Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

Intouro

#975
Nisam mislio tako visoko kao Lion,s Coach,to im sigurno netriba,a poneki iveco crosway(što mislim da će dobit na natjecaju) ili Man intercity bi bili dovoljni.Kad dođu novi ovi šta voze sela  htjet ce i oni zaminit bus i vozit novoga.Nek sad crkne npr.250.Trnbusi će onda dobit 197,198 koje niko ne duzi,ili neki solo gradski bus ,jer nema toliko prigradskih da bi se pokrilo sve.
#197
#198
#213 Trogir
#214 škola srinjine
#215 solta?
#242 Kladnjice
#243 Ogorje
#244 Ogorje
#245 Trogir
#246 Red vožnje s Drnisom
#248 škola Dubrava(vozi umjesto 252 jer je on odavno u remontu)
#249 Trnbusi
#250 Trnbusi
#251 Dolac
#252 Škola dubrava ,al trenutno u servisu
#253 neki red vožnje,ima svega
#254 Šestanovac
#290 Drniš
#291 Drniš
#292 Crivac
#293 Sutina
#294 agencija,nekad na liniji
#295 Sutina,Neorić
#305,#306 Trogir

Sigurni za rashod su:197,198,213,214,215,305,306
Treba treba prigradskih.

NP-549

Ako bi i uzimali prigradsko/turističke ne smiju sa njima vozit vanredne vožnje. Ni škole, ni preko agencije

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/split/promet-vozi-dalje-raspisan-natjecaj-za-nabavku-jos-47-novih-autobusa-evo-kada-ce-poceti-prometovati-u-javnom-prijevozniku-pripremaju-jos-jedan-vazan-projekt-1107798

Citat:'Promet' vozi dalje: raspisan natječaj za nabavku još 47 novih autobusa, evo kada će početi prometovati...U javnom prijevozniku pripremaju još jedan važan projekt
PIŠE NIKOLINA LULIĆ
23. lipnja 2021. - 12:03

Još jedan postupak obnove voznog parka "Prometa" ulazi u završnu fazu. Naime, nakon što je u travnju ove godine potpisan Ugovor o dodjeli sredstava, objavljen je i javni natječaj za nabavu još 47 novih autobusa koji se financiraju sredstvima Europske unije

Radi se o projektu čija je ukupna vrijednost procijenjena na iznos od 108.936.500,00 kn s uključenim PDV-om, a u okviru navedenog projekta nabavilo bi se, a kako je odobrenim Studijama odnosno apliciranom dokumentacijom i predviđeno, čak šest različitih tipova autobusa.

Ova gradska tvrtka tako bi bila bogatija za deset zglobnih niskopodnih autobusa, osam solo gradskih niskopodnih, osam solo gradskih polu-niskopodnih te osam solo prigradskih autobusa.

Kako nam je kazao Miroslav Delić, direktor "Prometa", po prvi put se uspjela iz EU sredstava osigurati i nabava manjih tzv. midi autobusa pa će se tako nabaviti sedam midi polu-niskopodnih i šest midi prigradskih vozila.

- Svi koji provode projekte koristeći EU sredstva dobro znaju koliko su takvi projekti odnosno postupci kompleksni i zahtjevni i to od samih početaka pa do kraja, ali možemo reći da su ovo završni koraci u ovom projektu.

U projekt smo krenuli još prošle godine pripremom potrebne dokumentacije za apliciranje prema EU fondovima te smo nakon procedura pregleda i ocjenjivanja navedene dokumentacije od strane nadležnih institucija, dobili pozitivnu ocjenu za navedeni projekt temeljem čega smo u travnju sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture potpisali Ugovor o dodjeli navedenih sredstava.

Protekla dva mjeseca smo, sukladno procedurama, morali provesti postupke dvaju javnih savjetovanja te nakon toga i sačekati analizu Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU sredstava (SAFU). Nakon što su sve dosadašnje procedure uspješno provedene došli smo i do faze provođenja postupka javnog nadmetanja - pojašnjava Delić.

Sukladno objavljenom postupku javnog nadmetanja, otvaranje zaprimljenih budućih ponuda planirano je krajem srpnja nakon čega slijedi pregled pristiglih ponude te odabir najpovoljnijih ponuđača.

Ako se postupak bude odvijao sukladno predviđenim planovima, navedeni autobusi bi mogli početi prometovati u proljeće iduće godine.

Tada bi prosječna starost voznog parka bila manja od četiri godine, za razliku od početka 2019., kada je započela njegova intenzivna obnova, a iznosila je 14 godina.

Kako saznajemo, u splitskom javnom prijevozniku rade i na pripremi projekta koji je novina u okvirima Hrvatske, a riječ je o projektu nabave električnih autobusa za javni gradski prijevoz.

- Započeli smo aktivnosti po tom pitanju. Naime, prema informacijama koje smo proteklih mjeseci doznali u nadležnim institucijama i Ministarstvima, moguće je da se do kraja godine otvore i fondovi sa sredstvima za nabavu takvih autobusa. Ako do toga dođe, želimo biti potpuno spremni sa svom potrebitom dokumentacijom za korištenje i te vrste EU sredstava.

Naravno, kako se radi o pripremi dokumentacije kakva se do sada nije izrađivala to nam predstavlja poseban izazov ali uopće ne sumnjam da ćemo je pripremiti na vrijeme jer sada već imamo i dovoljno iskustva te dovoljno kvalificiranih zaposlenika da svladamo nove izazove - zaključuje prvi čovjek "Prometa".
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

(I) naš član gaspa već je popisao sve s natječaja pa ću to prenijeti ovdje. Nabavljaju se vozila u 6 kategorija (grupa):

Grupa 1 – Zglobni gradski niskopodni autobusi, 10 kom, procijenjena vrijednost 28.120.000,00 kn bez PDV-a
Grupa 2 – Solo gradski niskopodni autobusi, 8 kom, procijenjena vrijednost 16.112.000,00 kn bez PDV-a
Grupa 3 – Solo gradski poluniskopodni autobusi (LE), 8 kom, procijenjena vrijednost 15.200.000,00 kn bez PDV-a
Grupa 4 – Solo prigradski standardni visokopodni autobusi, 8 kom, procijenjena vrijednost 14.288.000,00 kn bez PDV-a
Grupa 5 – Midi gradsko/prigradski poluniskopodni autobusi (LE), 7 kom, procijenjena vrijednost 8.458.800,00 kn bez PDV-a
Grupa 6 – Midi prigradski autobusi, 6 kom, procijenjena vrijednost 4.970.400,00 kn bez PDV-a
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Sad mi je palo na pamet, Crossway LE i klasični prigradski se nudi u duljini od 10.8 metara, šta taman ulazi u ovu kategoriju "midi" busa. Ko zna, možda dođu oni a ne Otokari o kojima smo već pisali
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

Treba pogledati što piše u natječaju, a ne iz glave govoriti o nekakvim kategorijama.

Grupa 5
Dužina vanjska: minimalno 8500 mm, maksimalno 9500   mm
Širina vanjska: min. 2300 mm,   max. 2550 mm
Visina vanjska s klima uređajem: maksimalno 3300 m
Visina putničkog prostora: minimalno 1900 mm

Grupa6
Dužina vanjska: minimalno 8200 mm, maksimalno 8700   mm
Širina vanjska: min. 2250 mm,   max. 2550 mm
Visina vanjska s klima uređajem: maksimalno 3400 m
Visina putničkog prostora: minimalno 1900 mm
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

Neznam što znači točno procijenjena vrijednost.....
Zanimljivo je pogledat onda usporedbu.

Solo gradski niskopodni i poluniskopodni.

Ako su to MAN i Iveco (LE) onda mi djeluje nekako mala razlika od cca. 900 000kn.
Isto tako između poluniskopodnih i prigradskih. Ali pošto je Iveco i jedno i drugo, to je možda OK.

U Otokare idu Cumminsi. Spada li to također pod MANovu ingerenciju ili...?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Auto Hrvatska je zastupnik za Otokar, zato i jesu prisutni na tržištu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

dado1

Jucer slusam na radiju direktora Prometa koji kaze kako ce se nabavom novih 47 autobusa smanjiti prosijecna starost vozila na 7,5 god i kaze kako ce se dogoditi apsurdna situacija da ce Promet rashodovati autobuse za koje jos uvijek placa leasinge  >hammer< sad mozda sam ja lud ali zar se nije moglo  ici na neki drugi projekt prema eu fondovima obzirom da je se vozni park zaista upristojio dok je sva ostala infrastruktura u ocajnom stanju..... ali evo ocito i eu fondovi u Hr funkcijoniraju na Hr nacin

Paško

Koji je to projekt? Sve nabave autobusa preko EU fondova u Hrvatskoj išle su po principu staro za novo. Bolje imati 47 novih autobusa nego 47 autobusa starijih od 10 godina, zar ne? Od drugih projekata - ide garaža, ide nova naplata karata. Naravno, i to preko EU.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

dado1

Slazem se ali po meni je apsurd otplacivati leasing za autobus koji ide ili je upravo otisao u rashod i star je npr 7-8 god. A za to vrijeme imati sustav naplate karata,autobusne stanice, bus card koji nikad nije zazivio do kraja, lose povezanu Zagoru itd itd. Napominjem ovo je samo moj stav ne namećem ga nikome i ne plačem za autobusima koji su za otpis i koji su dali sto su trebali

NP-549

A koji su uopće ti koji su navodno pod leasingom, a u planu za rashod ?

dado1

Nije točno precizirao samo je rekao da će situacija biti malo apsurdna da će u rashod ici autobusi koji su jos uvijek pod leasingom te koji su prije dvije i pol godind bili među mlađim i sposobnijim autobusima

Intouro

A koji su to uopće pod leasingom?