Pitanj : kako bus ide naprijed

Autor 98989, Rujan 11, 2008, 16:09:20

98989

dakle najgluplje pitanje koje može postojat..... vama je to naravno smiješno ili glupo al ja stavrano nemogu razumijet....

pošto danas većina buseva ima straga motor pa mjenjač i na kraju su u kombinaciji obrnutoj od kamiona stoga bi u istoj konf. trebao ići naprije u R a nazad u brzinama za naprijed..... znači nešto radi obrnuto od kamionskog

pa bih zamolio da mi neko pojasni......

nadam se da nisam promašio mjesto za temu

hvala unaprijed

NP-549

Koliko je meni poznato iz tog razloga autobusi imaju obrnuti mjenjač.
Autotransove povišene Dubrave 1438V  g.br. 988-991  (za one oko 960 nisam siguran) imaju kamionski mjenjač, a raspored brzina je 5-6-3-4-1-2 i R  odma do druge brzine prema sredini busa.

98989

hvala

ako ima još ko kakvu ideju

5AR

Citat: NP-549  u Rujan 12, 2008, 13:01:29
Koliko je meni poznato iz tog razloga autobusi imaju obrnuti mjenjač.
Autotransove povišene Dubrave 1438V  g.br. 988-991  (za one oko 960 nisam siguran) imaju kamionski mjenjač, a raspored brzina je 5-6-3-4-1-2 i R  odma do druge brzine prema sredini busa.
Mislim da ima i 1003 (a onda vjerovatno i 1002) u Autotransu.
A što se tiče mjenjača, i neki auti (npr. volvo 340) imaju motor sprijeda a mjenjač i pogon iza pa imaju normalan položaj brzina, tj. svaki mjenjač se konstruira po potrebi vozila, a tako i položaj brzina za vožnju naprijed i položaj za vožnju u nazad pa tako neki imaju rikverc lijevo dolje, neki lijevo gore, neki desno gore ili desno dolje.

vozac

A da se samo okrene glava diferencijala?  :)

PROFA

Takva DUBRAVA visoka je bila jedna i u APP POozegi,tu se mora mijenjat i zvono i sve jer je to kamionski mijenjac!
To je Radosevic u TAZu tad na pravio!
I ostavio za svoje tvrtke ,samo ona u Pozegi je imala jako lijepa plava sijedista sa nekim tackicama!
Al kad bi dosao novi sofer na ispomoc i za boravio ona bi se ugasila na semaforu i svi su se putnici smijali.
A neki su bili i zabrinuti ko ji vozi kad ne zna ni krenut-mada ni je njegova krivica vec ti MIJENjACA....

actros

slučajno sam naletio na ovu temu, te mi se odmah svidjela, jel može pomoči pri odluci korištenja kamionskih motora i getriba na autobusima.
"vozač" iz predzadnjeg posta je bio u pravu, na kamionima i autobusima isti proizvođači obično koriste iste motore, getribe, a ponekad čak i diferencijale. naravno mislim na visoke autobuse s uzdužno postavljenim motorom,a iznimka su niskopodni i neki specijalni autobusi. kako su kod kamiona motor i getriba postavljeni sprijeda, a kod busa straga te obratno (što je naprijed-to je natrag), da bi autobus išao naprijed okrenut je i diferencijal (što je u kamiona gore, to je u busa dolje). i sam sam bio svjedok zamjene autobusne getribe onom izvađenom iz kamiona.
što se tiče "naopakih brzina", to je rezultat "kemijanja" na polugi mjenjača (to je mehanizam između ručice mjenjača i getribe), a to se lako riješi pogotovo kod novijih getriba. naime, kod novijih getriba, standardna poluga mjenjača zamjenjena je elektro-hidrauličnim ili elektro-pneumatskim sistemom, tako za pravilni raspored brzina potrebno je samo pravilno prikjučiti utičnice.
nadam se da sam ovim nekome pomogao, jel nači dobar motor za polovni autobus je jako teško, te se može znatno uštedjeti ako se malo bolje "pronjuška"