Fotografije iz ZET-ove prošlosti

Autor Portos, Prosinac 02, 2007, 08:48:07

Berlingo

Nemoj to uzeti kao sigurno. Prvo, jako je puno godina proslo, drugo, ajde neka se javi netko jos pa cemo vidjeti. Meni se tako cini, to ne znaci da je tako. Ipak su moja sjecanja od kraja 1988 i pocetka 1989.

Portos

ZET Zagrebu Ikarus Beograd. Tokom rata Beograd je bilo prebojano.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Shole

Da. Kad se bolje čovjek zagleda onda se vidi da je logo od ZET-a, do njega  Zagrebu, a ispod Ikarus Beograd.  Čini mi se čak da je Ikarus sa navodnicima >>  <<

ipiljek

Da, ta slika je već bila prije na forumu. Jedino mi je čudno kaj je slikan na tak nekak čudnom mjestu. Meni zgleda ko da je šoleta žena pozvala doma na ručak, pa ga je tak sparkal na brzinu haha! :D :D
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

mihaelm

#394
Crtao ga je meni , i hvala mu , jer je izvrstan , a evo i Mirzine slike
Neoplan u srcu

mihaelm

Citat: Ivan  u Travanj 05, 2011, 11:32:53
Citat: mihaelm  u Ožujak 29, 2011, 09:45:55
Da , tablice su stvarno ružno napravljene , a  i po ovim slikama mi se čini da je sniman malo ranije , evo bubam , 1988.
;)
Ja mislim da je taj film sniman sredinom 90-ih kad yu rege više davno nisu ni bile u opticaju pa su amaterski bubnuli bilo kakav broj umjesto da se potrude naći originalnu tablicu, a radnja se odvija ja mislim 80-ih tako da su sigurno trebali staviti 6 brojeva :P, no ovdje malo tko pazi na takve detalje kod snimanja filmova, tako još više sumnjam da bi netko mislio na broj manje da je film sniman '88...

Npr. u "Crvenoj prašini" (snimano u mom kvartu pa sam promatrao detalje) u dijelu koji predstavlja '90. godinu pojavljuje se i 260A116 AM iz '92 i polovni njemački SL 200 iako je bilo sasvim dovoljno živih starijih "domaćih" autobusa kad je film sniman, uostalom, i pojavljuju se odmah pokraj ovih.
o-0 Taj film , Crvena prašina , šta misliš kad je sniman jer ja ga sad na yt gledam i vidim VW T4
Neoplan u srcu

Ivan

Nije offtopic, lijepo se vide autobusi. :)

1999. inače, nije teško izguglat. :P

gaspa

Citat: ipiljek  u Travanj 10, 2011, 23:59:10Jedino mi je čudno kaj je slikan na tak nekak čudnom mjestu. Meni zgleda ko da je šoleta žena pozvala doma na ručak, pa ga je tak sparkal na brzinu haha!
Niti ne znaš kako si blizu točnom odgovoru  ;D

Shole

#398
Svega je tad bilo.  Mogo si doma na ručak, u birtiju na kavicu sa par putnika iz busa......ostali bi čekali u busu bez riječi.   A sad brate mili na šta je ovaj svijet došo - oči bi ti najrađe iskopao svaki drugi putnik, a od ostalih sudionika u prometu svaki ima par rečenica za tebe.  Sad imamo buseve koji lete po cesti pa im smetamo, a s ovim kantama se vozilo 30 na sat, u brdo 10-15, prikolica je iza skalala koda nije njegova i apsolutno nikog to nije sekiralo.  

I onda je neko upalio svjetlo

sokre



Ne zna da li je ovo već bilo, ali mali podsjetnik....

MAN19464

koje godine je bilo to natjecanje vozača autobusa?

Portos

Citat: MAN19464  u Lipanj 01, 2011, 19:00:04
koje godine je bilo to natjecanje vozača autobusa?
Kraj 80-ih ili početak 90-ih u doba MAN SU 220 i TAM 260 g.b.976, oba imaju stare 6-znamenkaste tablice sa petokrakom :-)

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

sokre

Puno imena je navedeno u članku.

Radi li još tko od njih u ZET-u? Da posvjedoči trenutku ..

MAN19464

radi jedan vozač iz pavg Ejub Muratović samo za njega znam, pitat ću ga kad ga vidim.

tamlover

Pobjednik Vlado Žganjer je (bio?) kontrolor prometa na kraju, al ne znam jel u mirovini il nije. Lijepo se prisjetiti tih dana, garažnog 976  ;D i Samoborca kao pobjednika...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....