ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

smogovci.bbb2

Mene zanima zašto vozači uključuju ventilaciju ako znaju da klima ne radi pa puše topli zrak i u autobusu je nepodnošljivo buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Na našim Citarima se automatski sama upali. D abi ju ugasio moraš se sjetit pogledat lijevo dole kod sjedala i stisnut onaj srednji dugmić.  Ali najčešće se ni ne sjećtiš jer klimu ni ne čuješ

Dreamwalker

Danas sam svjedočio jednoj situaciji u autobusnom prometu koja pokazuje razinu discipliniranosti autobusnog sektora naspram tramvajskom. Već je bilo riječi, kako na ovom, tako i na željezničkom forumu o tome kako vozači autobusa poštuju vremena polazaka, a vozači tramvaja ne, te kreću kako im se sprdne.
Naime, danas na okretištu Črnomerec je vozač jednog autobusa s perona slučajno krenuo minutu i pol prije nego bi trebao po voznom redu. Ljudi nisu reagirali, a on je shvatio da je krenuo prerano na izlazu na Ilicu (još nije započeo skretati u Ilicu). Tad je okrenuo autobus i vratio se na peron te čekao svoj polazak. Normalno, kako je takav manevar trajao dulje od minutu i pol, na kraju je krenuo s kašnjenjem od minute, no svejedno se bio vratio na svoj peron. Vrlo pohvalno.

* linija, garažni broj i polazak ne želim navoditi jer je forum javan pa da vozač ne bi imao problema
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

822DoDo

Ja doživio da je vozač sfulao polazak za 5min i na prvoj stanici se okrenuo (bilo je mjesta) i vratio se natrag na okretiste...to kad 5 dana ides u 8:15 pa onda 6. dan u 8:20  ;D
Ali da, razlika nebo i zemlja naspram tramvaja
Das Beste oder nichts. MB

421

@smogovcibbb2
Završavam priču odgovorom na primjerenijem mjestu da nije  o-0:
"O hvala Vam 421 na državi koju ste stvorili, u kojoj vlada nepotizam i korupcija, umirovljenici nemaju od čega živjeti a uskoro će se iz nje i iseliti gotovo svo radno sposobno stanovništvo."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/22-godine-nakon-oluje-oni-su-u-rat-otisli-iz-skolskih-klupa-evo-sto-kazu-danas/986642.aspx
Komentari:
Ljiljana Martinović
Dok su mladići odrađivali terene, dok su ginuli, u ZG i ostalim gradovima koji jedva da su osjetili rat, događala se tajkunizacija. Da im je netko rekao u što će nam mafija pretvoriti državu, 90% njih bi pokupilo svoje obitelji o o'šlo put Njemačke. U redu je obilježavati te dane, zbog tih mladića ali za sreću nema mjesta. Ovo što nam je učinila HDZ mafija, od privatizacije preko Sanaderizacije do danas, ni u najtežim noćnim morama nitko nije mogao predvidjeti. Ostali smo pokorni kmetovi koji već po navici služe svojim gospodarima, bez pogovora. :(

"Kakvo mišljenje o ZETu imaju korisnici usluge sami znate"
Ciljane novinske vijesti pojedinih redakcija ne gotivim, a posljednja anketa je u prilogu uz mišljenje koje se tebi baš neće svidjeti...


A sad krećem put Knina gdje ću se susresti sa suborcima, zapaliti svijeće svim palima i evocirati uspomene.
A ti, jesi li  istaknuo hrvatski barjak u spomen na pale?
Paljenje svijeća bilo bi previše za tebe iako si smogovac i bbb2 u jednom!
O&O teme.
Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

#215
Joj...

Majko mila, koliko ste politike umiješali, ne znam što reći osim zašto?? I to je simptom valjda toga koliko je Hrvatska pogubljena u bezidejnosti kad je takvo prepucavanje često jedini povod za "ozbiljnu" raspravu i akciju dok sve drugo može propast.

No neću uopće dalje o tome.


A da ovu anketu netko proglašava uspjehom, ne znam baš kojom logikom, valjda je svaka ocjena iznad 1 dobra pa tako i 3 - 3/4, ali znamo dobro i da je ZET ugasio ocjenjivanje na fejsu kad je prosječna ocjena bila oko 2.

I očito je da su nešto smuljali jer od 2009. do 2011. frekvencija je na skoro svim linijama ili ostala ista ili prorijeđena i presjedanja su produžena tako da nema šanse da su presjedanja postala bolja, na nekima i drastično poput 17 ili 220, tako da ako netko ovo uzme zdravo za gotovo, nije proučio podatke, dok znamo i da je poslije kupovine 2009. čistoća vozila bila bolja zbog super-skupog leasinga i previše novih vozila dok je ZET bio na rubu bankrota. Isto tako ni oko točnosti nije bilo nikakvog napretka, autobusi kao i prije 20 godina voze točno, tramvajci rade što hoće (osim kad su ih par mjeseci pokušali dovesti u red prije 2 g., no čim je komunalno redarstvo otišlo nastavili su po svom), i ZET od uvođenja Atrona također ima realne podatke o tome.
To je objektivna činjenica koju svatko može doznati tako da nema govora o boljem presjedanju, i jednostavno imam dojam da je FPZ ovime podilazio Bandiću navučenim podacima dok si ipak nisu mogli srušiti kredibilitet kako je ZET sâm sebi dao ocjenu 4.5.

Netko tko je bio po svijetu mogao je vidjeti kako drugdje funkcioniraju stvari, već je i u Osijeku, Rijeci, Ljubljani ili Budimpešti sve puno organiziranije i racionalnije, nešto drugo neću ni spominjati jer vidjeli smo kako je ispalo kad je ADAC uključio Zagreb u istraživanje. S tim se slaže i velik broj samih zetovaca, tako da ne znam kud može odvest raspravljanje o tome da je ZET super-kvalitetan... Netko je možda lojalan firmi u kojoj radi ali mislim, rasprava je isprazna dok je i nategnuta anketa koja demonstrira osrednjost znak uspjeha (ili je možda provincijskim mentalitetom bitno samo da je bolje nego u Beogradu ili Sarajevu).

Mislim, ja sam osobno relativno zadovoljan svojom linijom do Črnomerca, ali sve što dalje koristim je kaos, puno toga drugoga je na smiješnoj razini (uključujući već to da mi čim izađem iz busa tramvaji vrijedni 2 milijuna eura s putnim računalom voze bez razloga 5 minuta prerano ili prekasno i nekad treba i radnim danom oko podne čekati drugu 2-ku 20 minuta u regularnim uvjetima jer tramvajci voze kao da civilizacija nije izmislila sat i prije dođem na Vodnikovu pješice) i bio bih smiješan da tumačim da je ocjena 3.3 koju bih dao uspjeh za ZET dok znam da postoje linije poput 268.

Muka mi je kad vidim na što se svodi ovaj forum, par dana nisam htio ništa pisati pa ću vjerojatno tako i nastaviti.

421

Citat: Ivan  u Kolovoz 05, 2017, 09:41:15
Muka mi je kad vidim na što se svodi ovaj forum, par dana nisam htio ništa pisati pa ću vjerojatno tako i nastaviti.
No neću uopće dalje o tome.
Nastavi, i ja ću također.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Imam pitanje. Zna li netko koji su polasci 176/2? Ne mogu izračunati. Unapred hvala!  byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

https://www.vecernji.hr/zagreb/na-liniji-iz-pakla-danas-je-bilo-posebno-vruce-1187753
Na 'liniji iz pakla', danas je bilo posebno vruće...
Putnik je napomenuo kako se radi o vozaču koji je među putnicima poznatiji kao "Hitler"...

Svoje vožnje autobusnom linijom Zagreb - Velika Gorica autobusom 268 putnici često javljaju svoja neugodna i traumatična iskustva.

Danas nam se javio jedan putnik koji se jutros zatekao u busu 268 te je ostao zaprepašten jer je, iako je ljeto na vrhuncu, u autobusu bilo uključeno grijanje! On je, naime, poslao mail kritike ZET-u zbog neugode koju je doživio i za razliku od mnogih nezadovoljnika, ekspresno je dobio odgovor nadležnih.
- Zašto je jutros na autobusnoj liniji 268 koja je krenula sa glavnog kolodvora u Velikoj Gorici oko 7:40h u vozilu umjesto hlađenja bilo uključuno grijanje? Zašto su već tjednima zaključani prozori u svim autobosima linije 268? Zašto vozač vrijeđa i dere se na putnike kada od njega traže da uključi hlađenje i otvori prozore? - piše nezadovoljni putnik i pita se treba li još netko smrtno stradati na liniji 268? Putnik je napomenuo kako se radi o vozaču koji je među putnicima poznatiji kao "Hitler".
Iz ZET-a su se putniku ispričali te naveli kako intenzivno rade na poboljšanju kvalitete usluge.
- Našim se djelatnicima skreće pozornost na potrebu primjene prihvatljivih oblika komuniciranja. Nadležna služba obavit će razgovor sa vozačem autobusa linije 268, a raspoloživim informativnim kanalima dodatno ćemo skrenuti pozornost i ostalom kontrolorskom osoblju na obrazac ponašanja koji proizlazi iz predviđenih i zadanih profesionalnih normi, poručili su iz ZET-a. Dodali su kako će provjeriti i sustav klimatizacije u spomenutom autobusu. No, ogorčeni putnik nije odustao te je poslao još jedan mail na koji nije dobio odgovor. - O kojoj kvaliteti usluge vi konkretno pričate? O neispravnim vozilima koja prometuju na liniji 268 ili o svojim zaposlenicima vozačima koji nas putnike voze? Vozač na kojeg se žalim u prvom mailu je imao sličnih ispada i ranije za koje znam da su prijavljeni i nikada ništa nije poduzeto od strane ZETa da se takve stvari više ne ponavljaju. Taj vozač nije jedini sa takvim ponašanjem i poduljim spiskom prijava. O kakvoj kvaliteti usluge vi pričate? Mjesečna radnička karta VG-ZG košta 610 HRK, a ulaskom u liniju 268 se riskira život. Doslovno, poručio je putnik.


"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Haha! Ovo je prešlo svaku mjeru... Čudim se, da nisu počeli pisat kako vozači webasto pale. Haha! Ne ispravni autobusi na 268?! Haha! Pa mene svaki dan dočeka na 216/276 MAN s iskopčanim retarderom, koji jedva stane u stanicu. Klima je uključena,ali očito nije napunjena i puše topli zrak. Isto se dešava i na 220,221,219,218,217,215...
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

#220
Nije baš više vrijeme SG220 kad se pregrijavanje motora rješavalo paljenjem grijanja (naravno ne s Webastom nego je poanta rashladiti motor s kojeg se zimi inače prenosi otpadnu toplinu na radijatore) i vožnjom s otvorenim prvim vratima, iako, tko zna što se sve može doživjeti kad je održavanje manjkavo...

Sumnjam da je baš bilo uključeno grijanje ali često putnici trkeljaju da je upaljeno i kad osjete topli zrak iz neispravne klime koja samo puše, i kad osjete vruće komade lima, pogotovo oko motora. I onda netko izgubi živce i eto ti priča koja je s obje strane izvan pameti...


No to da je 268 (skupa s 330) već barem 20 godina neadekvatan i nepromišljen relikt je istina, pisao sam puno puta, i ne znam koji bi koncept bio bolji nego da se uvede jedna polu-brza linija poput 269 ili 172 koja stoji prije V. Mlake samo na najbitnijim stanicama svakih 1-1,5 km (ugrubo kao i 311 možda s dodatkom još kod Oreškovićeve), i uz nju dodatne gradske jer ionako je prijevoz za dijelove Buzina i V. Polja manjkav, odnosno ne razumijem kako ZET ne zna učiti niti sâm od svojih adekvatnih usluga...

No eto, uvijek me netko poklopi kad počnem pričati o tome jer mu baš treba stanica kod Otoka ili nešto slično, koliko god da realni primjer 172 funkcionira bez velikih grešaka i svi koji trebaju neku stanicu na kojoj ne stoji dođu skoro u prosjeku jednako brzo kao i da stoji jer bi i gradske linije bile dosta frekventne, i ustalom zato jer je 268/330 dno dna organiziranosti, premalih solo na 330 treba biti puno a obično nema dovoljno umjesto da smisle kako tamo držati zglobne koji prazni voze 119 i 206 itd., 268 prečesto stoji i zato prečesto i izgubi slijed i onda svi koji ih trebaju gube vrijeme.

smogovci.bbb2

http://www.zet.hr/default.aspx?id=10577
VREMEPLOV: od sivih do klimatiziranih autobusa - 90 godina u Zagrebu

Razvoj autobusnog prijevoza u Zagrebu neodvojivo je povezan s razvojem grada i njegovih stanovnika. Prije točno 90 godina, 11. kolovoza 1927., pokazala se potreba za novim oblikom javnog prijevoza te su Zagrebom počele voziti prve redovne autobusne linije.

U samom početku postojale su tek dvije linije: od Akademskog trga (Zrinjevac) do Savskog kupališta, odnosno preko Podsuseda do Samobora. Na tim linijama vozila su tri autobusa sive boje marke Lancia, dok je godinu dana kasnije bilo osam autobusnih linija, a vozili su autobusi marke Opel. Sve linije imale su polazište na Zrinjevcu, osim one od Jelačićeva trga za Gornji grad. Autobusi su bili vlasništvo tvrtke Autobus-promet.

Građani u prvim godinama nisu bili zadovoljni organizacijom autobusnog prijevoza, koje je bilo u rukama privatnika poduzetnika pa je pod utjecajem javnog mišljenja, 10. kolovoza 1931. godine ZET za 3.000.000 tadašnjih dinara od privatnika kupio 30 autobusa i preuzeo autobusni promet u Gradu Zagrebu.
U tim počecima autobusne su linije vođene samostalno, bez dovoljne povezanosti s tramvajskim prometom, što je rezultiralo smanjenjem broja putnika, a vozni park je bio šarolik i zapušten.

Napokon, nakon Drugog svjetskog rata počinju se popravljati zapuštena vozila te se postupno sređuje stanje u autobusnom prijevozu.

Tijekom '50-tih godina prošlog stoljeća uspostavljane su nove linije čija se ukupna dužina povećala na 45 kilometara, a počeli su se graditi i posebni objekti za servisiranje i održavanje autobusa. ZET je 1955. godine kupio rabljene katne autobuse iz Engleske koji su zagrebačkim ulicama vozili nekoliko godina, nakon čega su prodani u Sarajevo.

Tijekom '60- tih godina rastao je Novi Zagreb i ostala prigradska naselja, a sve njih s gradom su povezali autobusi. Kako bi zadovoljio novonastale potrebe ZET se odlučuje za nabavku prvih 20 zglobnih autobusa, koji su u to vrijeme već naveliko bili u prometu. Ovi su autobusi  bili tada nasuvremeniji te su zadovoljili potrebe kvalitetnog prijevoza do kraja sedamdesetih godina.

Početkom '70-tih godina autobusni promet ZET-a  uspostavljen je na 50 linija ukupne dužine 500 kilometara, a mreža se i nadalje dinamično širila na područja koja do tada nisu bila obuhvaćena. U to vrijeme donesena je i odluka da se krene u tipizaciju voznog praka, što je pomoglo budućem razvoju autobusnog prijevoza u gradu.

U prvoj polovici '80-tih godina ZET je proširio autobusni prijevoz na samoborsko i sesvetsko područje, a istovremeno se širio i Zagreb, od Prečkog i Španskog na zapadu, do Dubrave i Sesveta na istoku pa su i stanovnici tih naselja zahtijevali organizirani javni prijevoz. ZET je uspješno pratio širenje grada te se i taj puta pokazao kao jedan od generatora razvoja Zagreba.

Početkom '90-tih, unatoč ratnim događanjima, nabavljena su rabljena vozila iz Njemačke, a potkraj 1994. godine u ZET stižu i prvi novi niskopodni zglobni autobusi. Četiri godine kasnije stiže još deset novih zglobnih autobusa, a u promet su pušteni i obnovljeni autobusni terminali u Sesvetama i Velikoj Gorici.

U novom tisućljeću nastavljena je obnova voznog parka, više je linija produženo, a uspostavljeno je nekoliko novih. Prilikom nabavke novih autobusa, ZET se odlučio za ekološki pristup, prvenstveno kao doprinos razvoju ekološke svijesti, ali u konačnici i smanjenju troškova poslovanja.

Od 2007. godine ZET kao pogonsko gorivo uvodi biodizel, a od 2009. vozi se i na stlačeni plin čime ZET doprinosi smanjenju onečišćenja i uklanjanju štetnih čestica koje sadržavaju fosilna goriva.

Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, ZET će i ubuduće nastojati održati razinu kvalitete u autobusnom prijevozu. I dalje će se kupovati isključivo nove, najsuvremenije, niskopodne, klimatizirane autobuse, što javni gradski prijevoz čini pristupačnim svim kategorijama korisnika i podiže kvalitetu prijevoza putnika. :)evil

Danas ZET rasopolaže s 410 autobusa, prosječne starosti devet godina, koji prometuju na 142 dnevne i četiri noćne linije, te povezuje područje Grada Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića te općina Bistra, Luka, Stupnik i Klinča Sela.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Ovo je stvarno jadno i bijedno!
Usred školskih praznika naš dragi ZET nije poslao 1 autobus na 216/276. Tako da, autobus koji ujutro ide u 6:05 iz Dumovca nije došao. Tako da je u autobus u 6:40 iz Dumovca bio krcat. Znači usred ljetnog rasporeda oni se ne udostoje poslati, bar školski autobus,ako već nema običnog. Cijeli dan nema 2 autobusa na 216. I sada se nitko neće žaliti,ali se gospoda sa 268 redovno žale. Bus im ide svakih 15 i manje minuta. Na 216/276 ide radnim danom svakih 40-50 minuta,subotom 60,a nedjeljom svakih 70 minuta. Nitko se ne žali. Voze i autobusi bez klime,pa trpimo. Ovo je sramota!  >hammer<
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

#223
Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 11, 2017, 16:59:30
Danas ZET rasopolaže s 410 autobusa, prosječne starosti devet godina, koji prometuju na 142 dnevne i četiri noćne linije, te povezuje područje Grada Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića te općina Bistra, Luka, Stupnik i Klinča Sela.
Prosječna starost 9 godina a zadnje nabavke vrijedne spomena su bile prije 8 godina...
Koliko mogu izračunati pravi broj bi bio oko 10,1 - 10,2, no valjda im je izgledalo ružno iznijeti dvoznamenkasti broj pa onda jedna sim-tam i eto, svi sretni i zadovoljni "mlađahnim" voznim parkom.

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 11, 2017, 17:23:48
Ovo je stvarno jadno i bijedno!
Usred školskih praznika naš dragi ZET nije poslao 1 autobus na 216/276. Tako da, autobus koji ujutro ide u 6:05 iz Dumovca nije došao. Tako da je u autobus u 6:40 iz Dumovca bio krcat. Znači usred ljetnog rasporeda oni se ne udostoje poslati, bar školski autobus,ako već nema običnog. Cijeli dan nema 2 autobusa na 216. I sada se nitko neće žaliti,ali se gospoda sa 268 redovno žale. Bus im ide svakih 15 i manje minuta. Na 216/276 ide radnim danom svakih 40-50 minuta,subotom 60,a nedjeljom svakih 70 minuta. Nitko se ne žali. Voze i autobusi bez klime,pa trpimo. Ovo je sramota!  >hammer<
Stvarno je teško vjerovati da se to opet događa na 216... Ne razumijem otkud takva strategija.

Kako sam nedavno pisao, uostalom lako bi mogli prorijediti 215 na kojoj se ovih dana ne vozi ni 20 putnika s daleko pregustim taktom 11 minuta koji može biti i 15 u špici i 20 izvan, no očito u APD trenutno ne smije biti službenih redukcija i rade svinjarije, i naravno putnici nisu jako bitni.

MAN truck bus

Zna li netko koliko treba liniji 131 od Črnomerca do Bizeka?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"