je zatvoren autobusni servis u PAVG?

lovac27


dean25

Da li se i kada ukida pogon ili ne?

lovac27

Što je s pogonom u Gorici uskoro se bliži lipanj,a pogon i servis normalno rade. Jel se odustalo od zatvaranja? Bilo bi bolje da se ne zatvara.

MAN19464

#38
PAVG bit će ugašen najkasnije do 01.09.2014. g. tj. do jesenskog voznog reda, što neznači da neče i prije biti ugašen.
štednja kad evo novog rasipanja novaca, ako zet ostane vozit goričke seoske linije, pa to je nenormalno rasipanje novaca.

tramvajac 92

Rasipanje novaca je, ako će se bus prazan vući iz pogona do sela. Ako će bus ići prazan do recimo Gl. kolodvora, S. mosta, Zapruđa i od tuda na liniju tog ima i sad, problemčić nastaje na linijama Velika Gorica > ________ (upiši po volji neko okretište) koje nemaju svoj par za Zagreb. Jedno rješenje vidim na način da bus ima polazak iz Velike Gorice za to mjesto, a do VG da ide kao brza (ili spora, u to doba je svejedno) linija, i da tako ide u garažu. Drugo rješenje je povlačenje vozila u garažu tokom dana, pr. oko 9 dođe u VG, i kao brza linija u ZG, i povrat na isti način u VG, dalje vozi liniju i opet sutra u garažu. To bi podrazumjevalo da se bus ostavlja preko noći u prigradu, za što je potrebno da su najmanje 2 vozača u blizini.

MAN19464

Preko noći bus mora u garažu, to se nemože promjeniti nikako.
Ovi prjedlozi imaju smisla, al poznavajuči organizaciju sumnjam da če se tako nešto usvojit.

MAN19464

Počeo odvoz alata iz autobusnog servisa velika gorica.
Tako da sad možemo reči počelo je gašenje.
Sad je aktualan datum 04.08.2014.

MAN19464

Još sljedeči tjedan radi servis u pavg-u i gotovo zauvjek.
Crna zastava je spremna.

Anders

Koji autobusi idu u koju garažu? Mercedesi će pretpostavljam u Dubravu, ali kako s MAN-ovima?
27302

marin

Pa po nekoj logici svi MAN ovi će nazad u APP, a mečke APD.