Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

mivano

#105
Kojih to 40 autobusa nisu registrirali? Pojedine iz serija: 686-700, 701-712 i/ili 801-809?

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/autotrolej-ugrozena-radna-mjesta/

"RIJEČKI AUTOTROLEJ NA KOLJENIMA Prihod pao 90 posto, ugroženo je čak 120 radnih mjesta
Marinko Glavan

25. svibanj 2020 21:02

"U travnju su od prodaje karata imali prihod od 600 tisuća kuna, a u svibnju će taj prihod biti oko milijun i pol kuna. Inače su proljetni mjeseci najbolji po pitanju prodaje karata

RIJEKA – Zbog drastičnog pada prihoda uslijed epidemije koronavirusa, Komunalnom društvu Autotrolej u ovoj godini prijeti gubitak od čak dvadeset milijuna kuna, pri čemu je ugrožena gotovo trećina od oko 390 radnih mjesta u ovom javnoprijevozničkom poduzeću.

Prihod od prodaje putnih karata u travnju i svibnju pao je za ukupno osamdesetak posto, ostvareni gubitak u travnju bio je 2,2 milijuna kuna, dok se gubitak za ovaj mjesec, kada su autobusi počeli voziti po pojačanom voznom redu, ali uz vrlo mali broj putnika, procjenjuju na 3,2 milijuna kuna, potvrdio je direktor Autotroleja Alberto Kontuš.

Gubitak u lipnju procjenjuje se na dva milijuna kuna, a do kraja godine dosegnuti će, prema sadašnjim procjenama, čak dvadeset milijuna kuna. Situaciju dodatno otežava činjenica da Autotrolej, iako mu je rad bio zabranjen, a i dalje je ograničen zbog mjera zaštite od koronavirusa, nije dobio potporu države za očuvanje radnih mjesta, niti druge vidove pomoći, osim odgode plaćanja doprinosa.


Kako se i proračuni Grada Rijeke i okolnih jedinica lokalne samouprave koji su suvlasnici Autotroleja pune znatno slabije od planiranog, komunalno društvo muku muči i s isplatom subvencija od osnivača i korisnika usluge.


Zbog svega navedenog, Autotrolej se našao u više nego ozbiljnoj financijskoj i poslovnoj situaciji koja će imati dugoročan utjecaj na standard javnog prijevoza u Rijeci i okolici.


Porazne brojke

– U travnju smo od prodaje karata imali prihod od 600 tisuća kuna, a u svibnju će taj prihod biti oko milijun i pol kuna. Inače su proljetni mjeseci najbolji po pitanju prodaje karata, s prosječnim prihodom od oko šest milijuna kuna mjesečno.

Iako je prihod u svibnju narastao, s njim su narasli i gubici, jer smo u travnju vozili s 14 autobusa, a u svibnju smo počeli voziti po pojačanom nedjeljnom voznom redu, sa 64 autobusa, no kako je broj putnika u autobusima izrazito mali, rashodi su sa sedam milijuna i 750 tisuća kuna u travnju, narasli na gotovo devet i pol milijuna kuna u svibnju, kaže Kontuš, dodajući kako bi ujesen, kada počne nastava u školama i na fakultetima, gubici mogli biti i dodatno povećani, zbog pojačanog voznog reda, ukoliko broj putnika pritom ostane daleko niži od uobičajenog.

Gubici u stvarnom pritoku novca još su i veći od prikazanih na papiru, jer kasne i subvencije jedinica lokalne samouprave koje inače iznose oko 50 milijuna kuna godišnje.


– Pored toga, od države smo ostvarili jedino mjeru odgode plaćanja poreza i doprinosa, a s bankama smo uspjeli dogovoriti odgodu plaćanja glavnice i kamata po kreditnim obavezama.


Po sadašnjem voznom redu, vozimo oko 35 posto manje kilometara mjesečno od uobičajenog, dok su nam prihodi pali za osamdeset posto.


Realno, nedostaje nam gotovo četiri milijuna kuna da bismo mogli normalno pokrivati sve troškove i obveze. Društvo je došlo u ozbiljnu neravnotežu prihoda i rashoda, kaže Kontuš.


Autotrolej od manjka do viška vozača

Autotrolej je godinama muku mučio s nedostatkom vozača, zbog čega su do prije tri mjeseca plaćali prekvalifikacije svima koji su se željeli zaposliti u tom zanimanju, a povećane su i plaće vozačima.

Nakon dva i pol mjeseca korona krize, situacija se posve promijenila pa prema sadašnjem obujmu poslovanja, Autotrolej ima višak radnika.

Za sad još nitko od stalno zaposlenih nije dobio otkaz, međutim ne produžuju se ugovori na određeno vrijeme, a plaće radnika smanjene su za deset posto.

– Prema sadašnjoj situaciji, realno bi višak bio između 120 i 130 ljudi, od ukupno 395 zaposlenih.

Od ožujka smo krenuli s maksimalnim mjerama štednje, zaustavili smo sve investicije i nabavke osim onih apsolutno nužnih, do te mjere da nismo registrirali četrdeset autobusa kojima je istekla registracija, čime smo ostvarili uštedu od milijun kuna.

Sve te mjere vitalne su za očuvanje tvrtke i radnih mjesta. Radimo na smanjenju ugovornih obaveza s velikim dobavljačima, a i poslove koje su dosad za nas obavljali poslovni partneri, poput čišćenja autobusa, portirnice i slično, prebacujemo na naše radnike, kako bismo u što većoj mjeri sačuvali radna mjesta, kaže Kontuš.

Suvlasnici odlučuju

Na naše pitanje o planovima za izlazak iz financijske krize, odgovara kako će o tome morati odlučivati suvlasnici i korisnici usluga koji su i inače, prema društvenom ugovoru Autotroleja, dužni pokrivati razliku između prihoda i rashoda.

– Jedinice lokalne samouprave koje su suvlasnici, kao i one na čijem području pružamo uslugu javnog prijevoza, odlučivat će o tome kakav će taj javni prijevoz ubuduće biti, kakvi će biti vozni redovi i kakav standard usluge.

Očekujem da se, sukladno zakonskim mogućnostima, u sufinanciranje javnog prijvoza uključi i Primorsko-goranska županija. Zasad, korištenjem financijskih mehanizama koji su nam dostupni, na neko vrijeme možemo očuvati radna mjesta, ali suvlasnici su ti koji će odlučivati što će se događati na dulji rok.

O planovima za rješavanje ozbiljne poslovne krize u Autoroleju pitali smo riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, koji u skupštini ovog komunalnog društva drži više od osamdeset posto glasova, proporcionalno vlasničkom udjelu Grada Rijeke u Autotroleju.

Hoće li Autotrolej uspjeti sačuvati radna mjesta? / Foto Damir Škomrlj

Obersnel odgovara kako je činjenica da je Autotrolej izrazito pogođen prvo obustavom, a zatim ograničenjem pružanja usluge javnog prijevoza, ali i potvrđuje da će Grad Rijeka, kao i ostali gradovi i općine, morati donijeti konkretne planove o sufinanciranju Autotroleja u ovoj godini.


Očuvati radna mjesta

– Da podsjetim, morali su prestati raditi, kao što je naložio Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske, onda se rad nastavio ali u jako smanjenom obimu, i to gotovo isključivo kako bi se radnicima koji su u tom trenutku radili omogućilo da sigurno stignu do svojih radnih mjesta.

Podsjećam i da je cijena mjesečne karte bila smanjena za 50 posto. Sadašnji opseg usluge je oko 35 posto manji od onog prije krize i u ovom trenutku postoji višak zaposlenih, no sada se ne može govoriti o točnoj brojci.

Uprava je izradila simulaciju poslovanja za 2020. godinu temeljem parametara koji su trenutno aktualni.

Potrebno je da svaka jedinica lokalne samouprave definira raspoloživa sredstva za subvenciju i opseg usluge koji će se obavljati u budućem razdoblju, temeljem čega će uprava izraditi konačni prijedlog mjera za racionalizaciju i Rebalans plana poslovanja za 2020. godinu.

Treba naglasiti da Autotrolej, kao tvrtka kojoj je Grad Rijeka osnivač, nema pravo na korištenje vladinih mjera za zaštitu radnika. Isto tako, tvrtke kojima su osnivači gradovi i općine ne mogu se ni zaduživati za tekuću likvidnost, već isključivo za investicije.

U svakom slučaju, namjera je očuvanje što većeg broja radnih mjesta. U krajnjoj liniji, to je bio cilj svih brojnih mjera koje je Grad Rijeka osigurao za poduzetnike kojima je bio zabranjen rad.


Što se Autotroleja tiče, uprava već provodi program zbrinjavanja viška zaposlenih kroz prekvalifikaciju radnika, rekao je Obersnel.


Načelni dogovor

Gradonačelnika smo pitali je li već razgovarao s ostalim suvlasnicima te koliko su oni spremni pokriti gubitke Autotroleja u ovoj godini, ili barem sposobni isplatiti planirane subvencije.


– Prije desetak dana održana je koordinacija suvlasnika društva na kojoj je uprava prezentirala situaciju nastalu uslijed korona krize. Prezentirane su i mjere racionalizacije kojima bi se kriza trebala prebroditi.


U funkciji rješavanja problema likvidnosti društva, a radi očuvanja radnih mjesta i opstojnosti društva, postignut je načelni dogovor o prenamjeni sredstava za razvoj i financiranja putem faktoringa za iznose subvencija koje jedinice lokalne samouprave trenutno zbog korona krize nisu u stanju financirati iz tekućih prihoda proračuna.

Tim instrumentima osigurat će se sredstva za poslovanje društva u ovoj godini.

Prema Ugovoru o obavljanju usluga javnog prijevoza koji je sklopljen između Autotroleja kao pružatelja usluge i jedinica lokalne samouprave kao naručitelja, razliku između ostvarenih prihoda i rashoda koji proizlaze iz usluge javnog prijevoza plaćaju naručitelji u obliku subvencije.


Temeljem plana poslovanja utvrđuje se planska subvencija koja se tijekom godine isplaćuje kao akontacija te se na kraju godine po izradi završnog računa radi i konačni obračun subvencije, tako da se eventualni gubitak pokriva dodatkom subvencije.

Nema sumnje da će suvlasnici morati osigurati sredstva za ugovorene subvencije, odnosno za pokriće gubitaka, zaključuje Obersnel."

gorgoroth


smogovci.bbb2

#107
Možda je to sve orkestrirano za preuzimanje od strane Arriva-e  buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Boki651

Ne znam da li ste primijetili posebno oni koji se voze kao putnici da su svi autobusi s otvorenim prozorima neovisno bilo riječ o novima ili starijima. Razlog kako saznajem od kolege s foruma je činjenica da se nekolicina baba žalila da im je u autobusima prehladno i pazite sad ovo: NEMAJU ZRAKA!. I tako sada klima u novim autobusima ispuhuje kroz prozor umjesto u salon. Radi gerijatrije koja nema pametnijeg posla od zajebavanja se kuhamo, a da ne spominjem da nema zraka ionako ispod maski. Bit će show kad se netko sruši.

smogovci.bbb2

U Zagrebu je drugi razlog. Navodno je stožer CZ zabranio korištenje klime da se tzv. virus ne bi širio "aerosolom"
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

 nnee nnee navodno!  umnik2 s razumijevanjem i razmisli zašto!
https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/preporuke-za-rad-u-djelatnosti-prijevoza-putnika-autobusima/517

12.         Prozračivanje putničkog prostora. Redovno prozračujte putnički prostor prilikom stajanja na stajalištima. Za vrijeme vožnje koristite prozračivanje unutrašnjosti autobusa ventilacijom. Ako vremenske prilike i temperatura to dozvoljavaju, tijekom vožnje otvorite prozore. Izbjegavajte korištenje klimatizacijskih uređaja ili grijanje.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

S tim da je to preporuka, a ne propis. Iako generalno ta preporuka ima smisla, treba primjeniti razum i kod toga, pa prosuditi kad više nije ok voziti bez klime.

To je jedna stvar koja bi trebala ostati u domeni vozača, a ne birokrata u raznim uredima.

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Srpanj 08, 2020, 13:34:11
nnee nnee navodno!  umnik2 s razumijevanjem i razmisli zašto!
https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/preporuke-za-rad-u-djelatnosti-prijevoza-putnika-autobusima/517
2. Vožnja s maskom. Ako vozaču nošenje maske ne ometa sigurnu vožnju, preporučljivo je da nosi masku tijekom vožnje. Zaštitnu masku treba redovno mijenjati, a obvezno uvijek kada postane vlažna i mokra. Prije i nakon skidanja maske, ruke treba oprati toplom vodom i sapunom ili ih dezinficirati. Iskorištene jednokratne maske odlažu se u vreće za smeće koje su smještene u kante s poklopcem.

E baš mi je drago 421 da si ovo postavio. Znači NE MORAŠ NOSITI MASKU!!!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

#113
 See all my faces:
:)evil :) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::| :P :-[ :-X :-\ :-* :'( >:D :)evil
Because:
7.           Način prijenosa zaraze. Budite svjesni da se koronavirus prenosi kapljično i kontaktom, kada zaražena osoba govori, kašlje ili kiše u blizini zdrave osobe ili dodirivanjem predmeta i površina koje su onečišćene respiratornim izlučevinama oboljele osobe, a nakon toga dodirivanjem očiju, nosa ili usta.
10.         Zaštita između putnika i vozača. Preporučuje se postava fizičke barijere između vozačkog mjesta i putnika (od pleksiglasa ili slično), a ne bude li to moguće, prvi red sjedala iza vozača neće se koristiti za prijevoz putnika.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Sorry,  :-X  omaškom stisnuo... ;D
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mivano

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/autotrolej-obecao-vise-buseva-na-rijeckim-cestama-novi-vozni-red-prilagodit-ce-skolama/?fbclid=IwAR31YCkwILWGS25wUEvyyJyVMuRQTSbXBJTJCl1NhC8v_yodBMwaZC-sPWs

"Autotrolej obećao više buseva na riječkim cestama: Novi vozni red prilagodit će školama
Marinko Glavan

03. rujan 2020 19:42

Broj dnevnih polazaka na gradskim linijama bit će povećan sa 950 na 1.200, a u prigradskom prometu s 500 na 700 polazaka

Školarci koji prvi put rade pokaznu kartu, ili njihovi roditelji i skrbnici na početku nove školske godine moraju doći do prodajnih šaltera Autotroleja kako bi predali potrebne potvrde i izradili pokaznu kartu, potvrdio je jučer direktor Autotroleja Alberto Kontuš, nakon našeg upita o izradi pokaznih karata za učenike srednjih i osnovnih škola i studente, na početku školske i akademske godine, u uvjetima pandemije COVID-19.


Našoj redakciji dosad se javilo više roditelja, zabrinutih zbog odlaska na prodajna mjesta Autotroleja radi izrade pokazne karte, ističući kako se time povećava mogućnost zaraze COVID-19, uslijed gužvi koje se na prodajnim mjestima stvaraju s početkom svake školske godine.


Direktor Autotroleja, s druge strane, ističe kako se na prodajnim mjestima poduzimaju sve potrebne mjere zaštite, propisane odlukama nacionalnog i regionalnog Stožera.


Pleksiglas i dezinfekcija

– Na našim prodajnim mjestima angažirani su djelatnici koji će nadzirati ulazak stranaka, na način da ih istovremeno unutar prodajnog mjesta može biti samo onoliko koliko je otvorenih šaltera, kako se to, primjerice, radi u bankama i drugim institucijama.


Dodatno se ovih dana na prodajnim mjestima ugrađuju pregrade od pleksiglasa, a obavezna je i dezinfekcija ruku te nošenje zaštitnih maski unutar zatvorenih prostora prodajnih mjesta. Redovi čekanja formirat će se na otvorenom prostoru, ispred prodajnih mjesta, a korisnike molimo da drže propisani razmak i koriste zaštitne maske, rekao je Kontuš.


Oni koji pokaznu kartu već imaju, pravo na prijevoz u rujnu moći će kupiti na svim uobičajenim prodajnim mjestima – na šalterima Autotroleja na Trgu bana Josipa Jelačića i Delti, te na kioscima Tiska.


Subvencionirane mjesečne karte za rujan pri tom će se, za učenike srednjih škola, čiji prijevoz sa 75 posto sufinancira Primorsko-goranska županija, moći kupiti do 19. rujna, do kad će pravo na povrat subvencije moći ostvariti i oni koji su, eventualno, već kupili karte po punoj cijeni.


Subvencije za osnovnoškolce isplaćuju jedinice lokalne samouprave pa njihova visina varira, a neki od gradova i općina subvencioniraju i preostalih 25 posto cijene karata za srednjoškolce.


– Postupak izrade pokaznih karata biti će isti kao i prethodnih godina, što znači da je za nove korisnike na početku školske godine potrebno donijeti potvrdu iz škole, te upisati osobne podatke i izraditi kartu. Zbog toga je neophodan dolazak na prodajno mjesto, gdje smo osigurali sve mjere zaštite. Procedura je takva, a korisnike molimo da se pridržavaju mjera zaštite, kaže Kontuš.


Kako bi se smanjile gužve, ali i zbog kašnjenja izdavanja potvrda za srednjoškolce, karte će se moći izraditi do 19. rujna, tako da, prema njegovim riječima, nema potrebe za navalom na prodajna mjesta u idućih nekoliko dana, prije početka školske godine, 7. rujna.


Veći broj polazaka

S početkom školske godine, Autotrolej će povećati i broj polazaka u voznom redu, na gradskim i prigradskim linijama. Novi vozni red bit će objavljen do kraja ovog tjedna, na internetskoj stranici www.autotrolej.hr. Bit će povećan i broj vozila koja svakodnevno prometuju na linijama gradskog i prigradskog prijevoza.


– Po sadašnjem voznom redu, prosječno prometuje 71 do 72 vozila, a s početkom školske godine bit će angažirano dodatnih 25 vozila. Broj dnevnih polazaka na gradskim linijama bit će povećan sa sadašnjih 950 na oko 1.200, a u prigradskom prometu s 500 na nešto više od 700 polazaka.


Broj polazaka prilagođavat ćemo u hodu, ovisno o organizaciji rada u školama. Neke škole već su najavile rad u tri smjene, uz zahtjev da se polasci prilagode takvoj organizaciji nastave, odnosno dolascima i odlascima učenika.


Vozne redove već smo poslali na usuglašavanje jedinicama lokalnih samouprava na čijem području pružamo uslugu javnog prijevoza te očekujemo povratne informacije. Bez obzira na to, počinjemo s novim voznim redom koji će se u idućem razdoblju prilagođavati potrebama škola, kao i gradova i općina, rekao je Kontuš.


S početkom nove školske godine, u Autotroleju se nadaju i povratku putnika, s obzirom na golem pad zabilježen od početka pandemije COVID-19.


U lipnju i srpnju broj putnika je bio na oko pedeset posto od uobičajenog u to doba godine, što je predstavljalo povećanje u odnosu na ožujak, travanj i svibanj, ali je u kolovozu zabilježen novi pad, što zbog godišnjih odmora, što zbog pogoršanja epidemiološke situacije.


– U kolovozu je promet pao na manje od pedeset posto od uobičajenog prometa, a s njim i prihodi. Inače su nam mjesečni prihodi između pet i pol i šest milijuna kuna, a u lipnju i sprnju bili smo došli na nešto više od polovice tog iznosa. Nadamo se da će s početkom škole biti stabilizirani i prihodi, rekao je Kontuš.


Gubitak smanjen s 15 na 10 milijuna kuna

Procijenjeni gubitak Autotroleja u ovoj godini bio je 15 milijuna kuna, no smanjen je na 10 milijuna, nakon što su javnim prijevoznicima odobrene subvencije iz državnog proračuna. Kako bi smanjili troškove, u Autotroleju su smanjili plaće za deset posto, a ta mjera do daljnjega ostaje na snazi.


Smanjen je i broj zaposlenih, za oko 35, što prirodnim odljevom, što neproduživanjem ugovora na određeno vrijeme ili prelaskom radnika u druge tvrtke.


– Ako vozni red ostane na nivou koji planiramo od ponedjeljka, više neće biti potrebe za daljnjim smanjenjem broja radnika, rekao je Kontuš."

shef

Mic po mic povratak u predcorona vrijeme. 707, 651, 583, 594 u garaži s probama a čini mi se i 589. Regiji maknuti s Delte a 682 i 685 i voze i to zanimljivo sa starim tablicama. Dobar dio Classica i Conecta je još uvijek out a tu uključujem i  4 stara zglobna (669,70,71 i 72) koji se nisu maknuli od lockdowna. Zanimljivo da se konačno nekud pomaknuo i mjesecima mrtav 736. 595 dovežen na Deltu bez tablica.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Od Regia viđeni 683 i 685 ( 682 je, mislim, još neispravan-možda griješim ). Od Conecta , ono što sam uočio je da idu 652,653,655,656,661 i zglobni 668 ( 667 ne vidim već neko vrijeme ). Od karampana u pripremi je i 601. Od Classica na cesti uočeni , zasad 674,676 ( već od ranije ), 677,689,691,695 i 699. Bit će toga još.
Neispravni su, mislim 829,819,816,754,736,713,712,707,701 i možda još koji.
Od dizel minija vidim samo 114 u prometu ( pretpostavljam da voze i 106,107,115,116, možda i 113 ), a Kapene više manje sve.

Ovo navodim iz osobnog promatranja. Naravno da tu ima i poneka greška. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Conecti solo -
voze 652,653,655,656,660,661,664,665
u pripremi  654,658,659,662,663.
out do daljnjega 657

Zglobni voze 667 i 668,  ostali idu drugi tjedan

Citari stoje 701, 707, 712 - prvi neće tako brzo nigdje, druga dva sljedeći tjedan