Autobusni kolodvori

Autor gaspa, Siječanj 17, 2008, 15:14:17

Paško

Splitski kolodvor prazan. Ne sjećam se jesam li ga ikad takvog vidio - možda ipak na jednom od rijetkih prolazaka nedjeljom u 3 ili 4 ujutro...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dreamwalker

Jutros sam otišao na autobusni kolodvor u Zagrebu iz privatnih razloga pa sam taman došao na dolaske većine prvih polazaka iz i prema većim gradovima. Popunjenost autobusa je i više nego zadovoljavajuća, no bez obzira na to, kolodvor je jezivo prazan. Većina blagajni radi, ali nema baš ljudi. U čekaonici je očito zabranjeno zadržavanje pa su stavili trake na izlaze prema peronima. Što se tiče kolodvora, obnovili su horizontalnu signalizaciju, ali s puno toga se kasni. Danas su oko 10:30 tek radili markacije na blagajnama iako su radili cijeli prošli tjedan. Sve u svemu, čini mi se da su današnji dan dočekali dosta nespremno.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Dreamwalker

Autobusni kolodvor u Đakovu je pod Arrivinom upravom. Već dugo nisam vidio tako zapušten kolodvor kao što je ovaj. Ne znam kako si Arriva to dozvoljava.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Matej

Ni u Našicama nije u puno boljem stanju  ::|

mate

Prva slika će za nekih mjesec dana biti povijest, zato što se veći dio sadašnjeg AK Sl. Brod ruši, na drugoj slici se vide naznake novog AK Sl. Brod, za nekih max.20ak dana kolodvor će morati biti izmješten s trenutne lokacije pa sve do 5. mjeseca 2021.godine, kada je predviđeno otvaranje novog kolodvora u SB

Matej

U čijem vlasnišvu je taj kolodvor,Slavonija Bus ili grad Sl.Brod?

mate

Grad Slavonski Brod, a Slavonija Bus je vlasnik samo prostora gdje se nalazi kafić na samom kolodvoru, to se neće dirati, kao ni prostor na kraju kolodvora, gdje će svoje mjesto naći Konzum.

sniff

AKZ sinoć u 20:05, jedina živost u cijelom prostoru je bila par ljudi na dolaznom peronu koji su čekali Čazmatrans iz Osijeka (878)

mate

Nekoliko postova ranije sam pisao o trenutnom i budućem AK u Sl. Brodu. Trenutni kolodvor od ponedjeljka više nije u funkciji, a do izgradnje novoga sve se seli na privremeni kolodvor, koji se nalazi nedaleko od trenutnog i novog kolodvora, odmah u Vukovarskoj ulici. Dio ulice je zatvoren za promet (osim autobusa i vozila hitnih službi), a uz rub je iscrtano sveukupno 12 mjesta za stajanje autobusa. Zgrada čekaonice, kao i prometni ured, blagajne i toaleti su smješetni u zgradi nekadašnjeg Getroa, te će sve to biti u funkciji od ponedjeljka pa do završetka izgradnje novog kolodvora (planirano za svibanj 2021.).
Inače, po komentarima po lokalnim portalima (ugl. pljuvanje) se stječe dojam da dobar dio tih komentatora nije išao dalje od Zagreba, te da su im kolodvori pod otvorenim nebom nezamislivi, a oni koji su malo upućeniji su rekli da je i SB dobio svoju Žabicu.
Evo nekoliko slika da se vidi kako to izgleda

mate

Novi AK SB polako, ali sigurno napreduje. Radovi za sada idu po planu, a prostor starog kolodvora će biti podjeljen u 3 cjeline - jedna cjelina je u vlasništvu Grada, te će ista dobiti nekakvu novu namjenu, druga cjelina je kafić u vlasništvu Slavonija Busa koji je za vrijeme prvog lockdowna generalno sređen, a treća je poslovni prostor u vlasništvu Fortenova grupe, te bi oni tu trebali urediti prostor za novu Konzumovu trgovinu.

Matej

Ova stara zgrada se ruši ili ostaje?

mate

Dio se ruši, dio ostaje, iako Grad možda odluči srušiti svoj dio i napraviti parkiralište, koje će biti zasigurno potrebno, a ostala 2 dijela ostaju jer su u privatnom vlasništvu, samo će morati biti ukomponirani u novi izgled

mate

Novi AK u SB pomalo poprima svoje obrise, još koji mjesec i moderni kolodvor je tu :)

mate

Tri mjeseca kasnije, radovi se skoro bliže kraju (još cca. mjesec dana)

mate