Slavonski Brod - Terzić bus - gradski prijevoz

Autor Ivan, Siječanj 26, 2008, 15:22:03

mate


mate

Kažu, skoro dugačka kao ponedjeljak ;D

mate

Novost, iako za sada u najmu kod TBa

Dreamwalker

2x Iveco (Irisbus) Crossway LE :)

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Dreamwalker

#184
Danas sam imao malo slobodnog vremena i 8 kuna viška u džepu, pa sam se odlučio provozati Heuliezom GX 137, jedinim Heuliezom u Hrvatskoj. Pošto je ZET trenutno u nabavci midi autobusa, htio sam vidjeti vrijedi li Heuliez i kakav je s putničkog pogleda. Za one koji ne znaju, Heuliez je francuski proizvođač, a njihovi autobusi popularni su u Francuskoj te sve više u Italiji. Ulaskom u bus, kupujem kartu za 8 kuna koliko košta jedna 60-minutna vožnja. Na području Slavonskog Broda i okolice, većina gradskih linija je kružnog tipa, a svi krugovi traju između 40 i 60 minuta tako da je jedna karta sasvim dovoljna. Ujedno, to mi je bila i prva vožnja JGP-om u Slavonskom Brodu.
Po ulasku u bus u oko mi upada Actia instrument tabla kakvu imaju ZET-ovi Urbanwayi, visoka vozačeva pozicija također preuzeta iz Iveca te svijetli interijer jako sličan Ivecovom. Već nakon prvih par minuta vožnje, Heuliez pokazuje da je 3 puta bolji od Iveca. Preko rupa i neravnina prolazi tako da se prelazak niti čuje, a još manje osjeti. Za 5 godina star bus, ta činjenica me je, što smo se dulje vozili, sve više impresionirala. Doslovno kao da je potpuno nov. Motor je Ivecov Tector 7 snage 250 KS (Euro 6), dovoljno snažan, ali i jako bučan što mi je uglavnom jedina zamjerka na ovom busu. Ovaj primjerak ima jako puno stajaćih mjesta, pa bi u nekim situacijama mogao zamijeniti i solo bus kod manjih opterećenja.
Vožnja je trajala 45 minuta i mogu reći da sam kao putnik bio zadovoljan. Mislim da bi takav midi bus bio jako dobra ZET-ova kupovina (kad bi se dogodila) :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

conecto

Heuliez je zapravo u vlasništvu Iveco Busa unutar kojeg je u novije vrijeme uglavnom zadužen za električni pogon.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Jutros sam se vozio u ovom Iveco Crosswayu LE iz 2016. Dojam je i više nego odličan. Znam da će se dečkima iz Zagreba ovo činiti nemogućim, no ovaj 3,5 godine star Iveco ne proizvodi nikakve zvukove ni cvrčke prilikom prelaska preko rupa kojih na ulicama Slavnoskog Broda ima dosta. Doslovno kao da je jučer stigao iz tvornice. To govori da je održavanje ovog Iveca na puno višoj razini od one u Zagrebu.
Druga stvar, prostor u zadnjem dijelu autobusa puno je bolje iskorišten od onog u ZET-ovim Crosswayima LE. Ima puno više sjedala, a opet je razmak za noge i više nego dovoljan za gradsko prigradsku vožnju :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

#189
Da, jako lijepo, i korektan raspored sjedala. Ovo u Zg je smijurija koju je naručio ne znam tko, dva puta sam se veselo vozio s cabin-size koferom ispred sebe (oko 22 cm širine) i bilo je opet viška mjesta a visok sam 184-5, za tu posebnu priliku je bilo zgodno ali inače je besmislica, toliko prostora nije potrebno ni da je službeni bus za NBA.

mate

Sprinteri za vrijeme redukcije voznih redova uskočili na gradske zadaće

mate

Dio ekipe spremno ceka nastavak rada od 27.4.

mate

Prvosvibanjski odmor...

mate


mate