Konjictrans, Konjic

Autor erobuss, Veljača 26, 2008, 18:08:34

Tomek

Malo nam se ova tema uspavala..
Evo danas Setre S315HD u Vukovaru

Fan coaches

 

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk


belmoo02


belmoo02


belmoo02


belmoo02


mate


Paško

Naišao sam na internetske stranice ovog prijevoznika, koje su nedavno potpuno promijenjene. Vidim da je tvrtka proteklih godina bila u nekoj vrsti "rebrandinga" i u sklopu toga predstavila novi logo, koji je u biti novija verzija originalnog. Naravno, meni je na tvrtkinim stranicama najzanimljivija bila rubrika o povijesti. Ovo piše u njoj:

Citat:O nama
KONJICTRANS — O NAMA
Historijat
Konjictrans d.o.o. Konjic je preduzeće čija je osnovna djelatnost pružanje usluga iz oblasti transporta usluga i roba. Osnovano je u Konjicu dana 07.12.1989. godine rješenjem Višeg suda Mostar pod brojem UF/I – 431/89, te sa više od 30 godina iskustva spada među vodeća transportna preduzeća u Bosni i Hercegovini.

U početnoj fazi rada aktivnost preduzeća se vodila uglavnom na osposobljavanju voznog parka za eksploataciju u javnom međugradskom prevozu putnika, te rješavanju administrativnih problema u cilju dobijanja redovnih autobuskih linija s obzirom da u to vrijeme još nisu funkcionisale institucije koje se bave tom problematikom. Time su objezbjeđene dvije međugradske linije Parsovići – Sarajevo i Mostar – Sarajevo, kao i dvije kantonalne linije Konjic – Mostar i Konjic – Čapljina koje su ozvaničene i funkcionišu u skladu sa Zakonom u cestovnom prometu.

Pogođeno ratnim dešavanjima kompletan vozni park, kao i samo preduzeće, biva potpuno devastirano. Uprkos svim problemima, Konjictrans nastavlja da obavlja svoje usluge te se prvenstveno bavi aktivnostima u lokalnom, međugradskom i međunarodnom prevozu. Kroz te aktivnosti uglavnom su se obavljali prevozi u Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Mađarsku, Austriju, Njemačku, Norvešku, Švedsku, Dansku, Francusku, Italiju i Tursku. Pored toga preduzeće se cijelo vrijeme bavilo i ugovorenim prevozom, uglavnom za potrebe preduzeća koje imaju sjedište u Konjicu.

Rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru br. 147/02, preduzeće Konjictrans d.o.o. Konjic je preregistrovano, odnosno privatizirano 13.02.2003. godine, te prelazi iz društva sa ograničenom odgovornošću u dioničko društvo, kada rukovodstvo preuzima sadašnji direktor Mustafa Ajanović. Od tada firma postiže velik napredak, nizajući uspjehe u svom poslovanju i zahvaljujući zadovoljnim klijentima, postaje jedan od vodećih prijevoznika u Bosni i Hercegovini. Sam uspjeh preduzeća praćen je konstantnim povećanjem broja zaposlenih, kao i proširenjem voznog parka koji je danas obogaćen sa vrhunskim novim autobusima i minibusevima.

Posljednje 2 godine praćene su velikom ekspanzijom u samom poslovanju preduzeća. Od 27.02.2020. godine preduzeće se bavi uvođenjem međunarodnog ISO standarda i to sistema upravljanja kvalitetom, čime dobija certifikat ISO 9001:2015.

Od 01.01.2022. godine preduzeće Konjictrans d.o.o. Konjic je ponovo preregistrovano čime postaje postaje društvo sa ograničenom odgovornošću za prijevoz putnika i robe. U 2022. godini Konjictrans proširuje svoje usluge te u sklopu samog preduzeća otvara Samouslužnu praonicu za osobna i teretna vozila, kao i Restoran A&M koji raspolaže vrhunskim specijalitetima na koje nećete ostati ravnodušni.

Glavni cilj firme je da osigura prijatno i ugodno putovanje, te sigurnost svim korisnicima naših usluga.

Ipak, ono što je zanimljivije fotografije su koje se nalaze uz tekst. Na kraju posta nalaze se one zbog kojih pišem ovaj post, ali započnimo s prve tri fotografije (TAM, Dubrava, Sanos). Sve su tri – falsifikati. Na fotografije s interneta fotošopiran je logo KT-a. Dobri falsifikati, svaka čast, ali sami postupak poprilično je čudan, skoro kao ilustracija iz poljskog autobusa na vrhu rubrike. Razumijem da treba prikazati početke firme, ali ne ovako. Ne valja ni uzimati fotografije s foruma bez pitanja ili navođenja izvora, ali nisu ni prvi ni zadnji koji su nam se tako "odužili" za širenje vidljivosti tvrtke. :-X

Uglavnom, nakon mojih žalopojki, evo i to vrlo zanimljivo. Na stranicu su postavljene i dosta zanimljive arhivske fotografije iz, sudeći prema registarskim pločicama, druge polovice 1990-ih. Hvala im na tome.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Još rashodovanih autobusa, a i onih tada aktivnih.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Doki21

Crafter danas sa vaterpolistima u Vukovaru ;)

mate

Ekipa je protekli vikend boravila u ZG, za one koji možda ne znaju, Cityliner je ex. PNT OS-597-KE

akzg22

E35-M-376, slikan blizu Arene Zagreb.

mate


mate


mate

U petak kod Velesajma