Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

FitzTN

Trebalo bi od utorka prestati voziti linije kroz Novake, Rakitje i Kerestinec, pa nek im Zuki riješi prijevoz. Ovako nezahvalnog naroda nema nigdje, cijeli Samobor trpi jer se voze turistički kroz ta sela godinama, a sad bi trebali imati samo brze linije i doći u ZG 20-ak minuta prije i bez 100 zavoja i 200 ležećih policajaca.

Majstor

Pa i Starlineri i katne Setre su autobusi ali imaju svoju namjenu
Voziti prigradske autobuse sa klasičnim mjenjačem na liniji duljine par km sa desetak stanica je promašeno /trošak održavanja , trošak goriva i sl /
Gradski bus niskopodan, automatic , sa paronima / mjestima / za pripremu izlaza putnika ,ulaz kolica i sl. danas je standard za gradski prijevoz koliko god netko na to zmirio

Samo mi sudite pošteno !

FitzTN

Je, ali kad je Zuki tražio bus star do 3 godine. Kog vraga im treba bus do 3 godine starosti za te kratke linije po lošim cestama? Bez tog uvjeta bi ugovorili puno nižu cijenu i dobili pogodnije autobuse. Što će netko kupiti nove niske autobuse da bi se motali po Sv. Nedelji i onda kad linija ode kvragu nakon izbora (a hoće jer je promašena) ih prodavati za sitniš jer mu drugdje ne trebaju.

netko

Složit ću se djelomično da kroz Novake, Rakitje i Kerestinec voze turistički. I u jednom i u drugom smijeru bar u sate kada se ja vozim sa S/A (3. smjene) uđe 5-6 putnika. Uglavnom jako mala koncetracija putnika kroz ta mjesta.

Ali autobus mora jednostavno tako vozit....

Ove linije bi trebale biti glas naroda, a ne zamisao općine. Barem tako oni kažu.

U cijeloj ovoj priči Autotrans nije gubitnik nego možda odlični dobitnik. Ugovor je na 3 godine tako da je i ova cijena od 12 milja i 400 sa PDVom pametno postavljena napram 14 i 400 bez PDVa.

Trebalo bi vidjet što stoji u ugovoru o eventualnom raskidu ugovora i o promjeni autobusa.
Tamo u natječaju piše da neke varijante i opcije nisu dozvoljene. Neznam što je to točno.

Što se tiče same isplativosti i veličine autobusa prijevoz je besplatan pa je vjerovatno izračun od 12 milja i 400 baziran na točno određenoj vrsti autobusa i količini polazaka. Oko 345 000 kn mjesečno za solo S417/415 UL i sveskupa X polazaka.
Možda će općina odlučiti smanjit taj iznos ako misli da je previše sa korištenjem manjeg autobusa ili polazaka, ali za to nam trebaju detalji od ugovora.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Majstor

Nema manji autobus traženo minimalno 45 sjedećih mjesta tako da je to uvjet
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Citat: FitzTN  u Studeni 29, 2020, 21:43:00
Je, ali kad je Zuki tražio bus star do 3 godine. Kog vraga im treba bus do 3 godine starosti za te kratke linije po lošim cestama? Bez tog uvjeta bi ugovorili puno nižu cijenu i dobili pogodnije autobuse. Što će netko kupiti nove niske autobuse da bi se motali po Sv. Nedelji i onda kad linija ode kvragu nakon izbora (a hoće jer je promašena) ih prodavati za sitniš jer mu drugdje ne trebaju.

Leasing. Vratiš ih kad ti više ne trebaju.
A manji bus ne nosi nuzno i manju cijenu po km. Jedino ako se radi bas o minibusu.  Midi i solo nije velika razlika ni u cijeni busa ni u potrosnji,  on je samo spretniji za uske i zavojite ceste. 60% troška ti je čovjek,  a on je uvijek isti bez obzira na veličinu vozila. Oko 25% je gorivo, a ostalo je održavanje

ikar

#1071
https://grad-svetanedelja.hr/2020/11/30/sutar-krece-besplatan-javni-unutar-gradski-prijevoz/

Citat:Grad Sveta Nedelja također intenzivno radi na rješavanju mogućnosti prelaska administrativnih teritorijalnih granica, kako bi se omogućio prelazak autobusa preko Podsusedskog mosta i kako bi se okretište napravilo upravo iza područja mosta i time osiguralo blizinu drugih prijevoznika.

Citat:Također moram naglasiti kako je ovo tek uvod u cjelovito integrirano rješenje javnog prijevoza koje planiramo u budućem razdoblju uvesti u suradnji s HŽ-om.

NP-549

Ako su u urbanoj aglomeraciji Zagreb onda ne trebaju više dozvole i koncesije jer ti fondovi guraju razvoj JGP-a.  U Rijeci više ništa ne treba za članove urb.aglomeracije. Trase,  linije,  polasci .... sve se može promijeniti u jedan dan

lussin

Kokpit 1379 koja ima nešto više od milijun i 127 tisuća kilometara

garethtrooper

Kad smo već kod Autotransa i Svete Nedelje evo kratke snimke novih autobusa novog linijskog prijevoznika snimljene ispod nadvožnjaka autoceste u Rakitju. Tamo je valjda okretište i zadnja stanica. Dvije Setrice u različitim bojama.


Tomek

Posebno je grozno ovo nazovi okretište po noći jer nema rasvjete. Totalni mrak.

bonaparte12

"Novih" a kilometraža je već na 7 brojeva! th-down th-down th-down
Ništa bolje od SAMOBORČEKA i AUTOTURISTA
POLAKO I SIGURNO

Tomek

Stari su dvije godine, kako bi uspjeli nakupiti 7 brojeva km. Tako da ne širiti dezinformacije ;)

ikar

Na dan 1.12.2020.:

292 - (05/2018) - 184.000km
293 - (07/2018) - 149.750km
424 - (07/2018) - 212.000km

Daleko je to i od Samoborčeka i Autoturista...

bonaparte12

Moja isprika, mislio sam da je post sa km od 1379 povezan s njima glavauzid
POLAKO I SIGURNO