Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

netko

Citat: Shole  u Listopad 01, 2018, 13:07:30
Očito interventna ne radi svoj posao.  Da su u busu po dva pandura na svakim vratima i da pendrekom reagiraju na bilo kakvo razbijanje autobusa onda nebi bilo nikakvih oštećenja.
Mislim da je interventna policija i sama davno rekla da je to stavljanje glave u vatru. Vjerovatno još uvijek kod vozača stoju 2 policajca (koja ga štite) napram 50 (možda i više) "luđaka". Kada dođu na Poljud mislim da im padne kamen sa srca.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Sule

Sivi AV120 stoji iza garaze sa skelom pored njega da ga moza ne pripremaju za bojanje ili je nesto drugo u pitanju? Kasno sam ga skuzia pa nisam stiga vidit sta rade.

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk


ManNLNG

#437
Mislim da je bojanje,sliko sam ga ja ovo ljeto i farba je bila dosta losa.Mozda ide u žutu boju ili mu samo klimu pune.
EUROBUS AV120

Dalmatinski anonimus

Danas g.b.188 vozio liniju broj 37 sa displejen linije 60, ali je imao tabelu od 37-me. Greška i nepažanja vozača ili je neki kvar u pitanju.

RV

Sivi Eurobus AV 120 (#158) na prosvjedu u Vukovaru, vidio sam ga u pozadini interviewa na N1 televiziji.

man323

Sablazni prizori koji se viđaju unutar garaže:
https://www.dalmacijadanas.hr/prosvjed-zbog-nebrige-o-prometu-organizatori-objavili-fotografije-uvjeta-u-autobusima-i-sanitarnim-cvorovima

Prosvjed zbog nebrige o Prometu: Organizatori objavili fotografije uvjeta u autobusima i sanitarnim čvorovima

Citat:Naš prosvjed se tiče radnika, ali i svih korisnika usluga JGP Promet, vas, građana grada Splita. Prosvjedujemo zbog katastrofalnih uvjeta u kojima radnici Prometa obavljaju svoje svakodnevne dužnosti, katastrofalnih i sramotnih uvjeta u kojim se prevoze naši sugrađani. Prosvjed se trebao održati još prije mjesec i pol dana, ali nije zbog datog nam obećanja da će se stvari pokrenuti, da ćemo kroz tjedan nakon sastanka dobiti napismeno kojom dinamikom će se napokon rješavati nagomilani problemi u tvrtci. Rečeno nam je da su naši ZAHTJEVI prihvatljivi i argumentirani, i tu je sve stalo, naveli su u najavi organizatori prosvjeda. Na Facebook stranici prosvjeda objavljuju slike uvjeta iz autobusa i sanitarnih čvorova.

Dalmatinski anonimus

Znao sam da je grozno, ali ovo nisam očekivao ni u najgorim snovima. Ovakvi prizori su stvarno sramotni. Da ovako izgledaju WC-i u jednoj gradskoj firmi! >hammer<

man323

Većina objekata po Splitu su u užasnom stanju, vidi Poljud, Koteks i Bazene. Ista priča kao kod Prometa, jednom se davno sagradilo, nikad se nije održavalo kako spada, pa samim time i građevine propadaju jer se u njih nije ulagalo, već se konstantno dopušta da te iste građevine trunu i propadaju. Uhljeba je, hvala Bogu, sve više i više po gradskim tvrtkama i u Banovini. Upravo to čini bespotrebne deficite u proračunu koji bi se inače trebali ulagati u nešto pametnije.

netko

Ovo na slikama su Sanos, O405 i MAN SG313. Ništa čudno za vidjet ovakve slike tih autobusa, ali autobusi su daleko od tehnički ispravnog stanja.
Ima još dosta vremena do 6. mjeseca, ali će vrlo vjerovatno ostajati bez registracija do tada kao #183 tako da se neće ni kuna u njih ulagati.

Neznam je itko upoće ulazi u one sanitarne prostorije. Normalan nitko vrlo vjerovatno nebi.

Jedan detalj.
Na slici 8 i 16 su dva O405. Neznam točno koji iako bi se po volanima moglo skužit. Vidim da su mjenjači različiti. Neznam jel u originalu ili nakon promjena??
123DNR i 1NR. Ovaj 1 je slovo D samo je vjerovatno nestalo više tipaka sa slovom D. ;D

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Na slici 8 je #180, kojemu je stavljen mjenjač iz DAF-a.

A za slike koje vidimo... Što reći? Nadam se da će prosvjed donijeti nešto pozitivno.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Intouro

Može li se znat ime člana koji je pokušao slikat #147 na pazaru

Paško

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/uzivo--pocinje-prosvjed-radnika-prometa--traze-od-gradonacelnika-da-se-spusti-ispred-banovine/36845

Citat:Gradonačelnik primio predstavnike sindikata, poručili su da im je obustava prometa krajnji potez

Andro Krstulović Opara im je obećao da će inzistirati prema upravi da se problemi rješavaju
15.15 - Radnici Prometa su se razišli nakon mirnog prosvjeda s glavnom porukom da će pratiti poštivanje rokova te da ovo nije prosvjed protiv aktualne uprave, nego prosvjed za bolje uvjete. Jedan od radnika nam je rekao i da je osnovna plaća šoferu 4200 kuna.

15.09 - Gradonačelnik je primio dvojicu predstavnika sindikata i obećao im inzistirati prema upravi da se problemi rješavaju, prenio nam je Mario Jukić, povjerenik sindikata Hrvatski vozač.

Potom je počeo mirni prosvjed u kojem su pročitali zahtjeve.

Na koncu su poručili da je krajnji potez, ako se ne ispoštuju rokovi, obustava prometa.

14.50 - Evo i videa, pogledajte što su rekli prometovci...

14.45 - Počinje prosvjed radnika Prometa, u ovim trenucima čelnici sindikata su još u Banovini jer su išli zamoliti gradonačelnika gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu da se spusti kako bi ga upoznali sa situacijom.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

josipgrgin

Ovakvi busevi su bili i prije kad vratite vrijeme unatrag ali u danasnje vrime ovo stvarno cini veliku sramotu za grad Split i okolicu da busevi voze sa nedostatkom dijelova na instrumental tabli i zakrpljenim sjedalima vozaca , mislim stvarno neljudski i uopce kako takvi busevi mogu vozit sa nedostacima nekih funkcija i kako se vozaci nisu prije pobunili a sta je zalosnije kako takvi busevi mogu proc registraciju meni to nije jasno

RV

Slažem se u potpunosti. Ne održavaju se ti busevi ni 2%, toči gorivo minjaj ulje i vozi, a onda kad nešto rikne, zakrpa se u sekund i opet vozi. Znan da stanje u voznom parku je u minusu, i da nema buseva pa se mora šta brže rješit, ali nije to način..

Još nešto da se nadovežem: makar najnoviji najmoderniji autobus došao u ovaj grad za Promet Split, za najviše godinu dana će bit kao prosječni u voznom parku. Iz više razloga, kao Prometovo neodržavanje, navea sam poviše. Onda tu velik problem čini grad Split i njegovo održavanje. Ceste se ne održavaju nikako, i isto se samo zakrpaju pa kako bude bude. Primjer uzmimo ove nove C2, novi novcati i iznimno odlično očuvani friško stigli iz Beča, nečuje se nikakvo klapanje ili slično. Onda uđeš u njega, posebice na liniji 17, po Trsteniku doslovno skače i leti po grbama na cesti i u sebi misliš ''pa nije ovo za nas..''.  Još sličan primjer iz mog života, novi Ford Focus koji je član moje obitelji kupio u Njemačkoj, iznimno očuvan. Za manje od mjesec dana su počeli problemi sa mortizerima, osovinom i takvim stvarima koje nikad prije nije imao, sve dok se ne naviknu na ovaj naš ''teren''. Nemože se tu nažalost ništa, ali budimo realni, usporedite Zagreb i Split i vidi se ogromna razlika. Nije stvar u tome samo što je Split dosta terenski drukčiji grad i više brdovitiji, nego tamo kao da si u drugu državu doša po pitanju toga, jer to je glavni grad, mora bit uzoran, a nas ostale ko j*be, neka nama oni daju turiste, oni idu busom pa ih ne brinu ceste. A da o ljudima i vandalizmu ne pričam, načuli smo se toga. byeg
Možda su ovo neki loši primjeri, ali nadam se da svi razumimo o čemu ja govorim i o čemu je riječ..

dominik,

#449
Ne znam kakve ovo ima veze s Zagrebom, da li je on možda kriv što se u Splitu ne znaju popraviti ceste itd...? Tko vam daje turiste??
Usput Zagreb je nažalost daleko od uzornog grada po pitanju infrastrukture.