Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Lapsvs, ide i on drugi tjedan

Matija87

Ima li kakvih saznanje hoće li biti šta posebnih vožnji , pritom mislim na vožnje za OŠ Tribalj,Kostrena,Bakar,Jelenje.. i na polaske do Zlobina i Triblja?

mivano

Drago mi je da se 651 vraća, 589 ovime postaje najstariji u voznom stanju.

NP-549

Citat: Matija87  u Rujan 04, 2020, 09:36:48
Ima li kakvih saznanje hoće li biti šta posebnih vožnji , pritom mislim na vožnje za OŠ Tribalj,Kostrena,Bakar,Jelenje.. i na polaske do Zlobina i Triblja?

Vraća se sve što je bilo i prije,  OŠ Tribalj , OŠ Bakar i linije za Zlobin i Tribalj.

Citat: mivano  u Rujan 04, 2020, 21:28:36
Drago mi je da se 651 vraća, 589 ovime postaje najstariji u voznom stanju.

583 je najstariji  ;)

kico101

Zapravo i jedan i drugi su dosli u isto vrijeme, ali je 589 malo kasnio zbog otpustanja kotaca. Prvi dan u prometu 14.01.1994.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

https://www.fiuman.hr/pojedini-vozaci-autotroleja-zadrzavaju-novac-od-prodanih-putnih-karata/?fbclid=IwAR05gXLPCutZmnpHSy5xNVE2NkDySEtSQQ0JB4JyU3q5catmNVYjQlocWvM

"VIJESTI
Pojedini vozači Autotroleja zadržavaju novac od prodanih putnih karata
Autor Fiuman.hr

Situacija u Autotroleju daleko je od idealne. Nezadovoljni su velikim dijelom putnici zbog prorijeđenog voznog reda, ali nezadovoljni su također i njihovi djelatnici koji su morali pristati na smanjenje plaća i ostalih prava zbog vrlo teške financijske situacije u tom gradskom komunalnom društvu.

No, popravljanju situacije zasigurno ne doprinose pojedini vozači koji zadržavaju prihod od prodaje putnih karata te su sindikalisti zbog toga morali pristati da se ne isplaćuju dogovorene stimulacije.

"U četvrtak je u uredu direktora KD Autotrolej održan neformalni sastanak na kojem su bili prisutni svi sindikati koji djeluju u KD Autotrolej. Na sastanku se između ostalog razgovaralo o problemu ne predavanja inkasa odnosno utrška od strane pojedinih vozača. Slijedom toga donesen je jedan sporazum oko neisplate stimulacije od 20 odnosno 10% na koju imate pravo prema KU. Znamo i svjesni smo činjenice da svatko od nas, a pogotovo u ovim za sve nad teškim vremenima kada su osobni dohodci umanjeni da ima financijskih problema, ali to nikako ne može biti opravdanje da novac koji je netko dobio od utrška zadrži za sebe. Tako su pojedinci doveli do toga da se moralo prijeći mjeri koja za sobom ima posljedicu da će ti isti ostati bez stimulacije od prodaje, ali ono što je gore od toga je to da su svoje kolege sada ograničili da inkas odnosno utržak moraju predati u roku do 7 dana odnosno do 15 dana za one vozače koji ne dolaze u grad Rijeku često prema rasporedu rada. U protivnom neće moći ostvariti pozitivnu stimulaciju za prodaju.

Kao što smo već ranije naveli svjesni smo činjenice da mnogi iz nekih razloga zapadnu u financijske probleme pa se snalaze na razne načine. Morate znati da novac od utržka ne pripada vama već poduzeću u kojem radite kako bi vam osiguralo potrebnu isplatu osobnog dohotka i podmirilo troškove poslovanja. Ukupni iznos koji se duguje nije mali i nije zanemariv zapravo on iznosi gotovo onoliko koliko vam poslodavac isplaćuje ukupnu mjesečnu stimulaciju za prodane karte", poručili su iz Sindikata primorsko – goranskih komunalaca te su pozvali i svoje članove koji su na bilo koji način dužni da im se jave te podsjetili na mogućnost pozajmica."

NP-549

Prvo:  šta se ima toliko ne predavat inkas i onda tražit olakotne okolnosti ?  Ko da je Troley prva firma koja radi s parama pa se jos nije uhodalo. Nek blagajnica u Plodinama ili na kiosku proba ne predat utržak,  odma bi pedalu dobila.

Drugo: šta imaju sindikati o tome javno govorit po portalima ???

mivano

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/ovaj-rijecki-vijecnik-smatra-da-se-autotrolej-treba-ugledati-na-bandicev-zet/

"Ovaj riječki vijećnik smatra da se Autotrolej treba ugledati na Bandićev ZET
Marinko Glavan

10. rujan 2020 22:45

Korona kriza ne može biti opravdanje za pad standarda javnog prijevoza, drže Josip Kukuljan i Mirna Međimorec

Riječki gradski vijećnik Mosta Josip Kukuljan i nezavisna vijećnica u Općinskom vijeću Viškova Mirna Međimorec upozorili su jučer na Korzu na, kako tvrde, neodrživo stanje u Autotroleju.

Smanjenje broja polazaka i pad standarda javnog prijevoza na području Rijeke i okolnih općina, istaknuo je Kukuljan, vodi do još većeg pada broja putnika i još teže financijske situacije u Autotroleju.


– Krizna situacija s pandemijom koronavirusa ne može biti izlika za loše poslovanje, rekao je Kukuljan koji smatra da pandemija COVID-19 ne može biti opravdanje za probleme u javnom gradskom prijevozu koji su prisutni već godinama.

– Ako usporedimo Autotrolej sa Zagrebačkim ZET-om, možemo uočiti da u glavnom gradu javni prijevoz u potpunosti funkcionira. U ovom trenutku ZET vozi pojačanim intenzitetom, prema uobičajenom, prošlogodišnjem jesenskom voznom redu, a vozačima nije smanjena plaća.

S obzirom na izrazito loše stanje u gradskom proračunu, tražim od gradonačelnika odgovor na pitanje hoćemo li vratiti i poboljšati standard javnog prijevoza ili će biti dodatnih ukidanja polazaka i rezanja plaća djelatnicima, rekao je Kukuljan.

Mirna Međimorec je izrazila nezadovoljstvo novim voznim redom koji je stupio na snagu s početkom školske godine, a koji smatra neadekvatnim i nedovoljnim za potrebe školaraca u općini koja je jedna od rijetkih s velikim brojem učenika osnovnih i srednjih škola.

– Dosad smo izdvajali 3,3 milijuna kuna, a rebalansom proračuna to izdvajanje podigli smo na 3,6 milijuna kuna, uz dodatnih 300 tisuća kuna za subvencioniranje autobusnih karata po socijalnom programu.

Za taj novac dobili smo manji broj autobusa i manji broj polazaka, a taj problem naročito dolazi do izražaja u jutarnjim satima, kada djeca kreću u školu. Do sad su u 7.15 sati vozila tri zglobna autobusa, a sad samo jedan solo autobus.

Apeliram na Autotrolej da prilagodi vozni red potrebama putnika, posebno u Viškovu, gdje je velik broj radnih ljudi i školske djece, rekla je Međimorec."

Majstor

Jel Autotrolej sam radi mjenjace ZF i Voith i motore / jel nešto zamjenski dijelovi ili original / ako zna tko ?
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Sami radimo motore i Voith mjenjače.
Od ZF-a ne možeš dobit ni školovanje, ni uputstva,  ni rezerve djelove,  ni kataloške brojeve.   Čavka neda ništa.  Za svaku pizdariju dolazi Hidromehanika

Majstor

👍 jel slažete sa original / vrlo skupim / ili nekim zamjenskim dijelovima mjenjace ?
Naime navodno ima dosta zamjenskih dijelova kod Hr dobavljača solidne kvalitete .
Možda ste probali zamjenske ?
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Sa zamjenskima se radi jer su to ionako autobusi od milijon i kusur kilometara koji neće još dugo vozit.  A i dosta se prebacuje djelova iz rashodovanih buseva. Prvi ZF autobusi su Citelisi iz 2013. i oni imaju oko 500 tisuća,  a stariji od njih su oni iz 2007. a to su ovi gore spomenuti.  Tako da nemamo Voith buseva novijih od 13 godina.  Bili cu facelift Citari ali smo ih dali ća

tramvajac 92

A u Conectima LF je isto ZF?

NP-549

Da,  zglobni Conecti iz 2016. isto imaju ZF.   

Od nestandardnih mjenjača nakon 2013. pojavili su se samo:

724-727  Irisbus Arway  ZF 6 brzina ručni
728-729  Iveco Crossway Pro  ZF Automatizirani 12 brzina

Svi ostali su ZF automatici,  Ecomat ili Ecolife ovisno o godini proizvodnje