Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Čelični

Projekt ti je Boki651 odlično odrađen.  thumbs. Nažalost broj vožnji je drastično smanjen iako su to demantirali u Autotroleju.  >hammer<
Nego ovo s terminalima nije loša zamisao. Slično tako je i u Zagrebu gdje se sa tramvaja putuje do određenog autobusnog terminala. Tramvajske linije voze gusto. Najgušća tramvajska linija zato vozi s intervalom npr. 6 - 11 min. do rijeđih ali isto relativno gustih npr. 14 - 17 min. radnim danom. Najrijeđi slijed tramvajkih linija van vršnih sati je 22 min(dužih od toga čekanja dnevnog tramvaja nema ni radnim danom ni vikendom). Na terminalima se presjeda. Tko misli dalje presjeda na autobusne linije. Nekad se i presjeda duplo: autobusom (ako putuješ van tramvajske zone) do terminala na tramvaj s kojeg se opet na nekom usputnom stajalištu, ili na usputnom ili na perifernom autobusnom terminalu presjeda na autobus. Moguća su i drugačije kombinacije presjedanja ovisno o ruti putovanja npr. s autobusa na autobus ili s tramvaja na tramvaj, itd. I to u Zagrebu normalno funkcionira. Ne vidim zašto to ne bi moglo slično i u Rijeci samo umijesto tramvaja kako je Boki651 napisao uvede se gušća autobusna linija do određenog prigradskog terminala.
Evo kako to izgleda u Zagrebu:
http://www.zet.hr/UserDocsImages/Prilozi/PDF/tram%20mre%C5%BEa%20va%C5%BEe%C4%87a-radovi%20rotor%20A3%20za%20WEB%202.9.2019.pdf

Čelični

#1486
Zanimljivo da je najviše rezano na šestici subotom. Valja podsjetiti da na šestici subotom cijeli dan voze solo autobusi i ukidanje gotovo 35 polazaka tada moglo bi uzrokovati dodatne gužve. Sjećam se kada su na šesticu subotom uveli solo autobuse isto tako tada su pokušali i s peticom uvesti solo autobuse subotom cijeli dan. Međutim to je na petici trajalo na sreću vrlo kratko, samo tri ili četiri subote jer su se stvorile tolike gužve da su autobusi, a posebno u vršnim satima bili krcati do te mjere da su jedva jedvice mogli primiti toliki broj putnika. Nije bilo mjesta za stajanje, kamo li za sjedenje. Sretan je bio onaj tko se uopće mogao ukrcati u autobus. Posebno se to odnosilo na najopterećeniji potez od Mihačeve Drage do Brajde i obrnuto od Manzonijeve do Mihačeve Drage. Kada su u Autotroleju vidjeli da je "vrag uzeo šalu" vratili su na peticu subotom monotrale do kraja "udarnog termina" do između 16 i 17 sati poslijepodne. Tek iza tog vremena su ih subotom počeli zamjenjivati sa solo autobusima.
I da napišem za kraj danas sam na liniji 1 nakon dugog vremena vidio solo autobus. Završila sezona kupanja.



mivano

Stiglo službeno objašnjenje.

https://www.fiuman.hr/autotrolej-promjene-u-voznom-redu-su-napravljene-zbog-radova-u-kresimirovoj/?fbclid=IwAR3oyHcBnfpjQ0cTRRFPs8okG1zC4rzsSRuDrlXO8LeBV-Pal-BEgjYWVLU

"Autotrolej: Promjene u voznom redu su napravljene zbog radova u Krešimirovoj
Objavljeno prije 2 sata na 24.09.2019.Autor Fiuman.hr
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Facebook stranica Autobusi u Rijeci koncem prošlog tjedna analizirala je vozne redovne sredinom proljeća kad je trajala školska godina i sad kad je započela nova te je očito kako su na nekim linijama značajno smanjeni polasci.

Objašnjenje smo potražili iz Autotroleja, a evo što oni kažu o cijeloj situaciji:

"U prvom redu treba naglasiti kako je broj autobusa koji su angažirani na gradskim linijama jednak broju autobusa na proljeće 2019. za vrijeme škole.

Promjena je nastala zbog radova u centru grada i suženja Krešimirove ulice na dionici od Mlake do Brajde.

Zbog prometovanja po jednoj prometnoj traci u svakom smjeru te zastoja u prometu i kašnjenja u vožnji povećano je vrijeme vožnje na svim gradskim linijama koje prolaze navedenom ulicom, budući da po redovnom voznom redu ne bi bili u mogućnosti održati planirani vozni red.

Naime, da je vrijeme vožnje na gradskim linijama ostalo isto, došlo bi do značajnog otklona od voznog reda, što se nažalost u vrijeme prometnih špica zna dogoditi i kada nema radova, te i u tim situacijama dolazi do nemogućnosti održavanja voznog reda.

U obzir treba uzeti i činjenicu, koju nažalost mnogi zanemaruju kako je velika većina linija KD Autotrolej kružna, te prolazi kroz centar grada, a obzirom na radove, dolazi do značajnog kašnjenja u dolasku na završna, odnosno početna stajališta.

Slijedom navedenog, povećanje vremena vožnje bilo je nužno, jer da je ostalo isto vrijeme vožnje, vozni red bi bio neodrživ", poručili su iz Autotroleja za Fiuman."

mivano

http://www.novilist.hr/index.php/Vijesti/Rijeka/Kostrena-zeli-uvesti-svoje-autobuse-Situacija-s-Autotrolejom-ce-postati-jos-gora?meta_refresh=true

"NEZADOVOLJNI PRIJEVOZNIKOM
Kostrena želi uvesti svoje autobuse: 'Situacija s Autotrolejom će postati još gora'

Foto Ivica Tomić

Autor: Barbara Čalušić
Objavljeno: 27. rujan 2019. u 8:58

Jedna od alternativa je da Bakar, Kostrena i Kraljevica naprave studiju opravdanosti da se pitanje javnog prijevoza riješi kroz te tri JLS jer će s Autotrolejom situacija biti još gora, istaknuo je načelnik Vranić

KOSTRENA - Autotrolej je u ovoj godini osjetno reducirao broj prigradskih vožnji, barem kad je riječ o linijama 10 i 10A koje povezuju Kostrenu s Rijekom, a smanjen broj vožnji posebno se osjeti u jutarnjim satima. Zbog toga, kako su na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kostrene upozorili vijećnici, putnici iz Kostrene u školu i na posao ili ne mogu doći na vrijeme, ili dolaze prerano.


Na ovaj problem je još prije ljeta načelnika upozorio SDP-ov vijećnik Zoran Rubinić kojega je jučer zanimalo nazire li se rješenje ovog problema u ovoj školskoj godini.

Samo negativno
Odgovarajući na njegovo pitanje, kostrenski načelnik Dražen Vranić nije nimalo štedio Autotrolej, konstatirajući kako može reći samo negativne stvari o ovom komunalnom društvu, počevši od odnosa prema putnicima pa sve do upravljanja društvom.

- Autotrolej je u veljači krenuo u redukcije linija, iako smo se gradonačelnik Bakra i ja na Skupštini društva tome jedini izričito protivili. Autotrolej trenutno povećava davanja suvlasnika društva, a smanjuje usluge. Neću dozvoliti da se rade takve promjene i moram vam reći da smo dobili još jedan dopis koji ide u tom smjeru. Rješavanje problema Autotroleja ne može se riješiti povećanjem subvencija i paralelnim smanjivanjem opsega usluga, smatra Vranić, dodajući kako reduciranje broja linija nije specifikum Kostrene te se u cijelom riječkom prstenu drastično smanjuju linije. Prema njegovim riječima, Autotrolej ove godine planira smanjiti svoju godišnju kilometražu za dva milijuna kilometara. Općine i gradovi riječkog prstena traže alternative pa je tako, kako je izvijestio Vranić, važno da se udruže jedinice lokalne samouprave koje su prostorno povezane.

- Jedna od alternativa je da Bakar, Kostrena i Kraljevica naprave studiju opravdanosti da se pitanje javnog prijevoza riješi kroz te tri jedinice lokalne samouprave jer mislimo da će s Autotrolejom situacija biti još gora, istaknuo je Vranić koji je na jučerašnjoj sjednici po ovom pitanju dobio i podršku vijećnika HDZ-a.

Problem servisa
Sanjin Vrkić predložio je da bi Općina mogla razmisliti o kupnji jednog manjeg autobusa kojim bi se pokrile rupe koje su nastale ukidanjem pojednih vožnji. Njegov prijedlog je da bi se u budućnosti moglo razmišljati i o autobusu koji bi povezivao mjesta unutar Kostrene, kao i s Poslovnom zonom Kukuljanovo.


- Na jednoj od skupština smo i predlagali da se Kostena riješi da gradska linija jedan postane i kostrenski autobus koji bi prolazio Ulicom kostrenskih pomoraca i kroz Paveke natrag magistralom za Rijeku, ali samo pod uvjetom da se promet odvija gradskim intenzitetom. Takav je prijedlog uključivao još tri minibusa koja bi vozila kroz kostrenska naselja i povezivala putnike s glavnom linijom, objasnio je Vranić s kojim se složio i HDZ-ovac Tomislav Matić, inače direktor bakarskog komunalca koji upravlja i prijevozom putnika iz udaljenih bakarskih mjesta.

- Najmanji je problem kupnja autobusa, to je milijun kuna, no onda se javlja problem njegovog servisa, vozača kad ide na godišnji ili bolovanje, tako da te probleme ne treba zanemarivati. No, svejedno mislim da nešto trebamo poduzeti jer što god napravimo, bit će korak naprijed u odnosu na sadašnju situaciju."

Čelični

#1491
https://www.fiuman.hr/smojver-ni-ne-zna-koliko-ga-kostaju-tuzbe-protiv-medija-ionako-sve-placaju-gradani/

Smojver ni ne zna koliko ga koštaju tužbe protiv medija, ionako sve plaćaju građani

Direktor gradske tvrtke Rijeka plus, kao što smo otkrili prije nekoliko dana, trenutno vodi pet sudskih sporova protiv medija, od toga dva protiv portala Fiuman. Razlog podnošenja tužbi uglavnom je nezadovoljstvo načinom na koji se prate brojne problematične situacije i dvojbene odluke pod njegovim vodstvom.

Bila je to jedna od tema i na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke u sklopu aktualnog sata.

"Gospodine Smojveru, je li točno da ste čak pet tužbi podnijeli protiv novinara i medija koji su se usudili kritizirati vaš način upravljanja Autotrolejom i kasnije Rijeka plusom  ? Ako jest točno, to ste napravili u ime Rijeka plusa, vodite osobne ratove s našim novcem. Recite koliki su troškovi odvjetničkih društava i koliko će građani platiti vaše osobne ratove s medijima i novinarima ako izgubite", upitala je vijećnica Ivona Milinović direktora Rijeka plusa.

Smojver je zatim izašao za govornicu i tijekom zanimljivog obraćanja otkrio kako zapravo nije ni provjeravao koliki su odvjetnički i sudski troškovi za Rijeka plus prilikom pokretanja postupaka.

"Moram priznati na početku uvažena vijećnice da me čudi to pitanje s obzirom da ste vi svi dioničari, koliko ja znam, ili članovi društva Rijeka plusa i svima je u interesu da o svakom društvu, koliko se ja u to razumijem, se priča u najmanju ruku korektno. S obzirom da vi ovdje iskazujete tendencioznu privolu u istinitost koja je  dokazana ili nedokazana, ja moram reći sljedeće. Ja svoje privatne ratove vodim privatno i zato postoji sud u kojem se tuži ili ne tuži nazivom privatne neke tužbe. Što se tiče predmetnih tužbi na koje se pozivate, što je objavio jedan portal, mogu reći sljedeće. Da, točno je. Rijeka plus je zbog grubih neistina, laži, insinuacija, povreda koje se rade tome društvu ustao s točno toliko tužbi koliko ste rekli. Moramo samo napraviti razliku. Jedne od tih tužbi zato što cijenjene tiskovine nisu htjele objaviti ispravak krivih informacija, a posljedično toga su i sljedeće tužbe koje idu u pravcu nadoknade štete zbog, ponavljam, grubih laži, insinuacija na taj dio.

Što se tiče koliki su troškovi u ovome dijelu, njih u ovom momentu ne mogu dati. Isti nisu fakturirani, tako da bi bila procjena oko iznosa troškova vrlo neumjesna s moje strane kao legaliste. Što se tiče procjene ishoda toga spora, da su odvjetnici i naše stručne službe sugerirale potencijalni rizik od gubitka takvog spora u taj dio se ne bi ni išlo. Još jedanput povlačim, Željko Smojver kao direktor i kao čovjek svoje privatne ratove, kako ih vi nazivate, vodi sam, a ne preko institucija kojima je na čelu", poručio je Smojver.

Milinović nije bila pretjerano zadovoljna takvim odgovorom...

"Mislim da nije u interesu građana da se o riječkim tvrtkama piše dobro, nego istinito. Vi ste tužili, osim portala Fiuman, i novinara Glavana te Cupaća koji nisu vrijeđali radnike, već su ustanovili da ste za situaciju tih društava vi najodgovorniji i najveći krivac. Zamislite kako se osjeća jedan Damir Cupać i Marinko Glavan koji u slučaju gubitka će morati platiti odštetu, ali i ako dobiju spor opet će kao građani ovog grada morati platiti sudske troškove. Meni je sad isto nejasno, a bolje da ne govorim da ne znate koji su troškovi. Naručili ste usluge koje ne znate koliko stoje, ali to je vaš menadžerski stil o kojem su ti navedeni mediji s punim pravom pisali. Zanimljivo da ste se u tim tužbama prozivali da su ti mediji počinili neimovinsku štetu povredom prava osobnosti i to, kumulativno, pravo na tjelesno zdravlje, pravo na duševno zdravlje, pravo na ugled, čast i zadovoljstvo, pravo na dobro ime, pravo na osobnost i pravo na vlastitu sliku odnosno lik. Sad je meni nejasno, možete li mi pisanim putem odgovoriti, pošto je Rijeka plus očito postala osoba, dostaviti krvnu grupu, tlak, psihičko i tjelesno stanje društva Rijeka plusa", odgovorila je vijećnica Smojveru.



Čelični

https://www.fiuman.hr/obersnel-mogu-pozeljeti-srecu-kostreni-bakru-i-kraljevici-u-osnivanju-novog-prijevoznika/

Obersnel: Mogu poželjeti sreću Kostreni, Bakru i Kraljevici u osnivanju novog prijevoznika

Sve je više nezadovoljnih uslugom koje pruža komunalno društvo Autotrolej u većinskom vlasništvu Grada Rijeke. Neke okolnie općine zbog toga su počele razmišljati da angažiraju vlastitu prijevozničku tvrtku. To je bila jedna od tema na Aktualnom satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Ivan Mencer (HDZ) kazao je kako su vijećnici nekolicine primorsko-goranskih gradova predložili angažman lokalnih autoprijevoznika, nezadovoljni radom KD-a Autotrolej. Vijećnik je upitao komentar gradonačelnika o navedenim prijedlozima te je istaknuo da ne bi smjelo biti riječi o takvim idejama.

Gradonačelnik Obersnel kazao je kako je u medijskim natpisima saznao da gradonačelnik Kostrene, zajedno s kolegama iz Bakra i Kraljevice, razmišlja o osnivanju vlastite tvrtke za javni prijevoz.

Obersnel je rekao kako njegovi kolege mogu biti zadovoljni ili ne s postojećom organizacijom prijevoza, dodavši kako kvaliteta prijevoza Autotroleja ovisi o ukupnoj cijeni i radnoj snazi, prvenstveno vozača. Gradonačelnik je dodao kako je Autotrolej bio prisiljen reducirat broj polazaka u gradskom i prigradskom prijevozu, rekavši da bi rješenje situacije moglo predstavljati povećanje iznosa subvencije suosnivača javnog prijevoznika. Obersnel je dodao da može samo poželjeti sreću u osnivanju novog lokalnog prijevoznika.



mivano

http://www.fiuman.hr/autotrolej-priprema-novo-rezanje-linija-32-imat-ce-tjedno-cak-42-voznje-manje/

"Autotrolej priprema novo "rezanje": Linija 32 imat će tjedno čak 42 vožnje manje
Objavljeno prije 1 dan na 10.10.2019.
Autor Fiuman.hr

Komunalno društvo Autotrolej u većinskom vlasništvu Grada Rijeke posljednjih godina učestalo smanjuje broj vožnji praktički na svim linijama, a to se nastavlja i dalje.

Grad Opatija izvijestio je javnost o planovima Autotroleja da se tijekom jeseni ponovno izmijeni vozni red linija koji prometuju na njihovom području, a tu je najznačajnija linija 32 koja je prema nekim izvorima čak i donosi najznačajniji prihod Autotroleju.

"Prenosimo obavijest trgovačkog društva Autotrolej d.o.o. vezano uz namjeru skorih izmjena voznih redova za linije 32, 32A, 34, 35, 36 i 37, a, kako navode iz Autotroleja, zbog financijskih ušteda te kako bi spriječili daljnje financijske gubitke i premostili nedostatak kvalificiranih vozača. Građani, korisnici usluga, u vezi bilo kakvih pitanja ili sugestija uz najavljene izmjene voznih redova mogu kontaktirati Autotrolej na telefonski broj 051 311-555", poručili su ovom prilikom iz Grada Opatije te su otkrili prijedloge novih voznih redova:

Linija 32, 32A
Linija 35
Linija 36
Linije 34, 37

Zasad nije poznato kojeg bi točno datuma novi vozi redovi trebali stupiti na snagu, ali usporedba aktualnog i budućeg voznog reda linija 32 otkriva kako će svakog tjedna na relaciji Lovran – Opatija – Rijeka i obratno biti ukupno čak 42 vožnje manje, odnosno njihov broj s 450 pada na 408 tjedno.

Iz Autotroleja ističu kako su tek u tijeku konzultacije sa svim jedinicama lokalne samouprave te se bez njihove suglasnosti neće raditi nikakve izmjene. Ukoliko i kada dođe do izmjena voznih redova, javnost će biti obaviještena."

mivano

https://www.fiuman.hr/sudski-vjestak-utvrdio-autobus-autotroleja-nije-imao-ispravni-kocioni-uredaj/?fbclid=IwAR1t5NxVeBpWx6QUVyb-TMpDPZ2b3d5zWb8z6zx8USP94J8EsqJevrUyjFg

"Sudski vještak utvrdio: Autobus Autotroleja nije imao ispravni kočioni uređaj
Objavljeno prije 22 sata na 07.11.2019.
Autor Fiuman.hr
Foto: Vedran Karuza/Novi list

Proteklih mjeseci portal Fiuman.hr u više je navrata upozoravao na zabrinjavajuće stanje u gradskoj tvrtki Rijeka plus kojoj se na čelu nalazi direktor Željko Smojver, a koja je zadužena za održavanje autobusa Autotroleja. Pokvareni autobusi Autotroleja na prometnicama diljem županije postali su gotovo uobičajena slika, a nisu nerijetki ni prizori autobusa u plamenu.

Jedna od težih prometnih nesreća u kojima je sudjelovao autobus Autotroleja zasigurno je ona iz kolovoza 2018. godine kad se na Brašćinama zabio u zid te je tom prilikom 92-godišnji muškarac zadobio teške tjelesne ozljede.

Iz Autotroleja su isticali da je vozač aktivirao ručnu kočnicu, a policija je također provela očevid nakon kojeg su utvrdili da "vozač autobusa prije izlaska nije poduzeo sve mjere kojima bi spriječio da autobus sam krene s mjesta gdje je ostavljen".

Autotrolej je u ovom slučaju angažirao sudskog vještaka kako bi doznali pravi razlog te teške prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen nesretni putnik te je utvrđeno kako je vozač autobusa prije izlaska uključio kočnicu, a osam minuta kasnije došlo je do samospuštanja kočnice kad se u vozačkom prostoru nitko nije nalazio.

"U 18 sati 50 min i 10 sek autobus je zaustavljen na stajalištu. Vozač je uključio kočnicu pomoću poluge lijevo u 18 sati 50 min i 45 sek te je nakon ispisa nekih papira napustio autobus u 18 sati 51 min i 31 sek. Kamera u prostoru vozača registrirala je u 18 sati 58 min i 36 sek naglo samospuštanje poluge kočnice i to kada se u vozačkom prostoru nije nalazio vozač ili neka druga osoba te se tada autobus pokrenuo padom kolnika, dostigao brzinu od 55,10 km/h pri kojoj je u 18h 59 min i 9 sek prednjom stranom naletio na neku prepreku. U isto vrijeme kamera u putničkom prostoru registrirala je pad putnika.

Nakon provedenog vještačenja proizlazi sljedeće: Do pokretanja autobusa došlo je zbog samospuštanja poluge kočnice u nulti položaj u trenutku kad u prostoru vozača nije bilo nikoga. Poluga kočnice kod ispravnih kočionih uređaja ne bi se mogla sama spustiti", navodi se u izvještaju sudskog vještaka Antona Radolovića.

Za komentar ove situacije zamolili smo i gradonačelnika Vojka Obersnela te ćemo njegov odgovor objaviti odmah nakon zaprimanja."

mivano

http://www.fiuman.hr/autotrolej-nova-mreza-linija/

"Autotrolej odbio vratiti ukinute polaske na liniji 1B, otkrili da rade novu mrežu linija
Objavljeno prije 2 dana na 19.11.2019.Autor Fiuman.hr

S obzirom na veliki broj upita građana vezano za ukidanje broja polaska na gradskoj autobusnoj liniji 1B Strmica – Tower, Vijeće Mjesnog odbora Grad Trsat uputilo je KD Autotrolej zahtjev da se vozni red korigira na način da se vrate ukinuti polasci, no iz KD Autotrolej dobiven je odgovor kako ne mogu udovoljiti zahtjevu građana i mjesnog odbora Grad Trsat.

"Nažalost, u ovom trenutku, KD Autotrolej ne može udovoljiti zahtjevu građana i Mjesnog odbora Grad Trsat. Međutim, radimo na prijedlogu nove mreže linija te ćemo u sklopu istog pokušati povećati standard prijevoza i na ovoj liniji.

S nadom u razumijevanje navedenog, srdačno Vas pozdravljamo", poručili su iz Autotroleja u svom odgovoru.

Predlažemo građanima da se za sva dodatna pitanja obrate direktno KD Autotrolej, istaknuli su iz VMO Grad Trsat."

Čelični

#1496
Evo jedne lijepe vijesti iz Novog lista:
http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Nakon-20-godina-Autotrolej-opet-ima-zenu-za-volanom-busa-Anamarija-je-dokaz-da-to-nije-samo-muski-sport

Po struci sam medicinska sestra, a iako sam neko vrijeme i radila taj posao, velika mi je želja bila postati profesionalna vozačica, kaže Anamarija, čija je pojava na mjestu vozača gradskog autobusa iznenadila mnoge putnike

RIJEKA Da vožnja autobusa »Autotroleja« ne mora nužno biti isključivo muški sport od prije tjedan dana zorno demonstrira Anamarija Spinčić, prva žena za volanom gradskog autobusa u Rijeci, nakon odlaska Irene Ivković Caktaš prije dvadesetak godina. Mladu smo vozačicu zatekli na okretištu »osmice« u Ulici Milutina Barača.

Prizor mlade, sitne djevojke na mjestu vozača gradskog autobusa iznenadio je ovih dana mnoge putnike, no Anamarija kaže kako joj je životna želja bila postati upravo to.

- Po struci sam medicinska sestra, a iako sam neko vrijeme i radila taj posao, velika mi je želja bila postati profesionalna vozačica. Zbog toga sam krenula na školovanje za vozače, a po završetku sam radila kao vozačica taksija. Taj mi se posao svidio, ali hjela sam postati vozač gradskog autobusa i evo, uspjela sam, kaže nam dobro raspoložena Anamarija kojoj je na okretištu u Baračevoj prigodan poklon dobrodošlice uručila glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić.

Zanimalo nas je kako reagiraju putnici kada vide da za volanom autobusa sjedi žena.

- Odlično. Sve pet, oduševljena sam. Do sad su svi bili jako ljubazni, svima je to zanimljivo i svi mi izražavaju podršku. Još nisam čula niti jednu ružnu riječ, kaže mlada vozačica.

U njene riječi uvjerili smo se i sami, kratko porazgovaravši s desetak putnika koliko ih je u tom trenutku bilo u busu.

- Vidjeli smo da je mlada cura za volanom, malo smo se iznenadili, ali neka je, to je dobro, tako treba, bili su komentari putnika.


Vozačicu smo pitali kako to da je odabrala baš gradske autobuse i Autotrolej.

- Zato što vozim po svom gradu i kad mi završi smjena tu sam, mogu otići kući ili van ili gdje god. Zbog toga namjeravam i ostati u Autotroleju, kaže Spinčić.

Prema riječima njezinog mentora Milana Marjanovića, s kojim ovih dana upoznaje gradske linije, tako će i biti.

- Prirodni je talent. Sigurno vozi, bez trzaja i naglih kretanja ili kočenja. Mogu je samo pohvaliti, kaže iskusni vozač.



Ivano31

Zivim u ulici Milutina Barača i kroz prozor cujem 600 takav zvuk specifičan i vidio sam nju super je sve najbolje joj zelim u nastavku rada u troleju

Čelični

#1498
I ja joj želim sve najbolje u radu u Autotroleju. Jučer je vozila 1A u kojem sam se vozio i mogu reći da doista profesionalno vozi čitavom trasom od Marčeljeve do Jelačićevog trga. Garažni broj 666.  thumbs

Čelični

Mene jedna stvar smeta u označavanju stajališta autobusa Autotroleja u obavijestima za vrijeme radova ili izmještanja stajališta. Evo jedan primjer nedavno su bili radovi u  Tizianovoj ulici i pisalo je stajalište Tizianova smjer A je van funkcije. Sad pogodi koje je to stajalište u Tizianovoj ulici (pogotovo što je linija 4 kružna) ?
Da li ono linije 11 u smjeru centra ili ono linije 4 u smjeru Brašćina ? Svi putnici nisu prometne sveznalice da se kuže što je to smjer A, a što smjer B ?
Stoga predlažem Autotroleju da napiše koji je smjer A odnosno B. To može na dva načina : ili da napiše smjer u kojem je ukinuto ili premješteno stajalište ne slovima A i B već u navedenom primjeru u smjeru Centra ili Brašćina ili da se posluže metodom ZET-a koji napiše smjer stajališta koje je izmješteno ili privremeno ukinuto: u smjeru  istoka, zapada, sjevera, juga.
Nadam se da shvaćate u čemu je poanta mog prijedloga.