Prigradske linije 10 - 37

Autor NP-549, Travanj 29, 2010, 20:57:36

NP-549

#45
Je, je , Hreljin je,  601

Evo još jednog u ladovini



MB Citaro


zvone16

ZvoneXp

mivano

Citat: Klanaman  u Srpanj 17, 2010, 11:05:13
Zanimljivo. Nema se novaca za platiti vožnju u 10.10H do Garića, a plaćaju se prazni kilometri u 15:45h od Lokve do Saršona, u 22:25h iz Garića prema gradu i subotom u 23:30h od Lokve do Saršona. Il možda ti autobusi idu na zrak?!
- predlažem da se vožnje u 15:45 radnim danom i subotom u 23:30 produže do Saršona, a da se stavi povratak iz Garića u 23:15 (vjerojatno bi se našao netko tko bi išao na noćni izlazak u grad)
- predlažem da stavi prvi polazak linije 11 radnim danom u 5:10 s Delte (možda bi netko i naišao iz noćne smjene, ovako 590/603 samo gomila prazne kilometre, naravno - povratak s Lokve kao i do sada u 5:40)

ikar

To su vožnje koje je 646 prije vozio dok je noćio "gore". Trebalo bi njega samo vratit gore, vozača ionako ima napretek iz tog kraja.

Shole

Al zato ova prva dva primjera mogu slobodno proć.  713 ioanko ide prazan Lokva-Saršoni nakon što obavi vožnju 15:45  Rijeka-Lokva,  isto kao i 687 subotom navečer u 23:30.

MAKI

 neznam dal je istina ali sam cuo da ce se 13-stica vratiti na trasu kroz Rackoga
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Shole

Od 26.07.2010. linija 13 (koja BTW spada u gradske) vraća se na staru trasu ulicom F. Račkog i u polasku i u povratku.

ikar

Citat: Shole  u Srpanj 23, 2010, 23:53:07
Od 26.07.2010. linija 13 (koja BTW spada u gradske) vraća se na staru trasu ulicom F. Račkog i u polasku i u povratku.

Ovi iz Pašca ni sami neznaju šta bi htjeli. Malo bi do Bolnice a malo dirketno do grada...

NP-549

Najnovija koju sam čuo od njih samih je to da bi bilo najbolje da ide starom/novom trasom preko Račkog "za gore", a da se vraća preko Vežice jer ima puno njih koji idu u bolnicu. I šta bi im čovjek rekao  >hammer<.  Nebi se čudio da osvane još jedna peticija sa ovakvim zahtjevom

kico101

To vam je tako u demokraciji. Osluškivanje glasa građana-da, ali ne zaj...  Baš me zanima da li je 60-ih kada je izrađivan kostur današnjih linija itko pitao građane da li im odgovara tadašnji sustav linija. No tada su ljudi bili zadovoljni i sa malim, a danas ne smiješ premjestiti klupu u parku da se ne pojavi grupa građana koja misli da je baš na prijašnjem mjestu bilo bolje. Sve bih ja to otpilio i napravio po svome ( isključivo na temelju snimanja osoblja Troleja na terenu ). Sada će netko reći da se novci za Trolej izdvajaju iz bušte običnih građana, među kojima su i stanovnici Pašca. Da, ali, mora negdje postojati i granica opravdanosti zahtijeva ( poput opravdanog zahtijeva građana gornjeg Zameta da se promijeni ona smiješna linija za zap. Zamet ), što znači da zahtijevi tipa "ja bih želio direktnu liniju od svoje kuće do stadiona Kantrida ili do Kauflanda" nisu baš previše realni. Uostalom, i ovi naši prijedlozi ( i mi smo, više-manje građani koji plaćaju porez ) bi onda trebali u ozbiljno razmatranje, ali to ne znači da su oni jedina i najbolja rješenja. Što se tiče 13-ce, jasno je da je vraćanjem na staro smanjen broj prijeđenih kilometara, a i vrijeme putovanja, osobito u pravcu prema Grohovu ( a što je i cilj uprave da smanji troškove, pa mislim da mišljenje građana Pašca ovdje i nije presudno ). Ako je ustanovljeno da neka linija ( poput 13a ) nije opravdana, bolje je vratiti na staro u relativno kraćem vremenu, nego čekati 3 godine ( poput nekadašnje 7-ce preko Pomeria )da bi se ustanovilo da linija nije opravdana. Bit će tu još promjena da bi se racionaliziralo poslovanje ( smanjio broj pređenih kilometara ), a to će se vidjeti najesen.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Citat: NP-549  u Srpanj 24, 2010, 10:23:04
Najnovija koju sam čuo od njih samih je to da bi bilo najbolje da ide starom/novom trasom preko Račkog "za gore", a da se vraća preko Vežice jer ima puno njih koji idu u bolnicu. I šta bi im čovjek rekao  >hammer<.  Nebi se čudio da osvane još jedna peticija sa ovakvim zahtjevom

Ovo je presmješno, pa šta bi oni htjeli, nek se voze onda taksijem, koji gotovani. Preko Račkg za gore, da su što prije doma, a po povratku za grad, preko Sušaka, jer je tamo KBC. I ja i htio da kad sjednem doma, da se vozim bez presjedanja na Žurkovo, al ne ide. >hammer<

Shole

#57
Da al njih par se nešto dogovori, potpišu neku peticiju, i preko svog MO dogovore promjenu.  Cijeli MO im ima parsto ljudi, lako im onda skupit potpisa.  Ti kad bi na Pehlinu skupio 500 potpisa to bi izgledalo smješno kad ima tamo par tisuća ljudi, a ovi kad skupe 100 potpisa to onda djeluje da je pol naselja za promjenu

ikar

646 konačno od 01.09. seli na Drenovu tj. ima noćenje na Saršonima.

NP-549

Malo za promjenu drugi bus i druga smjena