Napadi na Prometove radnike

Autor Kolega Ćole, Svibanj 27, 2016, 21:53:11

Lion's Driver

Ali se policija sve jedno nije oglasila što će se dogoditi s mladićem nakon samo izolacije. Da li će ga se tereti ti za kazneno djelo "napad i prislila na osobu koja obavlja posao od javnog interesa" ili će po starom proći sa prekršajnim prijavom. Ako dobije samo prekršajni prijavu, e onda je ovo najbolji dokaz da nam je sustav ruglo i sramota

XDonald

Sad je, osim za voznju bez karte, prigovor vozaca za nosenje maske u busu posta novi povod za napast vozaca >hammer< boze sacuvaj ...

A Promet je lipo izjavio da je obavezno nosenje maske u svim busevima ... ako mu to ne pase nek se ne vozi ... i ne prigovara vozacu

netko

Kad ne postoji kamera koja bi snimala direktno ulaz i druga koja bi snimala točno ispred kabine......
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/napad-u-splitu-maloljetnik-prometovom-vozacu-oteo-novac-pa-ga-udario-sakom-u-glavu/

Citat:NAPAD U SPLITU Maloljetnik Prometovom vozaču oteo novac pa ga udario šakom u glavu
Autor: D.D. -4. studenoga 2020.

Splitska policija jutros je izvijestila da je provedeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom.

Sumnjiči ga se da je 31. listopada u Splitu, u autobusu javnog gradskog prijevoza, prijetio vozaču kako će ga prebiti i uzeti mu novac.

U jednom trenutku je maloljetnik istrgao novac, a kada ga je vozač pokušao spriječiti, maloljetnik ga je udario šakom u predjelu glave i pobjegao.

Protiv maloljetnika je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Čuj posebno izvješće. Nadam se da će ga stići zatvorska kazna ako ima 16 i više. Nažalost, vjerojatno nikada nećemo saznati kakvu je kaznu dobio.

netko

S ovim se dotičemo i drugog problema, a to je novac u vozača. Svaki dan imaju polog + inkas, cca. 300-400kn smjena.

Po meni je problem realan, a to je da bi naplata karata u svakom slučaju trebala biti takva da vozač više nema nikakve veze sa novcima.
;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

2062 036

A ako se već moraju prodavat karte, zašto ne uvest sistem koji je u Litvi, a to je da je vozač fizički odijeljen od putnika, a ima prozorčić kroz koji prodaje karte i svoje krilo prvih vrata.

Citaro O530

Prije 15 min na pazaru, linija broj 60 Split-Omiš. Mladić je prvo glumio turista, pa je progovorio hrvatski i nekoliko puta je verbalno i fizički napao vozača jer mu je falila 1 kn za kartu, a vozač ga nije htio pustiti. Video neće da mi se objavi iz nekog rezultata, a bus je #266

XDonald

Klasični splitski klošar 😡

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/novi-napad-glumio-turista--pa-pljunuo-i-udario-vozaca-prometa--pogledajte-video/104042

NOVI NAPAD Glumio turista, pa pljunuo i udario vozača Prometa, pogledajte video

Incident se dogodio jutros na kod pazara.

Na stanici kod pazara jutro se dogodio novi napad na vozača Prometovog autobusa broj 60.

Snimku napada je objavila stranica Prometne zgode i nezgode'. Naveli su kako je mladić prvo glumio turista, pa je progovorio hrvatski te je pljunuo i udario vozača nekoliko puta.

Lion's Driver

 Navodno je uhićen, al nažalost nećemo saznat kakva ga je kazna dočekala. Zatvorska po novom pravilu ili opet po starom

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/vandalizam-u-prometovom-autobusu--vozaca-u-80-ici-napao-52-godisnjak/180425

Citat:VANDALIZAM U PROMETOVOM AUTOBUSU: Vozača u 80-ici napao 52-godišnjak

Policija je podnijela optužni prijedlog
Oko 18.15 sati u Solinu, u Prometovom autobusu broj 80, koji prometuje između Splita i Drniša putnik star 52 godine udario je vozača.

Vozač je odbio liječničku pomoć, nije imao vidljivih ozljeda.

'Dovršili smo kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom kojeg se sumnjiči za počinjenje prekršaja Zakona o javnom redu i miru, članka 6. koji se odnosi na naročito drsko i nepristojno ponašanje na javnom mjestu. Podnijeli smo optužni prijedlog', potvrdila nam je Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/detalji-napada-vozac-je-ostao-pribran--nastavio-je-i-voziti--sto-pokazuje-njegovu-empatiju-prema-sugradanima-/180427?

Citat:DETALJI NAPADA: 'Vozač je ostao pribran, nastavio je i voziti, što pokazuje njegovu empatiju prema sugrađanima'

'Napao ga je muškarac nezadovoljan cijenom karte'
Hrvoje Mlikota, predsjednik Radničkog vijeća u gradskoj firmi Promet pozvao je odgovorne da adekvatno kaznu napadača na vozača.

Otkrio nam je da je muškarac fizički napao šofera, a sve zbog nezadovoljstva visinom cijene putne karte. Incident se dogodio u Solinu, na liniji broj 80.

- Vozač je ostao pribran te pozvao policijske službenike koji su priveli dotičnu osobu. Nema vidljivih ozljeda, a netom nakon događaja nastavio je vožnju, što pokazuje koliku empatiju prema poslu i sugrađanima je pokazao naš vozač - kaže Mlikota.

Napomenuo je kako se na vozače primjenjuje odredba Kaznenog zakona koja se odnosi na poslove javnog interesa.

'Tko osobu u obavljanju poslova od javnog interesa ili javnog službenika u obavljanju javne službe silom ili prijetnjom da će izravno uporabiti silu spriječi u obavljanju poslova od javnog interesa ili javne službe, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine, citirao je članak zakona.

- Ovim putem pozivamo nadležne da djeluju sukladno toj odredbi - pozvao je Mlikota.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/napadnut-prometov-kontrolor-obracunavao-se-s-trojicom-istovremeno-uhicen-je/?

Citat:UŽAS U SPLITU Dogodio se napad na kontrolora Prometa Split: 'Naš djelatnik ga je pokušao smiriti'

Autor MARIO MATANA

Putnici u Prometovom autobusu br. 3 te prolaznici na stanici kod Pazara svjedočili su danas popodne brutalnom napadu na djelatnika splitskog gradskog prijevoza! Muškarac je pretučen te će nakon podnošenja prijave u Prvoj policijskoj postaji morati zatražiti liječničku pomoć, što zbog ozljeda, što zbog šoka, doznajemo od njegovih kolega.

'Naš djelatnik ga je pokušao smiriti'
Što se dogodilo? Kontrolor je u autobusu obavljao pregled voznih karata kada ga je jedan od putnika verbalno napao.

'Izudarat ću te, znaš ko sam ja, imam 12 godina robije...!' - prepričava nam što se događalo u autobusu Ante Boko, šef Prometovih kontrolora.

'Naš djelatnik ga je pokušao smiriti, rekao mu je da bude normalan i ne radi ludosti, i izašao je iz autobusa na idućoj postaji, na Pazaru. Međutim, ovaj je krenuo za njim i odmah ga stao udarati. Kako je naš kontrolor samo ove godine imao sedam operacija, osim operacije srca ima problema s očima, on je zaštitio oči dok ga je napadač udarao po tijelu! Srećom, u pomoć su mu priskočili vozač Vedran R. i jedan nepoznati momak koji se tu zatekao.' - šokiran je i naš sugovornik.

Posebno se zahvalio policiji koja je brzo stigla te su zahvaljujući tako promptnoj intervenciji u blizini zatekli i uhitili osumnjičenog. Boko, voditelj Odjela kontrole Prometa želio je posebno naglasiti jednu bitnu činjenicu...

"Proces uvođenja kamera..."
'Ovo je držim peti napad na vozača ili kontrolora samo ove godine ,ali prvi put s ovakvim posljedicama. Apeliram kao voditelj djelatnika: ljudi samo rade svoj posao, a rade ga čaasno i pošteno, krajnje profesionalno. Evo, napadnuti djelatnik ima i godina, a ima te ozbiljne zdravstvene probleme, ali radi, ne izvlači se. Da bi doživio da ga se napada zbog toga što radi svoj posao, kao i neki drugi, osam sati u smjeni. A naglašavam da su kontrolori preobzirni prema putnicima, njihov posao i jest da budu susretljivi, da imaju taj osjećaj jer je posao kontrolora jako odgovoran, psihološki kompliciran, treba odvagnuti, biti umjeren, hladne glave obavljati svoj posao.' - kaže nam voditelj odjela u kojem radi 26 kontrolora, te dodaje:

'Veseli me što je dolaskom novog direktora Sapunara počelo uvođenje kamera i videonadzora u buseve. Tako ćemo lakše doći do počinitelja, bilo ovakvih napada bilo raznih vandalizama. Proces uvođenja kamera već započeo što će nam dosta olakšati posao, a ujedno apeliram i na putnike da imaju razumijevanja i da budu obazrivi prema kontrolorima koji samo rade svoj posao.'
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!