Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

Paško

Kraj #167 je #169, isto over and out.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#346
#179 upravo Nike šlepa u garažu iz Trogira. Pretpostavit ću da je i njemu kraj. Evo i slike iz trisedme.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Bit će sad rashoda. Jedan po jedan manje.

Josip-Split

179 je na remontu ali zato 176 stoji parkiran iza 169 :'(

Paško

A kraj #176 sad je parkiran i AV 120 #159.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

EUROBUSZG

Zasto rashoduju eurobuseve bas dobro izgledaju za svoje godine osim #151,koji su problemi sa njima?

Paško

Jer imaju 21 i više godina. Jednostavno su stari i njihovo je vrijeme prošlo.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

EUROBUSZG

koliko ce ih ove godine ici u rashod?

Paško

Vjerojatno svi. #167 je već definitivno u rashodu, #159 je parkiran kraj njega, a ostala dvojica vjerojatno će u smeće uskoro zbog dolaska novih autobusa.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dreamwalker

#354
amfane, znaš li možda koliko su otprilike prešli kilometara i ima li smisla kupiti novi(ji) visokoturistički autobus? Koliko su zapravo proveli u povremenom prijevozu, a koliko kao zamjena na linijama?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Paško

Ne znam za kilometre jer, nažalost, nemam precizne podatke za to. Na linijima sigurno nisu proveli puno vremena. Do 2008. vidjeti jednog na normalnoj liniji bilo je praktički nezamislivo. Vozili su posebne vožnje i linije Split-Dubrovnik i Split-Trogir (direktnu). Kad su došli autobusi iz 2008. oni su preuzeli nešto od tog posla, a onda još i Crosswayi 2012. godine. Tek od tada su se češće pojavljivali na linijama, ali i dandanas je to zapravo rijetko osim nekih dužih linija poput Split-Drniš i #167 koji je bio stalan na liniji 68. Posljednjih godina vjerojatno su im najčešće posebne vožnje bili izleti vozača. Smisla kupiti jedan ili dva visokoturistička autobusa mislim da uvijek ima, ali to je sad daleko od prioriteta.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

EUROBUSZG

Ne razumijem?Pa svi su vozili prije tjedan dana zas sad sve u otpad šalju?!

Paško

#357
Kao i obično, sve ti čovjek treba crtat. Dolaze 34 nova autobusa staro za novo pa će zato 34 starih bit rashodovano. Neće ostat ništa starije od 2003.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

#358
Po meni nema smisla kupovat visokoturisticki autobus jer nece imat sta vozit, realno bolje kupit bus tipa Crossway za linije poput 68 i 69 ili na liniju za Drniš (ako ostane uopce ta linija). Promet nema vise linije za Dubrovnik, a direktnu Split-Trogir najčešće vozi Regio. Jedino ako misle uvest liniju do npr Zadra onda kupit Coacha ili slicno, iako sve vise
vidimo da duze linije voze prigradsko-međugradski busevi.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

conecto

Slažem se. Ti visokoturistički autobusi najbolje funkcioniraju na auto cesti kod 100 km/h (niski okretaji do max 1300 o/min) pa u maloj zemlji poput Hrvatske imaju jedino smisla na npr. Zagreb-Split po A1 i sl. Na običnim cestama daleko se bolje ponašaju ovi iz klase Crossawaya i Regia, a isti se mogu koristiti u mnogo širem spektru linija ili u povremenom prijevozu. Mogućnosti konfiguriranja su ogromne po pitanju ulaznih vrata, tipa i razmaka sjedala, motora do 400 KS, mjenjača (ručni, automatik Voith ili ZF, 12-stupanjski robot poput ZF AS Tronic)... Karoserija pruža sasvim dovoljno bunkera za praktično sve potrebe, na koncu visina i ostale dimenzije su tu negdje kao npr. TAM 260 A 119 koji se ne tako davno smatrao turističkim busom.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...