Mercedes-Benz Citaro

Autor man323, Veljača 09, 2016, 21:01:37

podgora2

Citat: Dreamwalker  u Listopad 20, 2018, 12:57:37
Facebook ima milijune profila i jako je širok pojam. Molim te, preciziraj otkud si skinuo slike. Hvala.
Autobusi Hr.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk


lussin

Kad si već stavio Citaro hybrid onda možemo napomenuti da je upravo on Bus of the year 2019

podgora2

Nisan znan da je autobus godine.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk


smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

eCitaro od RTB (Rheintal Bus), Kanton St.Gallen, Svicarska.
Lokacija: Heerbrugg, Bahnhof


smogovci.bbb2

#51
Izvor: https://www.kamion-bus.hr/4577/Actros-Edition-2-Actros-F-unaprijedjeni-Arocs-eCitaro-G-Intouro-i-Sprinter-City
Predstavljen je i serijski eCitaro G, odnosno prvi Mercedesov električni zglobni autobus koji kreće u serijsku proizvodnju. Poseban je po tome što koristi tzv. solid-state baterije (s elektrolitom u krutom stanju) čiji je ukupni kapaciteta 441 kWh što omogućuje doseg od 220 km u optimalnim uvjetima, ali najmanje 170 km čak i u najnepovoljnijim (zimskim) uvjetima.
Ove baterije su dugotrajnije te ne sadrže kobalt, ali imaju i nedostatak budući se ne mogu puniti snagom preko 80 kWh tako da nisu pogodne za česta i brza punjenja.
Također, eCitaro (solo bus) je dobio novu generaciju NMC baterija ukupnog kapaciteta 396 kWh što mu omogućuje doseg od 200 do 270 km ovisno o uvjetima.
U obje izvedbe autobusa za pogon se koriste dva motora snage po 125 kW na drugoj osovini ugrađeni neposrednu uz glavčine kotača, pri čemu je okretni moment svakog motora 485 Nm što se prijenosom povećava na 11.000 Nm na kotaču.

Zanima me tko ima potrebu za autobusom autonomije 170km buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Ozbiljno se to pitaš? Pa ZET ima Stratose koji ne mogu napraviti ni 100km, mislim da imamo kupca za eCitara... rofl rofl
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Za ZET znam da bi ga uzeli kad bi imali love. Mislio sam izvan HR. Čemu forsiraju te e-buseve kad je vodik budućnost buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

steyr1985

To samo jos kupiju po uapadu  firme u vlasnistvu grada. Znacki gtad financira bus i onda se naslikavaju 100% eko bus. Mercedes solo e bus kosta 650.000 eura vozi maximalno 4 sata i mora na punjenje

Lion's Driver

170 km i nije malo ali za koga? Za firme u vlasništvu grada, za firme koje tom autobusu mogu osigurati toliko isplative a kratke rute poput Hamburga, Berlina ili evo i Wiesbadena koji ih je počeo kupovati. Za nekih 8 sati smjene vozač je stalno uposlen a ne prijeđe toliku kilometražu a napajanje većinski financira  grad. Apsolutno nikakvih troškova osim održavanja.

Koja bi od hrvatskih firmi to mogla dovesti? Koja bi se mogla dogovoriti s gradskim vlastima o napajanju, a prije svega o projektu za napajanje, treba to sagraditi i instalirati.? Koja firma ima tako dobro održavanje i običnih dizelskih autobusa kamo li električnih koji su nama totalna nepoznanica? Eventualno da bi to mogao napraviti ZET ali bi i ZET i grad Zagreb morali ući u veliku investiciju i veliki projekt pri čemu bi masa ljudi upirala prstom i govorila "tu je naš novac! šta mi imamo od togaaa!!!"

Tako da mislim da to u Hrvatskoj nećemo još dugo gledati jer moramo posložiti i ove kockice klasičnog javnog prijevoza a ne još srljat sa novim projektima. Njemac to riješi u tren oka i nitko se ne buni kod nas baš ne. Trasa ceste od 5 kilometara se radi godinama, radi se na zna se koji način a kamo li tolika investicija za električne punionice za autobuse

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Lion's Driver

Teško jer je Split puno zahtjevniji teren pa bi ti autobusi trpili puno veća opterećenja od predviđeno i gubili bi energiju brže. Da ne govorim o splitskoj infrastrukturi i stanju cesta, o bezpotrebnim gužvama... A tek održavanje. Zvučim ko pesimist za Hrvatsku, ali činjenica je da nismo ni blizu Njemačke ili Švicarske gdje ti autobusi već djeluju neko vrijeme.

VanhoolTX

Prelijepi Citari iz Essena i Wuppertala.








IgorKlasik