Razno

Autor elvis, Srpanj 29, 2010, 21:47:13

Marek

Citat:Vozač autobusa u Beču pronašao je torbu s 390.000 eura (2.932.800 kn) u gotovini i predao novac policiji, koja je ušla u trag starijoj ženi koja je neobjašnjivo ostavila svoje bogatstvo u autobusu.

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/580965/posteni-vozac-autobusa-vratio-tri-milijuna-kuna/


hochdecker

#17
Novčane kazne AZTN-e zbog kartela u Međimurskoj županiji.

http://www.aztn.hr/article/1202/kaznjen-kartel-autobusnih-prijevoznika-u-medimurju

Majstor

Jedno frisko. Ko vozi u Konzum ???
Samo mi sudite pošteno !

Marek

Citat:Goran Kekić (50) sve je ispite položio iz prve. Lud je za autobusima, a nikad nije radio kao profesionalni vozač.
- Od malena sam obožavao velika vozila. Kao klinac maštao sam da ću biti vozač autobusa ili kamiona. Iako ne radim kao vozač, ostvario sam san, kazao nam je zaposlenik Odnosa s javnošću Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET), Goran Kekić (49). 
On je među 40-tak ljudi u Hrvatskoj koji, prema podacima MUP-a, imaju vozačku dozvolu za sve kategorije.

http://www.24sata.hr/zanimljivosti/vozi-bas-sve-jedan-od-rijetkih-koji-su-polozili-sve-kategorije-307787

staypp83

#20
Zanimljiv video... 8)
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

COVIK

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

frukec


Shole

a da probaš i svoj forum napravit  ?  Čisto ono da te mi ostali ne ometamo

frukec

Razmišljao sam o tome i odlučio :) forum je u izradi

s431dt

istina!!!

frukec


Dreamwalker

http://www.poslovni.hr/after5/sveani-napravili-ekoloski-trolejbus-od-konoplje-294318


Citat:Izdvojene vijesti
Šveđani napravili ekološki trolejbus od konoplje


U švedskom gradu Malmöu predstavljen je prototip trolejbusa u potpunosti načinjenog od industrijske konoplje, piše Kontraportal.

Ovaj kompaktni trolejbus može, osim vozača i medicinskog osoblja, primiti još 78 putnika, a kreće se brzinom od 20 km na sat.

U Švedskoj se otvoreno podupire i potiče uzgoj kako indijske tako i industrijske konoplje, stoga je upravo tamo i stvoren ovaj ekološki trolejbus od strane kompanije Dream Industries inc. u suradnji s nekoliko drugih kompanija poput Gandjä Systems koji su osigurali električni motor također u potpunosti načinjen od industrijske konoplje.

Trolejbus će, kako doznaje portal, biti opremljen i nekim novitetima. Osim klasičnog dijela za putnike u stražnjem dijelu će biti takozvani "kutak za konopljare", dio trolejbusa u kojem će biti dozvoljena konzumacija indijske konoplje. Dakako, samo u medicinske svrhe.

Karoserija je izrađena od materijala na bazi konoplje, koja je otporna na udarce, prototip je čak prošao i crash test i za razliku od čelika, materijal od konoplje se uvijek vraća u prvobitnu formu. Prilikom sunovraćivanja u provaliju trolejbus je pretrpio samo neznatna oštećenja podvozja i karoserije.

Komercijalna proizvodnja je trebala početi 2016. no ovaj rok je odgođen.


Odlična ideja. :D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Dreamwalker

#28
http://www.autostart.hr/vijesti/adventski-ugodaj-na-kotacima-bozicni-ukrasi-na-autobusu-1397


Citat:Mercedes u Munchenu ukrasio je prigodnim dizajnom i 135 metarskim LED osvjetljenjem autobus koji će tijekom prosinca voziti posebne grupe na razne adventske događaje

Adventski ugođaj nas sve polako preuzima, zima, svjetlucavi nakit, jele i borovi te žarke žaruljice svuda su oko nas. No, ni automobilska industrija ne ostaje imuna na takav ambijent, kako bi privukli kupce i povećali promet u ova blagdanska vremena.

Tako je Mercedesov autobus Travego M dobio crveno-bijele boje, ukrašen je prigodno za novogodišnje praznike, te na sebi ima 135 metara dugo LED osvjetljenje.

MERCEDES TRAVEGO M
foto: Mercedes-Benz
Osvjetljenje se može upaliti ili ugasiti iz unutrašnjosti autobusa, a LED blinka mijenjajući crevenu, zelenu i plavu boju. Božićni autobus vozit će na različitim turama u njemačkim gradovima Regensburg i Augsburg vozeći na razna događanja asamble, djecu s poteškoćama..., a kada novogodišnja ludnica prođe, nakit s autobusa će se skinuti i ponovo će se vratiti u dosadnu bijelu boju.

Na ideju ukrašavanja ovog autobusa (naravno u propagandne svrhe) došao je prodajni odjel Mercedesa u Munchenu. Ako neka firma želi kupiti ukrašeni autobus i koristiti ga za godinu dana i to je moguće, jer autobus je na prodaju, ukrašen ili u standardnoj bijeloj boji.



foto: mercedes - benz
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

sniff

Po vašem mišljenju,koji je najbolji prijevoznik na liniji iz Zagreba za Šibenik i Split ;)?