Crna Hronika

Autor MILCHO, Veljača 26, 2010, 23:50:20

The_Dubster

hahahaha joj scene... ma sve je moguće i nemoguće u GRAS-u xD

al ko što reče elvis, bar su uštedili na vremenu zbog policije

MILCHO

Ima tu i pozitivnih stvari. Policajci i vlasnik BMW-a su naučili da nevalja parkirati na autobusko stajalište. :D

Jeli ovo stajalište 'Dom armije'?

The_Dubster

da, možda 10-15 iznad... eto odmah do crkve, vidi se sa slika :D

MILCHO

Davno je bilo ali vrijedi se podsjetiti...

Izvještaj MUP-a KS - 17. 04. 2007.

Dana 16.04.2007.godine oko 17,20 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Velika drveta, općina Novi Grad Sarajevo,od strane NN lica izvršena teška krađa jednog autobusa marke »Karosa«, reg. oznake 102-J-699, vlasništvo KJKP »GRAS«. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije su prilikom obilaska terena, u ulici Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli navedeni autobus. U neposrednoj blizini je pronađen i lišen slobode N.I., rođen 1980.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je isti otuđio navedeni autobus i istim se nastavio kretati, a potom na raskrsnici ulica Lukavička cesta – Aleja Bosne Srebrene udario u semafor i saobraćajni znak, zatim je krenuo ulicom Branislava Nušića, gdje je udario u zidanu ogradu dvorišta kuće vlasništvo K.Z. iz Sarajeva, a zatim udario i oborio na kolovoz pješaka djete H.O., rođeno 1997.godine, nastanjeno u Sarajevu. Nakon toga se autobusom nastavio kretati, i udarati u ograde kuća u navedenoj ulici, kojom prilikom je došlo do oštećenja putničkog motornog vozila marke »VW Pasat«, reg. oznake 826-J-629, vlasništvo S.E. iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi dijete H.O je zadobilo lakše tjelesne povrede, a ljakraska pomoć mu je ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. O prednjem je onbaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. N.I. je predat u Odsjek za zadržavanje lcia lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, gdje će se nastaviti rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Koliko se sjećam to je bio gb 608

aaaaa


elvis

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/100523081

Da ne povjerujes,covjeku se zapalio automobil,GRAS-ovac stane i da mu PP aparat koji covjeku explodira u rukama prilikom aktivacije,od ozljeda kasnije podlegne... :(

elvis


elvis

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/100527076

E ne bih im ja kupio nove autobuse taman da im je Bog svima otac,ovo samo treba voziti u kamionima stočarima :)evil

Samo im treba reci  mad057

aaaaa

Citat: elvis  u Svibanj 27, 2010, 17:00:03
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/100527076

E ne bih im ja kupio nove autobuse taman da im je Bog svima otac,ovo samo treba voziti u kamionima stočarima :)evil

Samo im treba reci  mad057



Elvise buraz ja to govorim danima mjesecima godinama...danas gledam u onom 426 koji je dosao prije 6 mjeseci sva prikolica išarana izrezana prljava...

The_Dubster

I narod oće džaba, a oće kvalitetno, e pa ne može... a vala i one kontrole ko da ih ni nema ba, zašto ne dadnu npr. da na linijima za koje se zna da su hajmo reći problematične, a koje voze nakon 22 sata te zaštitare, pa ko voli nek izvoli belajit

MILCHO

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/7860-GRAS-jedan-brutalan-fiziki-napad-vozaa.html

Preksinoć pretučen vozač sa linije 17, zbog toga što je ovom siledžiji, navodno, oduzeo prvenstvo prolaza, iako svugdje u civilizovanom svijetu, pa i u Sarajevu vozila Javnog gradskog prevoza imaju prednost.


aaaaa

Citat: MILCHO  u Listopad 23, 2010, 12:15:00
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna-hronika/16992-Voza-GRAS--opomenuo-mladia-kartu-ovaj-udario-pesnicom-pobjegao.html

Ovog "jadova" su samop brze noge spriječile da bude bukvalno polomljen jer vozač koji je napadnut je ovakve stvari dozivljavao više puta i svi napadači do sada su "neslavno" prošli tako da mu nebi bio u kozi ako se opet susretne sa tim vozačem...

MILCHO


Užas!  :( :( :(
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna-hronika/23292-Predpraznino-ludilo-sarajevskom-tramvaju-izboden-voza.html
Citat:Dvojica mladića napala su vozača tramvaja na tramvajskoj stanici na platou ispred Željezničke stanice u Sarajevu, a jedan od njih ga je povrijedio oštrim predmetom.

"U 10.25 sati Ministarstvo unutrašnjih poslova obaviješteno je o napadu na vozača tramvaja garažnog broja 255, koji saobraća na liniji Baščaršija - Željeznička stanica. Jedan od dvojice napadača oštrim je predmetom povrijedio vozača, koji je prebačen na KUM", rekao je za Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Počinitelj još nije pronađen, a policija radi na tome.

U sarajevu je zavladalo crno pretpraznično raspoloženje, jer se nasilna krivična djela dešavaju kao na tekućoj vrpci.

Dvojica mladić  jučer su  posječeni nožem u tramvaju na Pofalićima. Njih su napali maloljetni A. T. (17) i njegov pomagač. Povrede su zadobili Adel Višnjić i Edin Hodžić, koji su zbrinuti na KCUS-u.Napadači su još uvijek u bjekstvu i policija za njima intenzivno traga.

MILCHO

Citat:30.12.2010. godine


                                                I N F O R M A C I J A
                   o napadu na vozača tramvaja


Obavještavamo javnost da se desio još jedan u nizu napada na vozno osoblje preduzeća GRAS u četvrtak, 30.12.2010. godine u 10,20 sati na tramvajskom terminalu Željeznička stanica kada je napadnut vozač tramvaja A.H. (32) koji je saobraćao na liniji br.1 Baščaršija – Željeznička stanica.

U izjavi vozača stoji da je prilikom prijema putnika zatražio kartu na pokaz, međutim dvojica mladića su rekla da nemaju kartu, da ih vozač ne smije peglati, zatim su počeli psovati, a onda su ga i fizički napali izguravši ga iz vozila. Tada je vozač pošao prema dispečeru, ali napadači su nastavili sa fizičkim i verbalnim maltretiranjem, a jedan od njih je izvadio nož i istim vozaču nanio povrede u predjelu iza lijevog uha, nakon čega su napadači pobjegli sa lica mjesta.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo.
Vozač je upućen u KUM KC Koševo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.Ljekari su kostatovali da se radi o lakšim povredama i upućen je na kućno liječenje.
Zbog napada na vozača tramvajske linije broj 1 i 4 koje saobraćaju na Željezničku stanicu bile su preusmjerene, te se saobraćaj od Tehničke škole do Željezniče stanice zbog uviđaja nije odvijao od 10,30 do 11,30 sati.

U toku ove godine napadnuto je 25 vozača i kontrolora naplate, od čega devet sa težim tjelesnim povredama.
Apelujemo na građane da se korektno odnose prema službenim licima i vozilima GRAS-a, a na taj način i prema korisnicima javnog gradskog prevoza kako bi našim građanima omogućili neometan i bezbjedan prevoz.   



                                                                                                Služba za odnose sa javnošću