Autobusne stanice

Autor sokre, Rujan 17, 2012, 14:34:10

trom

Pozdrav,

novi sam na vašem forumu, ali odmah imam par direktnih pitanja :)

Ukratko pišem rad na temu utjecaj lokacija autobusnih stajalista na sigurnost pjesaka, pri fakultetu prometnih znanosti :) Pa bih molio vas koji, koliko sam shvatio iz pročitanih postova, ste vozači i djelatnici autobusnih poduzeća malo pomognete u vezi toga.

1. Koja su po vama opasna mjesta autobusnih stajališta u gradu zagrebu?
2. Prijedlozi za povećanje sigurnosti tih stajališta (dislokacije, ukidanja... i ostale mjere)

Imam dosta teoretskih stranih materijala, u hrv nema baš ništa o ovoj temi, pa u nedostatku materijala i još više iskustva molim vas za pomoć...

hvala :))

421

http://cadial.hidra.hr/searchdoc.php?action=search&lang=hr&query=Pravilnik+o+autobusnim+stajali%C5%A1tima&searchText=on&searchTitle=on&resultdetails=basic&bid=L7LC%2fIXv8s060BlcbA8lQA%3d%3d

http://hidra.srce.hr/arhiva/263/114598/narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_02_20_387.html
Ovo su dva od nekoliko pravnih akata u kojem se govori o autobusnim stajalištima.
Nažalost, većinu naših primjedbi zakonodavac i Ured za promet pri gradu ZG baš ne "doživljava".
Naime, postoje stajališta odvojena od prometa ( tzv. ugibališta), stajališta na prometnici, stajališta ispred zebri ili na zebrama itd.
Vrlo su opasna kombinacija stajalište i biciklistička staza koja je projektirana i iscrtana baš na rubu kolnika(stajališta)-primjer stajalište NSK, Lisinski...
Kad bismo se vidjeli  pivkan riješili bismo puno više.
Ovo preko foruma je  klinac, stoga  byeg
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/nadstresnice-su-skupe-pa-ih-jos-nemaju-sve-stanice-965249

Citat:Grad inače planira uskoro premjestiti i autobusno stajalište kod fontana, na istočnoj strani Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru centra grada. Ondje je stanica na kolniku te usporava promet i ugrožava sigurnost vozila i pješaka. Autobusi koji idu prema Glavnom kolodvoru stajat će ubuduće tako ispred dvorane Lisinski, a stajalište za one prema Autobusnom kolodvoru nalazit će se ispred Palače pravde u Vukovarskoj.

Znači, ukidaju se u biti dvije stanice: sadašnje stajalište Lisinski i HBZ/Slavonska. ZETovi busevi će stati, nakon Bundeka, tek ispred Lisinskog a npr. Samoborčekovi će ući u Vukovarsku i stati ispred Palače.

flip

70-100 tisuća kuna za nadstrešnice koje ti ne pružaju zaklon od sunca?  ;D

@221 Zar ce i NSK stanicu ukinuti (u smjeru grada)?

221

Da, ta bi se stanica ukinula.

Ivan

Ukinuti stanicu NSK u smjeru grada bi bio apsurd, praktički pola Trnja ostaje bez normalne pokrivenosti JGP-om dok autobusi prolaze pod nosom. Ako ne smije biti autobusa u zoni Svetih Fontana, koliko god apsurdno sve oko njih bilo, mislim da je izvjesno da će se ipak naći rješenje da prebace ugibališta stanice NSK prije raskrižja sa Slavonskom, a za linije 218 i 281 dvije trake prilaza raskrižju sa Slavonske mogu prihvatiti povremeno stajanje autobusa (konkretno otprilike 5x u jednom satu) i bez nekih dodatnih radova.

flip

Ja sam tu informaciju shvatio kao da samo žele stanicu Lisinski pomaknuti nakon raskrižja s Vukovarskom. Vjerujem da bi se to svidjelo vozačima, a nije velika razlika za putnike ionako. Ostaviti praznim tako veliki dio trase između Bundeka i te premještene stanice mi zvuči apsurdno, pa neće valjda takvo nešto napraviti. Ne znam ni točno zašto bi ta stanica (NSK) u prometnom smislu bila toliko problematična jer nisam primjetio (mozda sam u krivu) da je skretanje iz Slavonske toliko kritično, a autobusi ne smetaju autima koji idu iz Av. Većeslava Holjevca jer postoji ugibalište. Jedino zna biti nezgodno kad dođe više zglobnih autobusa u isto vrijeme.

221

Da flip, sad kad ponovno čitam, vjerojatno si u pravu i samo bi se ta stanica pomicala. Zbunilo me ovo ''kod fontana'' jer su praktički obje ''kod fontana''. Stanica Lisinski je problematična zbog probijanja buseva kroz desne skretače na Av. Vukovar pa je valjda zato pomiču.

sokre

Dobra ideja. Bit će manji pritisak pješaka, dosta se pretrčava preko crvenog na tom desno skretanju prema Vukovarskoj.

A i Lisinski će dobiti na važnosti ..

tamlover

Dobro rješenje što se prometa tiče, za putnike par koraka razlike - recimo čak i jednostavnije doći do tramvajskog stajališta u smjeru Savske. Otkad se to moglo primjeniti....
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Što se tiče stajališta NSK> smjer GK, doista je preusko, prekratko i zapravo vrlo problematično. No totalno ukidanje bi bilo vrlo kontraproduktivno jer ste zaboravili # s linijom 107 i prijelaz na linije 108,166,218,219,220,221,229,234,268,281,310,311,313.
A stajalište ispred Lisinskog (ni)je dobro rješenje za svako doba dana iako sam osobno ZA. Sadašnje štopanje  bus123  bus123 poslije ulaska/izlaska putnika u traku za ravno, zamijenit će popunjavanje (sadašnjeg) stajališta i (opet) štopanje zauzimanja položaja za vožnju do stajališta Lisinski, ali toga bi trebalo biti samo u vršnim opterećenjima (nadam se).
Lisinski ima svoje ugibalište koje služi za ulazak štićenih osoba, važnih gostiju i inih koji dolaze zbog događanja u KD , pa čisto sumnjam da ne bi došlo do premještanja ili ukidanja samog stajališta zbog tih razloga. U suradnju s policijom čisto sumnjam. Tu pak dolazi do problema kod prijelaza samoborskog, sisačkog i petrinjskog prijevoznika ukoliko dobiju stajalište u Av. Vukovar.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tamlover

Citat: 421  u Listopad 13, 2014, 19:36:41
Tu pak dolazi do problema kod prijelaza samoborskog, sisačkog i petrinjskog prijevoznika ukoliko dobiju stajalište u Av. Vukovar.

Prijelaza kuda?
Usput, najnovija gradska odluka donosi naplatu korištenja autobusnih stajališta na području grada svima koji nisu ZET. Bit će mi zanimljivo pratiti kako će se to primjenjivati, tj. kako će se odraziti na učestalost njihova stajanja po gradu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

S obzirom da će po tom prijedlogu međugradski autobusi (osim ZET-a) stajati u grada Vukovara, putnici će se morati prošetati do Lisinskog AKO idu prema GK. 

Naplata bu zanimljiva, pogotovu za razne prijevoze radnika. Ta će odluka (ako se počne primjenjivat) najviše pogoditi Samoborcei Presečkog (West Gate). Za sisačko-moslovačke linije to nije toliko izraženo pošto ne staju na baš svakoj stanici u zg.

421

@tamlover
Sadašnje (zajedničko stajalište) Lisinski> GK, omogućavalo je brz prijelaz navedenih prijevoznika u  bus123 ZET-a, te švercanje jednu stanicu do GK.
Bude li zaživjela nova regulacija stajališta ZET= Lisinski, ostali= Av.Vukovar, tad će prijelaz na  bus123 ZET-a biti daleko kompliciraniji za prigradske putnike. I skoro zaboravih-čisto sumnjam da će gradske vlasti odobriti postavljanje nadstrešnice ispred KD Lisinski, ali nikad ne reci nikad. Ako je u Mesničkoj nedavno osvanula poletno sletna staza, niti ovo nije nemoguće.
Što se naplate tiče-kako ustanoviti i naplatiti korištenje? Komunalni redari, prometni redari, policija?
Dotle se turistički autobusi još uvijek "švercaju" na Kaptol bez naknade, parkiraju na zabranjenim mjestima bez sankcija, krše propise gdje stignu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Bocko

Citat: 221  u Listopad 09, 2014, 17:56:29
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/nadstresnice-su-skupe-pa-ih-jos-nemaju-sve-stanice-965249

Znači, ukidaju se u biti dvije stanice: sadašnje stajalište Lisinski i HBZ/Slavonska. ZETovi busevi će stati, nakon Bundeka, tek ispred Lisinskog a npr. Samoborčekovi će ući u Vukovarsku i stati ispred Palače.
Baš se čudim cijenama nadstrešnica kod vas i tim izgovorima da se ne može postaviti sve jer su skupe.

U Rijeci ih ista tvrtka -Euromodul stavlja za 30-50.000kn a kod vas iste nastrešnice koštaju 70-100.000kn. Malo neobično.
http://www.rijeka.hr/NestoNovo1