Promet Makarska - razno

Autor miky, Prosinac 18, 2007, 15:31:43

XDonald

http://www.mega-media.hr/skandal-vozac-promet-makarska-strgnuo-haljinu-s-putnice-uhvatio-je-za-sisu-i-psujuci-ju-pokusao-udariti/

SKANDAL Vozač Promet Makarska strgnuo haljinu s putnice, uhvatio je za sisu i psujući ju pokušao udariti?!

U subotu 23.lipnja Makaranka (42) se sa svojom kćerkom (18) vraćala iz Zagreba u Makarsku ne sluteći da će to putovanje pamtiti cijeli život, ali ne po dobrom

Nekoliko dana ranije, ova se Makaranka uputila autobusom Promet Makarska d.o.o. prema Zagrebu u potrazi sa stanom za svoju kćerku, od jeseni brucošicu. Kako je kupila povratnu kartu, u subotu je sa autobusom iste tvrtke krenula natrag u Makarsku. Pitala je vozača hoće li ovaj put biti klime u autobusu jer kad su putovali prema Zagrebu, nije radila pa je bilo užasno sparno. Vozač je na tu primjedbu reagirao neprimjereno pitajući se što ona misli čime se vozi. Na jednom odmorištu u Lici gdje je autobus opet stao, isti vozač N. V. (podaci poznati redakciji, op.a.) upućivao joj je komentare sa seksualnim aluzijama ne mareći pritom što je u njezinu društvu čitavo vrijeme bila njezina jedva punoljetna kćer.
Putnica iz Makarske samo je molila Boga da što prije ona i njezina kćer dođu doma, no ono što je uslijedilo u Splitu, nije mogla ni u snu očekivati.
Autobus je ušao u Split negdje oko 18.20, stajući na nekoliko usputnih stanica npr. kod Firula, centra Joker itd. što je izazvalo nezadovoljstvo putnika koji su ,,hvatali" trajekt u 18.30. Čini se da je to samo dodatno iznerviralo vozača koji nikako nije mogao kontrolirati svoje ponašanje.
– Došli smo gotovo do kraja puta i vidjevši obojicu vozača kraj autobusa, prišla sam im i pitala koliko vremena još imamo jer sam htjela otići kratko do zahoda na što mi je taj vozač rekao: ,,Zajebavaš me još od Zagreba!", da bi mi u sljedećem trenutku strgnuo haljinu koja mi je bila vezana oko struka prilikom čega  me ozlijedio na bedru i kuku. Ostala sam u kratkim hlačicama i majici na trakice, a on me sekundu kasnije uhvatio za lijevu sisu psujući me, govoreći mi ružne stvari u nazočnosti stotine svjedoka na splitskom kolodvoru uključujući  moju kćer, njegovog kolegu vozača i još dvojicu vozača drugog autobusa Promet Makarska d.o.o. koji su sve to u čudu gledali. Kako sam se ja opirala, dignuo je ruku na mene i bio bi me udario da ga nije zaustavio njegov kolega vozač blokiravši udarac svojom rukom!,  priča nam Makaranka.

Kad je sve to učinio, uputio se prema prtljažniku autobusa, uzeo torbu ove Makaranke i, priča nam ona, bacio ju na asfalt dok je njezina kćer skupljala stvari. Makaranka je u šoku sjela na obližnju klupu i plakala, a onda joj se sa stvarima pridružila i kćer. Nasilni vozač nije pokazivao nikakvu empatiju već je sa ostalim putnicima krenuo prema Makarskoj ostavivši majku i kćer na Autobusnom kolodvoru Split.
– Ubrzo mi je prišao vozač drugo autobusa Promet Makarska i ponudio mi prijevoz, no ja sam mu rekla da ne treba već da ću kupiti dvije karte za Makarsku i krenuti nekim drugim autobusom, no inzistirao i nas dvije uplakane zajedno s ostalim putnicima drugim autobusom dovezao u Makarsku. Na putu sam shvatila da mi je u putničkom dijelu prvog autobusa ostala kesa sa markiranom odjećom i parfemom u vrijednosti cca. 500 EUR. Čim smo došli u Makarsku, moja kćer je pokušala locirati predmete, ali bez uspjeha sve do sutradan kada je naša kesa locirana, ali bez parfema vrijednog 600,00 kuna, priča na Makaranka svoju muku te opisuje susret s policijom.

– Nakon što sam stigla u Makarsku, uputila sam se s prtljagom izravno u PP Makarska prijaviti napad no morala sam čekati puna dva sata, a stav policijskih službenika je bio da što se ja čudim, kao da je normalno da se tako ponašaju vozači autobusa. Ipak sam ustrajala na prijavi, no prema mojim saznanjima, vozača koji me zlostavljao, nisu priveli na razgovor te on i dalje vozi autobus!, priča na  Makaranka.
Sutradan ujutro je otišla i na Hitnu pomoć u Makarsku gdje su joj konstatirane ozlijede i stanje šoka, a o čemu portal Megamedia posjeduje službenu dokumentaciju.
Od subote ova Makaranka više ne spava kao prije, osjeća anksioznost, neugodno joj je izaći iz stana,  a kad vidi Prometov autobus, počne se tresti.

– Ovo je za mene noćna mora, ali istjerat ću pravdu do kraja. Tužit ću tvrtku Promet Makarska d.o.o. zbog svega jer sam nakon konzultacija sa odvjetničkim timom donijela odluku da za ovo netko mora odgovarati. Pitam se kako bi se vlasnik Prometa Makarska, g. Mate Jujnović osjećao da netko njegovu kćer tako napastvuje?, kazuje nam ova Makaranka koja je već kontaktirala brojne udruge za zaštitu žena, pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, a putem svojih prijatelja i PU Splitsko-dalmatinsku kao i druge institucije čija se reakcija tek čeka. U međuvremenu smo poslali upite o ovom incidentu tvrtki Promet Makarska d.o,.o te PU Splitsko-dalmatinskoj, no do objave ovog članka nismo dobili odgovore. 




Paško

Takav slučaj bolje ne komentirati...

Zadnjih par tjedana stalno na makarskim linijama viđam sinjske autobuse (uglavnom Eurolinere, ali nekad čak i stare Tourismo), dakle Prometu ih stalno fali.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Frik85

Šuška se, da Arriva kupila PROMET

tramvajac 92

I jučer se je.  ;) Ali da bi Arriva mogla biti zainteresirana, to je sigurno.

Lion's Driver

Aj pročitajte malo bolje taj članak, tolika količina laži i ne logičnosti u štivu ko školska lektira. A kolega...ne vjerujem da bi sve to uradio N.V. Ne stoji mu. To je neka rospija od buhe napravila slona i od jedne sitnice tipa beštime nadodala još 10 stvari a haljinom valjda zapela... Još nek dođe reć da je trudna i to je to.

E... Sinjski autobusi... voze sezonske 2x SINJ-ST-MA-ST-SINJ i našu dnevnu dubrovačku al s polaskom u 6 ujutro iz Sinja umjesto iz MA jer fali ljudstva i autobusa.

Majstor

Kako fali ?
Apetiti preveliki !
Samo mi sudite pošteno !

MAN464

Koliko sam čitao u novinama vlasnik Promet Ma je dobro potkovan sa parama pa mu nije problem kupiti autobuse a čemu uzimati autobuse koji će biti potrebni 3 mjeseca a ostatak godine bio dio izložbe u garaži , treba biti malo realan.

Btw jeli više voze za Njemačku?  hi
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Lion's Driver

Može kupit i mora jer se sve ovo raspada... a neće jer je trošak...vanjski izgled top a unutra ko se god vozio s Prometom zna šta je, posebno stari Neoplani. Ljudi fali brat bratu 15 vozača i to se zna zašto da se ne piše bezveze. Eto, on je nabavio Citara 3 osovine, a moga je kupit dva od 12m za tog jednog i da se mi prigradski vozimo ko ljudi, al zašto kad Setre duraju milione a Neoplane u Sinju nema šanse da otpiše. Ima neke svoje hirove, vizije koji ne vode dobrom putu i svaki dan je stanje gore i gore, al eto... bar placa ide redovno kolika je da je... svaka mu cast na tome i jedini je koji nema dug prema drzavi ni prema bankama.

Dreamwalker

U Sinj su otišli MA-688-BF (ST-8550-K) i MA-670-AT (ST-8551-K).
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

podgora2

Jeli proda onoga Citara trosovinca.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk


Lion's Driver

#415
Ko je god uporan pa uđe u Makarsku s Istočne strane zna i vidi da nije  ;D

podgora2

Dosa Mercedes iz Sinja ST-179-TS na ispomoć u lokalu.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk


Lion's Driver

Ne nego vozi sezonsku samonaplatu Sinj-Split-Makarska-Živogošće (ili Zaostrog nezz)-Makarska-Split-Sinj... i de molin te bogom ne moraš pisat sve šta misliš i šta si vidio, napiši ono šta si siguran i ne mlataraj glupost. Hvala  glavauzid

podgora2

Isa je za Zivogosce u 3i20.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk


Lion's Driver

Aj da riješimo konačno Citara pa će mo samo kadkad sliku nabacit.

Naime, troosovinski Citaro nije u vlasništvu Prometa nego privatnika koji je  nedavno kupio King Longa bijeloga. Uvezen je zahvaljujuć Prometu ali...Trebao je kao i King Long služiti kao shuttle bus ali je posao prije samog početka propao tako da je taj Citaro i dalje tu i ko zna do kad će biti. Tako da se mali "Podgora" i ostali ljubitelji mogu smiriti a ja odahnuti da ga neću dobit tu stonogu umjesto gradske Setre  ;D Također, navodno postoji još jedan u Rijeci pa ako tko ima sliku nepoznatog Citara u okolici RI to je vjerojatno taj. Novi vlasnik King Longa se nije kao ni sa poslom usrećio ni sa autobusom, čim ga je iznajmio Čazmatransu i čim je vidio cestu počeli su problemi a na trajektu je valjda dobio "morsku bolest" pa je ispustio svo ulje na sred garaže trajekta  ;D