Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

Tomek

Možda skrpaju i koji od ovih, vidjet ćemo, al računaju i da na ljeto se ukida linija 607 što će nadoknaditi manjak par zglobnih.

tramvajac 92

Tramvaj bi se trebao pustiti u travnju, po onome što se da pročitati... no, sve skupa kad uzmemo u obzir, očekujem da će gospodin gradonačelnik prvo pustiti u promet rotor za tramvaje, uz sebi svojstvene izjave, pa će se tramvajem odvesti da pusti žičaru u promet, za dan grada  ::|

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Siječanj 13, 2020, 22:22:21
Možda skrpaju i koji od ovih, vidjet ćemo, al računaju i da na ljeto se ukida linija 607 što će nadoknaditi manjak par zglobnih.
Računaju oni na 20 komada novih zglobnjaka iz EU fondova samo koliko je to realno ili je u sferi lijepih želja kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Robert

Očito se dosta toga lošeg poklopilo, istek registracije NG312 a nabava novih je još tko zna u kojem statusu. Očito su u takvom stanju, a jesu, da ne mogu proći tehnički pregled. Kako je Tomek napisao možda jednoga pokrpaju pa se vrati u promet, možda stvarno gbr 148 poprave s dijelovima 135,137 i 142. Ali svakako prebrzo ostaje se bez autobusa na koje se može računati za linije.

Tomek

Nije se poklopilo nego je stanje nikad gore. Nikad u povijesti ZET-a nisu vozili tako stari gradski autobusi. NGi312 imaju 23 godine, NL263 u Gorici 20. (vozili su rabljeni do tih godina, al oni bi dolazili iz Njemačke sa duplo manjom kilometražom i u praktički novom stanju) Isto tako kilometraže gradskih autobusa su nevjerojatne te je više od 1/3 autobusa prošlo milijun kilometara. Stanje je alarmantno i ako se ovako nastavi upravljati ovom gradskom firmom možemo očekivati krah gradskog prijevoza i ubacivanje privatnika na linije.
Ako je istina da se razmišlja o 20 zglobnih autobusa to je jednostavno smiješno, ZET ih istog trenutka treba barem 50-ak jer osim NG312 koji su već odavno gotovi i NG313 i Citari G iz 2006. i 2009. su već dobrim dijelom milijunaši i bliži im se kraj.
O solo autobusima da ne spominjemo, stiže 29 solo sigurno, a sad se radi natječaj za još 15 solo CNG i nevjerojatnih 24 kombija koji su sve samo ne potrebni dok još rijetko koji Lion's City iz 2009. nema milijun kilometara. Puno puno premalo noviteta za firmu sa više od 400 autobusa.

Dreamwalker

Činjenica je da je u zadnjih 11 godina stiglo samo 45 novih autobusa koji mogu istog trena na liniju. U to ne računam Stratose. U istih tih 11 godina trebalo je stići 110 novih autobusa. ZET je digao ogroman kredit za prijekonepotrebnu žičaru. Kako će namaknuti sredstva za novih 300 autobusa koje realno treba u idućih 5 godina...vjerojatno nikako. Raspad sistema.

Pozdrav Drnišu :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Nažalost, jedan je brzo izgorio, tako da i to nam propada.

2008/9 smo nabavili čak i previše autobusa, što ne mjenja činjenicu da je pred 5 godina trebalo kupiti nešto. Na sreću, još nije stanje kao prije nabavke da Lion's Regiji voze gradske linije.

Ivan

Treba uzeti u računicu i da se oslobađa 5 voznih redova zatvaranjem linije 607, prije godinu i pol naivno sam se nadao da su obećane nabavke neizbježne pa onda i s takvim kapacitetom nekim poboljšanjima mreže 2020., ali izgleda da možemo očekivati toliko duboku krizu da već treba računati da će samo jedva pokrpati rashod NG312 koji već čekaju rezanje.

ChRiStIaN

Bude se polako pomladio vozni park. Za par mjeseci stiže 30 novih buseva i do kraja godine još 30. Bit će uskoro natječaj za nabavku novih autobusa a oni iz prošle nabavke stižu kroz 2 mjeseca.
@ Autobusi Hrvatska @

Tomek

Problem je što u ovima do kraja godine koje spominješ najvjerojatnije će biti 24 kom Iveco Daily Feniksbus što je apsolutni promašaj uz ovakvo stanje.
Šuška se da se ide u kupnju rabljenih, živi bili pa vidjeli.

MAN19464

Gb. 27 prebačen u PAVG nakon što je prije dva tjedna, četri puta vračen sa savskog mosta, zbog tehničke neispravnosti, odlučeno je da se posudi Gorici neka se oni snalaze kako znaju i umiju.

Tomek

#401
Gorici su trenutno najmanje tri autobusa u ARZ-u plus prošli tjedan svi SL 283 su pali na tehničkom osim jednoga tako da je samo ispomoć.
Najveći problem VG je nerad gradske vlasti koja je preko EU fondova mogla uzeti barem desetak ako ne i više potpuno novih autobusa, ali je skroz nezainteresirana što je za jedan tako veliki grad sramotno.
Sramotan je i ZET-ov vozni park, al VG ništa ne radi da to promjeni, a ima mogućnosti.

tramvajac 92

Mogao se vozni park u Gorici svesti na Citye iz 2009, SL283, a ostatak LE, ali u više prigradskoj verziji sa 1+2 stolicama dole, i stop tipkalima kod svake štange. 20 autobusa bi se sigurno dalo izvući na račun EU fondova, ako je Pula pola voznog parka solo buseva izvukla, AP Sisak je uspio dobre novce izvući da obnovi vozni park... Postoje (po onome što smo vidjeli na nabavama) 2 programa - staro za novo, gdje se mora rashodovati stari bus, i ITU mehanizam, gdje to nije nužno.

https://strukturnifondovi.hr/integrirana-teritorijalna-ulaganja/

MAN19464

Trenutno nema dovoljno autobusa za izlaz i krenule su redukcije na liniji 330. Ovi što su u ARZ-u nece brzo u promet jel su pali na tehničkom zbog trule limarije.
Vračamo se u 2008. Godinu kada su bile najveće redukcije u povjesti.

smogovci.bbb2

Onda neka i reduciraju vozni red a ne da putnici ko debili čekaju polaske kojih nema
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza