Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

marin

Po čem si to primjetio? Ne moraš ručicu retardera koristit jer ima i na pedali. Ručica je eto tek tolko, nema neke svrhe valjda da je lakše za dozirat retarder vjerojatno. Inače jednak je učinak.

MAN truck bus

Po tome što je aktivirana tipka sa prekriženim simbolom retardera.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

STIB

https://100posto.hr/news/zagrebacki-gradski-zastupnik-tvrdi-da-ima-dokaze-kako-je-zet-lazirao-zamjenu-guma-na-autobusima-objavio-i-fotografije?utm_campaign=internal&utm_medium=floater&utm_source=jutarnji.hr
Citat:JESU LI AUTOBUSI SIGURNI ZA PRIJEVOZ PUTNIKA?   
Zagrebački gradski zastupnik tvrdi da ima čvrste dokaze kako je ZET lažirao zamjenu guma na autobusima, objavio i fotografije

Tomislav Kukec
facebook
25.10.2018.11:45
Zastupnik stranke Naprijed Hrvatska u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Renato Petek, objavio je danas zabrinjavajući status u kojem, kako tvrdi, dokazuje iznimno ozbiljne malverzacije u zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u.

Petek tako tvrdi, a objavio je i fotografije i dokumente, da je ZET lažirao izmjenu guma na svojim autobusima. Iako u dokumentima za pojedine autobuse piše da su im gume promijenjene prije svega nekoliko mjeseci, na autobusima su drastično starije, trule i poluraspadnute gume, pa Petek postavlja pitanje jesu li autobusi uopće sigurni za prijevoz putnika.

"U posjedu sam jednog uzorka, popisa izmijenjene 64 gume na 17 autobusa, a također imam i fotografije guma navedenih autobusa po garažnim brojevima, 2, 4 ili 6 mjeseci poslije navodne izmjene oštećenih guma. Zaključujem da se promjena guma nije dogodila jer kilometraža na njima dokazuje da autobusi u prosjeku mjesečno prolaze oko 4000 do 5000 km, a takve gume mogu prijeći od 80.000 do 100.000 km. Nije moguće da one nekoliko mjeseci poslije izgledaju tako stare i oštećene", napisao je Petek.

'Je li s time upoznata policija?'
Tvrdi kako ne želi širiti paniku, no da je najveći problem što autobusi s takvim gumama izlaze na cestu i ugrožavaju sigurnost svih u autobusu i oko njega, te traži da se odgovorne drastično kazni.

Jesu li gume ukradene, jesu li uopće naplaćene i koliko, tko ih je ZET-u prodao, je li pronađena odgovorna osoba i kako je odgovarala? Što je zaključak interne kontrole? Je li s time upoznat gradski ured za kontrolu ili policija?", pita se Petek.

Osim problema s gumama, Petek navodi i čitav niz optužbi i sumnji u rad ZET-a. Tvrdi kako je gradska kompanija samo prošle godine zaposlila 109 novih djelatnika, a nije došlo do povećanja kvalitete usluge putnicima.

Petek navodi i informaciju za koju kaže kako nije siguran je li točna, da linija 290. koja građane prevozi od Kvaternikovog trga prema novom terminalu zračne luke uopće nema sve potrebne suglasnosti, a ističe i da su brojne druge linije krajnje nefunkcionalne.

ZET nema dovoljno ispravnih autobusa
"Jedan od problema ZET-a je i nedostatak dovoljnog broja ispravnih autobusa. Stoga čudi odluka da se autobusi doniraju. Prošli je tjedan gradonačelnik Bandić donirao 3 autobusa HDZ-ovim gradonačelnicima iz Drniša, Benkovca i Korčule. S druge strane, sam ZET ih nema dovoljno! Jako me interesira da li prosječni koeficijent tehničke ispravnosti ZET-ovih autobusa kroz godine raste ili pada", pita Petek.


Većinu njegovih pitanja proslijedili smo ZET-u, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

ManNLNG

Ovo sam i skužio vidim ponekad na citelisima skroz uništene gume i onda ista ta guma dođe na nl263.
EUROBUS AV120

marin

Samo da napomenem da je složen gbr. 748 od onog sudara u Španskom, isto mu je gbr. napred na sredini i veliki je (identično kao na 757).

ManNLNG

Zanima me dali se stakla koja su ogrebana sa strane vandala i slično promijene ili tako ostanu do rashoda.Bas sam sad vidio tramvaja gbr.2293 kako na staklima ima ogroman kukasti križ dali se to zamijeni u servisu ili jednostavno ostane tak?
EUROBUS AV120

jakov5

#606
Garažnom broju 154 koji je danas vozio 125 izvađen desni bočni displej (onaj lijevi koji je prikazivao broj linije je ostao, ali nije u funkciji).
Ja se nadam da je to zato što ga imaju namjeru popraviti  ??? ;D
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

smogovci.bbb2

Jučer (668) i danas (672) Citaro-i na 229. Možda samo vikend a možda su vraćeni za stalno buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

545

Dečki, dal još je još koja kockica u voznom stanju?
Volio bih se provozati, pa ako je, i vidite je na nekoj liniji javite.
Hvala.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk


MAN truck bus

Ispravne i aktivne su 509 i 517. Možeš ih naći na 231/2. Ne idu više toliko van, samo kada je jako jako hitno.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lovac27

Provozao citaro 652. Sad sva četiri citara voze  u APVG.

smogovci.bbb2

Netko je pitao gdje je g. br. 178. Danas vozi na 172. 184 je cijeli u reklami (nešto za nos) i vozi na 176
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

CONECTO430

#613
BESPLATAN INTERNET U 60 TRAMVAJA I 58 AUTOBUSA


Zagrebački električni tramvaj, nakon što je u sklopu pilot projekta opremio tri tramvajska vozila i tri autobusa uređajima za bežični pristup internetskoj mreži, od petka, 16. studenoga, osigurao je uslugu u još 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa. Sva vozila s besplatnim pristupom internetu označena su naljepnicom s oznakom WiFi, koju putnici mogu lako uočiti.

"ZET nastavlja s projektom uvođenja besplatnog interneta u tramvaje i autobuse. Nakon završenog pilot projekta, sada puštamo u promet 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa opremljenih besplatnim internetom, a koji će biti posebno označeni. No, ni tu nećemo stati. U postupku je ugradnju sustava za bežični internet i u svim preostalim niskopodnim tramvajima i 213 autobusa, što bi trebalo biti završeno u iduća 3-4 mjeseca, izjavila je direktorica ZET-a, Ljuba Žgela, na trešnjevačkoj Remizi prilikom predstavljanja projekt bežičnog pristupa internetskoj mreži u ZET-ovim vozilima.

U pratnji suradnika, ovom događaju prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je u skladu s velikim interesom građana te razvojnim trendom Grada Zagreba  izrazio zadovoljstvo zbog uvođenja usluge besplatnog interneta, koja će putnicima ZET-a  pružiti pozitivna iskustva i omogućiti da budu "online" 24 sata dnevno.

Cilj projekta je dodatno podizanje standarda usluge javnog prijevoza u Zagrebu , što je već ranije potvrdio i pilot projekt besplatnog interneta u tri tramvaja i tri autobusa, koji je naišao na odobravanje putnika, posebice mlađih generacija. Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim korisnicima, a funkcionira na način da se korisnika nakon spajanja na internetsku mrežu u vozilu dovodi do internetske stranice ZET-a, a nadalje je omogućeno pregledavanje svih stranica, osim onih neprimjerena sadržaja.

Besplatno korištenje interneta u vozilima ZET-a omogućeno je u trajanju od 30 minuta, nakon čega je potrebno ponovno se prijaviti ukoliko korisnik želi nastaviti koristiti Wi-Fi mrežu.

Na ovaj način ZET nastavlja kontinuirani rad na podizanju standarda usluge javnoga
Izvor: www.zet.hr.

Za sad je dobio 338
Idem samo jednu stanicu :D

ManNLNG

Jel se gbr.301 popravio ili je još uvijek u appu? Jel imaju neke planove ili ide u rashod?
EUROBUS AV120