VBZ Zürich

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 13:06:11

citaro

Jedan 60-godisnjak je kaznjen novcanom kaznom jer je na zebri izletio pred bus i izazvao puno kocenje  perfeto Mislim da ce ubuduce paziti.

citaro

#136
VBZ preko svih mogucih kanala trazi nove vozace tramvaja i autobusa, postavili su oglase cak i u vozilima, medjutim odaziv za vozace autobusa je ocito los i sada na ispomoc do kraja godine dolazi 9 vozaca iz Zuga (ZVB Zugerland Verkehrsbetriebe). Prosli su sedmodnevnu izobrazbu (upoznavanje trasa linija, nacin rada, itd.) i od jucer su na cestama.

netko

Vrlo vjerovatno mala primanja za CH standarde. Koliko izađe netto prosječna plaća vozača autobusa u Švicarskoj i kakva je struktura vozača tj. ima li puno "doseljenika" koji voze autobuse.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

citaro

Place su sasvim ok, problem su vise sluzbe, odnosno neprivlacno radno vrijeme. Puno doseljenika ima, ali ima ih primjerice puno i medju lijecnicima u klinikama, tako da jedno s drugim nema prevelike veze.

citaro

Video o trolejbusima u Zürichu i specificno o novom SwissTrolleyPlus


citaro

MB Citaro I Facelift #618
Linija 89: Heizenholz - Sihlcity
Lokacija: Heizenholz


citaro

Volvo 7900 Hybrid #440
Linija 89: Sihlcity - Bahnhof Altstetten (- Heizenholz)
Lokacija: Strassenverkehrsamt


citaro

#142
Testiranje samovozeceg elekticnog minibusa u centralnoj radioni:


citaro

Zentralplus, online portal u sredisnjoj Svicarskoj, objavio je clanak o danu jednog vozaca iz Zuga (ZVB), koji je na posudbi u VBZ-u. Izmedju ostalog su i linkali moju snimku linije 89 s youtubea  ;D


Lion's Driver

Moga si generalno prevest sta su napisali  :D

citaro

VBZ od danas u redovnom prometu testira 100%-elektricni autobus marke Caetano, za sada na liniji 66, kasnije ce jos voziti na linijama 37, 67, 76, 77 i 78.
Cilj je, postepeno od 2021 nabavljati iskljucivo elektricne buseve i konacno izbacivanje dizel-autobusa iz prometa se ocekuje 2030 godine.

https://www.telezueri.ch/63-show-zueriinfo/24083-episode-vbz-testet-elektrobusse-wer-fuehrt-meghan-markle-zum-altar

citaro

Volvo Hybrid 7900 #441 & HESS SwissTrolley 4 #176
Linija 80: Triemlispital - Bahnhof Oerlikon Nord & Linija 33: Triemli - Bahnhof Tiefenbrunnen
Lokacija: Triemli


citaro

MAN Lion's City G #513
Linija 80: Bahnhof Oerlikon Nord - Triemlispital
Lokacija: Meierhofplatz


citaro

Prvi put da vidim Volva na 76... Inace dosao je jos najmanje 1 novi Volvo, neki dan sam ga vidio (gbr. 453).

Volvo Hybrid 7900 #450
Linija 76: Bahnhof Wiedikon - Binz Center
Lokacija: Bahnhof Wiedikon

nukleusri

Zürich, Albisriederplatz, 13.04.2019.
Vrlo neuobičajena situacija da autobus mijenja tramvaj. Zbog radova na kolosijeku tramvajske linije 3 (Albisrieden – Klusplatz), 13. i 14.04.2019., na dionici Albisriederplatz-Albisrieden, tramvaj prometuje na dionici Letzigrund (stadion FC Zürich i Grasshoppers, stanicu nakon Albisriederplatza gdje postoji okretnica za tramvaj koja služi u slučaju velikog dotoka posjetitelja na stadion) - Klusplatz, a umjesto tramvaja na navedenoj dionici su u akciji zamjenski hibridni autobusi Volvo 7900 LAH Hybrid.

Tehnički podaci:
Godina proizvodnje 2017 (+1 testni iz 2015)
Ukupno 13 vozila
Dužina 18,13 m
Visina 3,28 m
Širina 2,55 m
Maksimalna ukupna masa 28 t
Diesel motor Volvo D5K 240, redni s Common-Rail ubrizgavanjem, 177 kW / 240 PS (Euro 6)
Elektromotor Volvo I-SAM 150 kW
Automatski mjenjač: Volvo I-Shift
Sustav pohrane energije: Litij ionske baterije
Broj mjesta (ako 4 osobe stoje na m2) 107 (43 sjedeća i 64 stojeća mjesta)

Moje iskustvo vožnje: izuzetno udoban i tih autobus, za ravničarsku liniju koju održava ima odličan moment snage i prilično dobro ubrzanje. Postoji čak i neka vrsta start-stop sustava, da se autobus ugasi dok stoji na stanici/okretištu zbog uštede energije.
Ovaj hibridni autobus održava (među ostalim) i liniju 31E Zürich Altstetten (SBB) - Schlieren Zentrum, jer uobičajeni trolejbus (koji su u Zürichu sada isključivo Hessove proizvodnje u Švicarskoj i koji je na ovoj specifičnoj liniji trolejbus sa 2 "harmonike" Hess DGT LighTram3 (BGGT-N2C)) ne može prometavati zbog izgradnje 1.faze tramvajske pruge od Farbhofa do centra Schlierena u sklopu Limmattalbahn koja će povezati zapadna predgrađa Züricha (Schlieren, Dietikon, itd.) s centrom direktnim tramvajem, tj. produženjem linije 2 Bahnhof Tiefenbrunnen - Farbhof, a koja će biti izgrađena do cca kraja ljeta ove godine (radovi su već u visokoj fazi izgradnje, na dijelovima pruge se postavlja i kontaktna mreža posljednjih dana) a kasnije i dalje. Tako da populacija neće više ovisiti (najviše) o trolejbusu, autobusu i S-Bahnu (koji je ponekad udaljeniji od danas napučenih dijelova predgrađa).
Razni detalji o vozilima ZVV-a (Züri Linie): https://www.stadt-zuerich.ch/vbz/de/index/die_vbz/fahrzeuge.html
Limmattalbahn projekt: https://www.limmattalbahn.ch/home.html

P.S. Inače je u Zürichu dosta čest problem s nedostatkom vozača tramvaja, te se čak oglašavaju i na vozilima s raznim kampanjama o motivaciji ljudi za taj posao. Ponekad postoji i pojačana potreba za vozačima autobusa, tako da ako netko želi, može proučiti više ovdje  ;):
https://www.stadt-zuerich.ch/vbz/de/index/die_vbz/arbeiten_bei_den_vbz/berufswelten/tramfahrer_in/tramfahren_details.html
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje