Napadi na Prometove radnike

Autor Kolega Ćole, Svibanj 27, 2016, 21:53:11

421

Kad rehabilitacija završi, nadam se i očekujem da kolega više neće sjesti za volan.
Jer, posao koji je volio, za koji se školovao, zbog pijanog/napušenog/nadrogiranog idiota bit će više nemoguća misija za nj.
Ponudit će mu drugi posao , sukladno školskoj spremi, što je veliki stres za organizam koji "mora" prihvatiti, a vječni znalci i komentatori stanja u gradskim tvrtkama koji se javljaju po napisanim člancima u novinama, proglasit će ga uhljebom.
Eto što ti je pravda!
Ali, bez privatne tužbe ne bi išlo! Za tužbu ne moraš brinuti, zbog  težine ozljeda ide po službenoj dužnosti.
Treba saditi mladice na opožaren dio ponad Splita, ima posla za 37 godišnjaka željnog dokazivanja!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Pitanje je hoće li čovjek koji je doživio tako teške ozljede biti u stanju išta raditi. Nadajmo se da hoće. A ovom 37-godišnjem pubertetliji treba suditi za pokušaj ubojstva. Ako dobije neku smješnu kaznu, trebali bi se složiti svi prijevoznici i na jedan dan zaustaviti kompletan promet, bez obzira koliko to koštalo. Uz kaznu, ja bi ga recimo stavio da volontira u Prometovim autobusima kao kondukter, pa možda i on naleti na budalu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

citaro

Ma da, ajmo mu suditi za terorizam...

421

#78
Zašto takvih slučajeva nema u Zürichu?
Jako je loše ići na posao i doživljavati ga kao teret, a ne zadovoljstvo.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

RV

Citat: 421  u Svibanj 29, 2018, 07:12:30
Zašto takvih slučajeva nema u Zürichu?
Takvih slučajeva nema tamo jer u njih nadam se nema tako iskvarenih ljudi, još postoji i novčana kazna za takve slučajeve koliko znam, i naravno neće nikome past na pamet isčupat sjedalo ili slično. A mi, svjesni smo di živimo, sami ovi slučaji sa uništavanjem / vandaliziranjem buseva govore dovoljno. Dovedu nove Citare C2, ostatak građana jedva čekaju sjest u njih, a ovi majmuni (da se tako prosto izrazim) unište, unište ono čime se i oni sami prevoze. To je žalosno, žalostan je cjeli ovaj ''Splitski mentalitet'' po pitanju toga. Nadrogiraju se ili napiju, naprave ogromnu štetu koje ni sami nisu svjesni, pa ih boli k***c, onda kad dođe prijava, ''a ne nisam ja šta je vama''. ŽALOSNO!

Nadam se da će se napadnuti šofer što prije oporaviti, i da bude u stanju raditi ono što voli, i ako voli.

Lion's Driver

Citat: Dreamwalker  u Svibanj 28, 2018, 22:11:29
A ovom 37-godišnjem pubertetliji treba suditi za pokušaj ubojstva.

Slažem se u potpunosti... Treba mu na vrat natovarit sve moguće kriminalne radnje koje je svojim djelom počinio i mogao počiniti. A u zatvoru ga hraniti kroz rupicu na vratima a WC nek mu bude ćošak ćelije. Uništio je čoviku a i njegovoj obitelji ostatak života.

Paško

Wow, koji komentar. Ne bi da je izmasakrirao čovjeka i cijelu mu familju. Malo se smiri.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

citaro

Citat: 421  u Svibanj 29, 2018, 07:12:30
Zašto takvih slučajeva nema u Zürichu?
Jako je loše ići na posao i doživljavati ga kao teret, a ne zadovoljstvo.

Ima, i napada na vozace i napada na kontrolu karata.

Ali potpuno nebitno, pisac je htio reci da covjek mora odgovarati za ono sto je pocinio a ne za ono sto bi vi (tj. dreamwalker) htjeli.

Dreamwalker

Pošto sam prozvan, evo citata iz novina koje su tu stavili:

Citat:Napadač kao po običaju nije imao autobusnu kartu te je udario nogom u vrata vozačeve kabine, a onda je vozača udario u čelo nakon čega 63-godišnjak gubi svijest, nakon čega ga napadač opet nastavlja udarati.

...i ajde sad ti meni reci kako bi se takav napad trebao tretirati? Onesvještenog čovjeka tući po glavi da za posljedicu ima frakturu lubanje i unutarnje krvarenje mozga. Za mene je to pokušaj ubojstva.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

citaro

Kako se taj napad treba tretirati trebaju odluciti pravnici. I to na temelju puno vise informacija od onih plasiranih u medijima.

421

Medijima? Ne vjeruješ valjda poluistinama ili stranačkim biltenima...
Ako povučemo paralelu između ZG i ST slučajeva, najvećih HR gradova s javnim prijevozom, najvećim krajnostima po pitanju zaposlenosti življa, potrošnje tekućih/krutih/praškastih stimulansa, zamijeti da u ZG slučajevima komunikaciju vodi isključivo glasnogovornik, dok se u ST slučajevima javlja i oštećenik.
Kako god, i tko god govorio, zaštita na radnom mjestu i dalje nije zadovoljavajuća dočim ju ne prati i zakonska regulativa.
Normalnom čovjeku (bilo vozaču ili putniku) stanje je frustrirajuće, dok one druge to čini jačima u svojim nakanama živjeti van ljudskih normativa i zakonskih osnova, te bontona u krajnjoj liniji.

Nije isto, ali ostavlja trag na psihu radnog mjesta:
https://www.24sata.hr/news/ispovijesti-strojovo-a-gledao-me-u-oci-a-ja-sam-ga-pregazio-575758
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Što se tiče zaštite vozača, naši Conecti su zakon.  ;)

citaro

421, sve super, jedina intencija mog posta je bila da nestrucne osobe ne mogu na temelju novinskih clanaka ili bilo cega drugoga govoriti kako i za sto bi se kome trebalo suditi jer: 1. nisu strucnjaci, 2. ne raspolazu svim informacijama.

MAN19464

 "Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odveden je Prekršajnom sudu."

Eto tu je problem, priveden je prekršajnom sudu jel to djelo spada pod prekršaj javnog reda i mira, a ne pod kazneni zakon.
Znaći premlačivanje osobe na radnom mjestu i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, po našem zakonu to je samo prekršaj protiv javnog reda i mira, dok se to nepromjeni i počne za takva nedjela primjenjivat kazneni zakon, neće biti sreće.
Da je neko saborskog zastupnika napao i ozljedio na radnom mjestu pitam se dal bi i to bio samo prekršaj javnog reda i mira ili kazneno djelo.?
Hoću samo reći da zakon ide na ruku huliganima i nasilnicima, pitam se kakav zakon se primjenjuje prilikom napada na vozača u uređenim zemljama, kakvu bi kaznu dobio huligan da je to isto napravio u recimo Švicarskoj?

XDonald

#89
Dokle više ??? Promet nek krene u cijelodnevni štrajk!

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/549203/putnik-nozem-napao-kontrolora-u-autobusu-policija-traga-za-nasilnikom-iz-prometa-porucuju-ovo-je-drugi-napad-u-tjedan-dana-u-kojem-je-nasim-djelatnicima-ugrozen-zivot

Putnik nožem napao kontrolora u autobusu, policija traga za nasilnikom; Iz Prometa poručuju: Ovo je drugi napad u tjedan dana u kojem je našim djelatnicima ugrožen život

U četvrtak 31. svibnja u popodnevnim satima na liniji br. 3 nepoznati počinitelj napao je nožem našeg kontrolora dok je obavljao svoj posao. Na sreću kontrolor se uspio obraniti i nije ozlijeđen, izvjestili su iz splitskog Prometa.

Počinitelj je pobjegao, a policija za njim traga na temelju iskaza oštećenog kontrolora i putnika.

'Nakon što je prošlog četvrtka naš vozač zadobio po život opasne ozljede, ovo je drugi napad u tjedan dana u kojem je našim djelatnicima ugrožen život.

Potpuno nam je neprihvatljivo svako nasilje, a pogotovo nasilje prema našim djelatnicima na njihovom radnom mjestu.
Promet d.o.o. poduzet će sve potrebne korake kako bi zaštitio svoje djelatnike.
Pozivamo policiju i Državno odvjetništvo na žurno i odlučno djelovanje protiv nasilnika!!!

Uprava, Radničko vijeće i sindikati JGP Promet d.o.o. izražavaju svoje najdublje ogorčenje zbog još jednog u neprekinutom nizu svirepih napada na naše djelatnike.

Ispričavamo se putnicima na neugodnosti i pretrpljenom strahu!', poručuju iz Prometa.