Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

kico101

U tom slucaju 3a ne bi ni trebala. Onih 200 m od Trampi do Bez(i)jaka mogao bi odradit minibus sa Turkova.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Interval 7 i 7a je dobar i po meni ga ne bi trebalo mijenjati. A valjda ljudi kad skuže da se dosta čeka ovdje, onda neće ni ići sa 7a iz grada već sa 7 ili 20,21.
U budućnosti, kad službeno otvore cestu do Trampovog brega, ideja o 20,21 po novoj cesti zvuči odlično, ne bi se duplala trasa kao što je sada slučaj sa 7-icom.

citaro

#647
Citat: zvone16  u Kolovoz 31, 2016, 15:08:40

Molim te nebitno je isti vozač i dal je kutiju popušio ili ne ako to njemu paše njegova stvar.



Srsly? Nije njegova stvar, jer nije doma, nego je na poslu, zatvorenom prostoru i prevozi druge ljude kojima mozda dim smeta (iz zdravstvenih razloga). Dakle itekako je bitno.


@Bocko, iduci puta ako opet naletis na takvo nesto, probaj mu pristojno ukazati na gresku i ako bude problema, direktno pukni prijavu. Ako nije sposoban savjesno obavljati svoj posao, onda ne mora nikako.

mivano

Izvor slike: Facebook, stranica: Lover of the Light

Bocko

Ima li subvencije za listopad od ministarstva za studente?

Avtomontaža

Citat: Bocko  u Listopad 02, 2016, 22:27:02
Ima li subvencije za listopad od ministarstva za studente?
Lani je bilo. Trebalo bi bit i ove godine.

tramvajac 92

Jel' akademska godina počela? Je.
Jesu počela predavanja, vježbe, seminari, itd.? Jesu.
Jesu li počeli subvencionirati prehranu? Jesu.

Onda bi trebalo biti moguće kupiti mjesečnu kartu s popustom.

Bocko

Na stranici Autotroleja ni fejsu ne piše ništa a zadnja obavijest je da nema subvenciej minsitarstva već samo grada.

kigor

Visak kvarova danas u Autotroleju. Na liniji 1 vozila harmonika na 1a minibus

kico101

Danas 582 i 625 na 1a, 209 na 8.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Po koji put?
( citat iz Fiuman.hr )


Autotrolej je u proteklih nekoliko godina poprilično modernizirao svoj vozni park za gradski i međugradski prijevoz, a sve je veći broj i autobusa pogonjenih na plin.

To naravno rezultira i brojnim otpisom starijih autobusa, a iz prometa je nedavno uklonjena i posljednja "stara harmonika", autobus marke MAN SG220 koji je u Autotroleju interno bio zaveden pod brojem 567.

Portalu Fiuman.hr-u javio se jedan čitatelj koji je pokrenuo zanimljivu inicijativu kako bi se taj autobus očuvao i možda iskoristio u turističke ili neke slične svrhe. Tim povodom pisao je nadležnima u Gradu Rijeci i Primorskoj-goranskoj županiji.

"Većina građana vjerojatno nije ni svjesna kakva neiskorištena vrijednost se nalazi među gomilom ostalih autobusa parkiranih u garaži na Školjiću u sastavu voznog parka Autotroleja, odlučio sam se obratiti svima Vama kao osobama, istancama koje bi to po prirodi posla, toplo se nadam moglo ili barem trebalo zanimati. Dakle radi se o autobusu, inače pred nekoliko mjeseci povučenom iz prometa, garažnog broja 567, marke MAN SG220 koji je ostao jedini takav primjerak popularne "harmonike" koja je prometujući gradskim ulicama u proteklih 30-ak godina svakako postala svojevrsni simbol Grada Rijeke. Promatrano iz aspekta standarda u pružanju usluge javnog gradskog prijevoza, svjestan sam da je ovaj autobus tehnološki zastario te da je kao takav postao neprihvatljiv za svakodnevnu uporabu na opsluživanju gradskih ili županijskih linija , međutim njegova prava vrijednost skriva se u činjenici da se u čitavoj Hrvatskoj, preciznije u Splitu, nalazi samo još jedan takav aktivan model."

"Uzimajući u obzir da će 2020. godine Rijeka biti europska prijestolnica kulture te da je uspješni moto te kandidature bio "Rijeka se vraća kući", na pamet mi je pala misao da su se tim autobusom generacije i generacije Riječanki i Riječana vraćale kući s posla u 3. Maju, RIO-u, Torpedu, Harteri, Leru... Pod nekim sličnim motom isti ti ljudi, ali i turisti koji u svakom gradu traže neku zanimljivost i jedinstveni doživljaj, a vožnja u tom starom MAN-u svakako je poseban doživljaj, mogli bi se njime povesti u "povijesni vremeplov" te obići sva mjesta u ovome gradu koja nude uvid u bogatu riječku industrijsku baštinu, što bi moglo obogatiti turističku ponudu u segmentu tehničke kulture, nazovimo to tako. S obzirom da je taj model u prometu od ranih 80'ih godina prošlog stoljeća pa evo sve do 2016. godine, nedvojbeno je zaslužio da mu se posveti adekvatna pažnja i da ga se sačuva od zaborava, odnosno da ga ne dočeka identična sudbina kao i sve takve modele koji su završili u rezalištu."

"Budući da sam ja prvenstveno zaljubljenik u taj autobus ili autobuse Autotroleja općenito, a ne djelatnik u turizmu ili kulturi, uistinu mi nije toliko bitno na koji način će on biti sačuvan, već je moja namjera prvenstveno skrenuti Vašu pozornost na jedan segment riječke prometne baštine za kojeg bi bila prava šteta da ga se ne sačuva budući da je još uvijek u vrlo dobrom stanju s obzirom na godinu proizvodnje (1990.)", naveo je Robert Puljić.

Od nekolicine primatelja, dobio je zasad tek odgovor od Valerija Jurešića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu u Primorsko-goranskoj županiji, koji se složio da se radi o zanimljivom prijedlogu.

"Uistinu mi se čini zanimljivim i korisnim sačuvati uspomenu na ,,harmonike", autobuse koji su obilježili i moju mladost. Mi smo kao odjel spremni ispred Primorsko-goranske županije pomoći kroz rad naših ustanova ili javne potrebe u kulturi ukoliko se neka konkretna inicijativa pokrene. No, mi smo uvijek drugi u lancu. Ovo je prije svega nadležnost grada Rijeke i gradskih ustanova. Mi svoj proračun moramo usmjeriti na cijelu županiju, te su utoliko naša sredstva i drugi resursi raspoloživi na području Rijeke desetak puta manji od gradskih. No, kao što rekoh, ako Grad pokaže interes i inicijativu, spremni smo nekako pomoći. Potrebno je, prije svega, oblikovati ideju i model njezine provedbe, da bi se moglo dalje postupati", rekao je Jurešić.

Za nadati se je kako će ovu zanimljivu inicijativu prepoznati i Autotrolej te nadlažne gradske službe ili možda neke udruge s područja Rijeke.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Citat: kico101  u Listopad 04, 2016, 18:09:01
Danas 582 i 625 na 1a, 209 na 8.

Bilo je još toga,  203 na 2A, a bogami i 583 na 13

mivano

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Dusan-Krizaj-iz-rijeckog-Autotroleja-najbolji-u-stedljivoj-voznji

Autor: Marinko Glavan   
Objavljeno: 15. listopad 2016. u 13:49

"U natjecanju su sudjelovala 22 vozača iz devet zemalja centralne i istočne Europe, koji su svoje vještine demonstrirali na vozilima IVECO Crosway, s diesel motorom i ručnim mjenjačem, u dvije grupe i na dva različita poligona uz zbrajanje bodova sa oba poligona

RIJEKA  Vozač Autotroleja Dušan Križaj proglašen je najboljim na natjecanju u štedljivoj vožnji autobusa, održanom u organizaciji proizvođača vozila IVECO u češkom gradiću Hradec Karlove.

U natjecanju su sudjelovala 22 vozača iz devet zemalja centralne i istočne Europe, koji su svoje vještine demonstrirali na vozilima IVECO Crosway, s diesel motorom i ručnim mjenjačem, u dvije grupe i na dva različita poligona uz zbrajanje bodova sa oba poligona.

Na jednom je poligonu vršen ispit vožnje spretnosti uz brojna sprave i zapreke, te je upravo na ovom poligonu vozač Dušan Križaj imao najbolji rezultat.

Na drugom je poligonu bila brza vožnja između čunjeva na standardnoj i skliskoj podlozi, s obavezom zaustavljanja kočenjem prije makete čovjeka unutar jednog metra, gdje je  Križaj ostvario drugi rezultat, što mu je, s pobjedom na prvom poligonu, bilo dovoljno za osvajanje ukupno prvog mjesta."

Shole

Čestitke kolegi.  Al po novinarskoj priči mi uopće nije jasno da li je riječ o štedljivoj vožnji iz naslova,  ili o dva poligona gdje se računala spretnost koja se spominju u daljnjem tekstu

Bocko

#659
Nimalo ugodno mi je bilo danas u petici prema gradu.
Došao poznati 651, kada ono stoji kod Elektroprimorja a zeleno.
Prođe i tako 2-3 kruga da se zeleno pali a ovaj stoji, putnici već bijesni, deru se odiza penzioneri zašto stoji, vozač šuti. Auti iza trube, obilaze autobus nekako.
I otvori vrata, i dalje šuti, čak ga i ja došao pitati zašto stoji. Mislio, čovjeku nije dobro i idem ja van kada ono za par sekundi se tako ružno izderao na babu sa štakama koja ga je molila da otvori prednja jer joj je teško hodati.
Gospođa zaplakala, pomogli joj drugi putnici.
Nisam mogao vjerovati.
Kakav šljam danas Autotrolej zapošljava, znam da nedostaje vozača, ali ovakvo ponašanje je nedoupustivo.
Kolega kaže da je već poslao mail glasnogovornici pa ću i ja objaviti odgovor kada ga pošalje.


btw njezin novi mail je kristina.prijic@poslovni-sustavi.hr