Gradska i prigradska stajališta 2

Autor kico101, Studeni 21, 2007, 22:01:20

ikar

Malo su pobrkana stajališta u Škrljevu.

Da pokušam objasniti, gledajući od Rijeke prema Kukuljanovu dolazimo na Semafor koji je križanje cestom Čavle-Bakar. Odmah nakon semafora je 1. stanica Kapelica, nakon skretanja za Hreljin dolazimo do 2. stanice kod Marketa, 3. je na raskršću (rampa) uz prugu i di je podvožnjak i 4. je malo iza crkve (prije uskog). 5 stanica je Ambulanta i ta je točno označena.

echo

Ovo su izvrsne fotke ne samo u kontekstu autobusnih stanica, već i kao dokument. Na internetu se može pronaći mnogo fotografija lokalnih krajeva ali to su uglavnom poznatiji pejzaži ili vizure dok ovakve polupustoši nitko ne snima

mivano

U istoimenoj temi broj 1 sam zapazio pogrešku koju je vjerojatno zbog putnika na stanici napravio kolega nukleusri. Na stanici broj 306(nakon Lokve istok) linije 11 ne stoji ploča Slogari vrh već SLOGARIĆI VRH.
BTW.:To je ona stanica čijeg se naziva kolega shole nije mogao sjetit.

mivano

Zna li tko zašto je prije 10(možda manje)godina maknuta oznaka sa stajališta 11-ice na TBJ:  11 DRENOVA
                                                                                                                                                    SARŠONI?
Danas tamo ne stoji ništa, a linija 11 i dalje koristi to stajalište. Na susjednom stajalištu je ostala oznaka Drenova Garići.

mivano

Od danas imamo ponovno nakon 10 godina stajalište linije 11: Belveder istok, obilježena je cesta i stoji ploča

mivano

privremeno se ukida stajalište Kapitanovo-istok zbog radova na cesti kod talijanske škole;uvodi se privremeno stajalište malo prije talijanske škole

mivano

od petka linije 30 i 18b imaju zajedničko stajalište na TBJ, linija 5 je zauzela stajalište 18b-a ne kao prije od linije 11 pa je bila gužva

echo

Možda bi bilo interesantno popisati stajališta koja nisu iskorištena ili više nisu u funkciji. Od neiskorištenih dva su u Antuna Barca, dva u Istarskoj, jedno (ili dva?) na novoj cesti i jedno kod Bristola u Opatiji. Od napuštenih ima jedno u Strossmayerovoj i jedno na Punta Kolovi.

Shole

Citat: echo  u Prosinac 11, 2008, 17:22:26
Od napuštenih ima jedno u Strossmayerovoj
Pomoć?  nemogu se nikako sjetit gdje u Strossmayerovoj?  >:(
Kod OŠ Donja Vežica,  kod Orijentovog igrališta di su sad asfaltirali, Kapitanovo 2 (razmak između 1 i 2 je bilo valjda 100m)

kico101

#24
Citat: Shole  u Prosinac 11, 2008, 19:28:54
Citat: echo  u Prosinac 11, 2008, 17:22:26
Od napuštenih ima jedno u Strossmayerovoj
Pomoć?  nemogu se nikako sjetit gdje u Strossmayerovoj?  >:(
U Strossmayerovoj ( tadašnjoj Proleterskih brigada ), dok je još bila dvosmjerna, bilo je stajalište u smjeru istoka na onom malenom ugibalištu gdje je sada parking ( nasuprot Konstruktora ), ali i ispred ulaza u HKD ( negdje na početku Križanićeve, kod ulaza u ono malo unutrašnje parkiralište ). Tada su sve gradske linije iz Strossmayerove išle gore u Križanićevu ( možete li zamisliti što bi bilo da je onda bilo toliko parkiranih automobila kao danas ).
Što se tiče bivših stajališta u gradu ima tu materijala za sasvim novi topic. Recimo, samo na krugu Vojak-Trsat, kada je jedinica išla obrnuto nego danas ima desetak bivših stajališta, zatim na Brajdi u Krešimirovoj između raskrižja sa B.Polića i Manzonijeve, na raskrižju Zametske, Zvonimirove i Liburnijske ( s južne strane gdje je danas ona skulptura pramca broda ), pomaknuta je stanica kod Novog lista u smjeru istoka zbog izgradnje OMV-a, na Mlaci su nakon rekonstrukcije raskrižja također pomicana stajališta itd. Sjećate li se gdje je nekad bilo stajalište na Žabici ( na zavoju između ulaza u poštanska skladišta i semafora na rivi )? Na mjestu današnjeg bilo je taksi stajalište.
Prema zapadu su pomicana i stajališta u J.P.Kamovoj ( ona kod mjesnog odbora i kod crvenog križa ), stajalište je bilo i na početku zametske ispod onog visokog zida ( danas je kod bivše trolejbusne naponske stanice ), na Baredicama je također pomaknuto zapadnije zbog izgradnje Lozičine itd, itd.
Bravo, Echo za pokretanje teme. Želi li netko otvoriti novu temu? ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

echo

Mislio sam samo na stanice koje postoje kao ugibališta a ne služe ničemu, ali u ovako proširenoj temi ima puno više toga. Točno je za stanicu u Strossmayerovoj - zatrpana je parkiranim autima, mislim da je tamo još i postolje na kojem je bila postavljena tabla. Bivša stanica na Krnjevu je bila interesantna jer su autobusi iz smjera Zameta radili prekršaj i sjekli cestu da bi se tamo zaustavili. Na žabici je bilo veselo kada je više autobusa bilo u koloni, često su puštali putnike da izađu prije početka trotoara. Spomenuto stajalište u Zametskoj premješteno je i u suprotnom smjeru. Stanica na Baredicama je bila jedna od rijetkih koja je imala otok, kao ona u centru Zameta. Ispred riječkog nebodera nekad je bila stanica za linije koje su dolazile iz Ciottine, i također ispred banke za iste linije u suprotnom smjeru.

mivano

#26
ponovno uvedena stajališta Kapitanovo zapad i istok;
stare narančaste čekaonice odlaze u povijest-jučer su uklonjene sa stajališta Lokva,Benaši i Cvetkov trg

lukica

meni su pono bolje i kvalitetnije narančaste više zaštičuju
NARANČASTE SU ZAKON trebalo bi za prigrad napravit neke nove (moderne narančaste)

echo

#28
Na okretištu u Diračju postavljeni su stupovi protiv parkiranja pa bi to trebalo riješiti bar dio tog problema. Ne izgledaju baš jako čvrsto, bolje da su postavili betonske gljive.

NP-549

Nova stanica za linije 22/23/28/30 nedavno uvedena u Jurdanima ispred pošte.