Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

netko

I ja sam dobio odgovor da je #159 imao obrnuto okrenuta sjedišta kod vrata i stol između.
Danas velika rijetkost, a možda i jedini među ostalim Eurobusevima.....
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

lussin

Mislim da sam negdje na forumu već vidio sliku takvog rasporeda

sibencan

Evo jedne slike gdje se vidi taj stol
1997 - 2017

smogovci.bbb2

#588
Ne vidim baš neki žal "forumaša" da ih je trebalo sačuvati kao Hrvatski proizvod za razliku od halabuke za MAN Slovencima iz 80' ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Lion's Driver

Prvome meni je žao ali autobusi su već u milion komadića i koliko god žalili povratka nema. Sa #688 je bilo drugačije jer se duže vodila rasprava i na kraju je ostao. Veća je greška što masa nije digla prašinu bar mjesec dana prije rashoda.

IgorKlasik

Šteta sto odlaze legende kao što su Eurobus Volvo i Krpan...

tramvajac 92

Nije problem što je Promet Split rashodovao svoja 3 visoka i jedan niski AV120, to je bilo za očekivati. Zabrinjavajuće je što neće ostati niti jedan sačuvan.

IgorKlasik

Citat: tramvajac 92  u Studeni 21, 2020, 17:37:00
Nije problem što je Promet Split rashodovao svoja 3 visoka i jedan niski AV120, to je bilo za očekivati. Zabrinjavajuće je što neće ostati niti jedan sačuvan.
Jasno, šteta je to što kažeš i još tužnjije je što neće dočekati oldtimer statusa

Paško

Prometovi su već bili pomalo truli i trebalo bi dosta ulaganja da se vrate u reprezentativno stanje. Posljednja slika #159 na cesti je ispred stanice za tehnički pregled, na kojem je pao jer je, između ostalog, bio previše hrđav. Žalbe treba uputiti na adresu Antuna Presečkog, vlasnika AP-a Varaždin i muzeja za oldtimere. Kad on sa svom svojom infrastrukturom i mogućnostima nije odlučio sačuvati neki Eurobus (a imao je i tri katna!), onda nemamo o čemu razgovarati. Upravo ovih dana posljednji Eurobusi u AP-u idu polako pod prešu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

Svakako zanimljivi autobusi u voznom parku. Možda ih Promet nije dovoljno iskoristio.

Bilo bi dobro kad bi neki insajder uspio saznati točnu kilometražu AV120. Rečeno je bilo oko pola milje.
L je skupio vjerovatno više jer je pred kraj vozio prigrad.

Inače, davno smo pisali (pa sam skroz i zaboravia) da ih je trebalo biti 5 komada. Jedan nikad nije isporučen, ali je bilo i pitanje koji točno. AV120 ili AV 120L.

I je li možda ovaj AV120L uletio odmah kao zamjena ili je bio stvarno naručen?
Bio je u krem boji sa crvenom crtom na dnu što je podsjećalo na Polet Vinkovci.




Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

conecto

U vrijeme kad su se radili AV120 u Splitu se još moglo vidjeti poneki zglobni Ikarus, MAN 890 i TAM 260A180. Promet je tada nabavljao one ružne rabljene Nizozemce i Mercedese O-305, ali su istovremeno ulagali u nove visokopodne turističke AV 120. Ako su na kraju zaista prešli samo pola milje apsurd je još veći jer ti motori bez problema natuku 2-3 milijuna km.
Jednako tako se reže Lions Regio dok neki domaći prijevoznici slične rabljene nabavljaju iz Austrije. Ali koga briga dok EU sve plaća, samo pilaj...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

Osim zbog motora, ti autobusi nisu isplatili ni sami sebe,  a ni plaće vozača dok su vozili.  Ako su bili na cesti 20 godina i nek imaju 700.000 km,  radili su 100 km na dan.

Paško

Vjerojatno su prešli više od milijun kilometara, ipak su vozili i međugradske linije (Ploče, Dubrovnik).
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Se zna otprilike kako im je išao raspored?  Dole pa odma nazad ili noćenje,  jednom ili dva puta u danu,  koliko ih se rotiralo ....

tramvajac 92

Imali su 2x na dan u sezoni Dubrovnik, van sezone samo jednom, u 9 sati je iz Dubrovnika išao 2008. Taj je sigurno noćio, za drugog će poznavatelji prilika znati.