Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

2062 036

Pozdrav kolege,
zamolija bi stariju ekipu, ako može potvrdit da je Lord Extra približno ovako izgleda. Sve slike ili videa koje imamo od ovog autobusa su jako loše i jedva se može razabrat šta je šta.

Fala puno ekipa.

josipgrgin

Koliko se sjecam Lord extra je imao smedu nijansu, a  ne crvenu.Crvenu je imao Pall mall .Smeda nijansa i iza nje pisalo lord extra negdi di je fumar i na prikolici iza harmonike smeda nijansa i natpis.Ispravite me ako grijesim

2062 036

Citat: markost  u Ožujak 06, 2011, 11:21:50
Znam samo da je bija najbolji od svih i ima je jedini od istih  RAbIn motor . Bija je bili  sa natpisom Lord Extra sa nekim zlatnim i crvenim štrikama kakve su bile i te cigare.Sičam se i prednjeg branika koji je bija plavi ,a na kantunima je ima isto zlatne i crvene štrike. Posli ga je dobija g.b. 575.
Kolega je ovo još davno napisa, pa sad dali je stvarno ima zlatne linije, jer na ovome šta imamo vide se samo crvene/kafene linije.

Paško

To bi trebao bit ovaj bus.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

2062 036

Znači, evo ovako. Prema ovoj slici vidimo 3 crvene/kafene linije, ali zlatne ne vidin. Isto tako upitno mi je  jesu li linije išle do vrha prozora ili su se nastavljale i na rubu krova autobusa.

lussin

Na oko mi se čini da crvene trake završavaju tankim plavima

markost


Paško

Idemo u 1985., DavorVis šalje članke.









I za kraj - jedan Sanos S314 - garažni pogađajte.

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

Prvo pa muško. Zaboravio sam da mi u popisu na forumu piše S314? kraj tih brojeva i pokvario pitanje. klinac

Evo i priče. Zadnjih par godina imao sam samo ove rupe u popisu autobusa po garažnom broju od 1974. do danas: 577, 578, 609, 622, 623, 628. Znao sam da su svi ti autobusi nestali do 1988. godine. U međuvremenu sam uz pomoć više članaka iz Slobodne Dalmacije potvrdio da je #628 bio peti i posljednji bijeli TAM, a svi ostali brojevi bili su na Braču. 1981. brački dio Prometa odvojio se u vlastiti OOUR i počeo sam nabavljati svoje autobuse. Od 1981. do 1986. - kad su se potpuno odvojili od Prometa i postali Bračtransport pa Bračtrans - nabavili su pet autobusa, točno onoliko koliko je meni bilo nepoznatih. Za #577 i 578 sam još davno čuo da su bili neki Sanosi, a ovaj na slici gotovo je sigurno jedan od ta dva. Slika trećeg Sanosa dolazi uskoro, a #623 također...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

željko halambek

#1135
Izgleda da su onda u tom periodu stvorili i vlastitu shemu bojanja buseva.

Paško

Ajmo u malo bližu prošlost. O unutrašnjosti kojeg se busa radi?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

RegioBus

107?

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk


Paško

Ipak #105, slikano u veljači 2008., odnosno dva mjeseca prije nego što je povučen iz prometa. Slike su od člana vedrobrzi.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

Dobar bus, vozija uvik subotom na četvorci. Vozija ga uvik jedan stariji brko.