Reklame i druge improvizacije na autobusima

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 00:20:36

Shole

Ima više razloga;  donekle ih je jednostavnije lijepit i bolje izgledaju nego na Conectima koji imaju dosta zaobljenih površina.  Drugo je da su noviji pa je pretpostavka da bi trebali više vozit (manje se kvarit) od ostalih.  Noviji Citari 2 će se za sad valjda izbjegavati.

U biti, sad sam malo razmišljao i zaključio da su ovi prvi Citari ustvari prilično OK.  Puuuuno manje se kvare od druge generacije, a bolji su i od zglobnih Conecta.  Osim 709 koji je stajao duže vremena, oni i nemaju nekih težih kvarova

kico101

Oni koji ih češće voze ( mislim na O530 I ) smatraju da su previše kruti, da se svaka grba osjeti na volanu i znatno više tresu nego O530II. S podvozjima bi moglo ispast slično kao sa MAN SG322. Strojna oprema je vjerojatno manje kvarljiva. :-\
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Na ovo zadnje se odnosila moja opaska.   Naravno da si u pravu za ovo ostalo

Boki651

Danas, tj. jučer sam se vozio u Conectu s klimom, i na zadnjem krovnom poklopcu, crnim markerom je prostom rukom napisano nešto u stilu da se ne otvara, ako je klima upaljena.

Šta se nema novaca ni za tiskane naljepnice, čisto sumnjam da je netko od putnika tako visoko mogao napisati, prilično čitko tu obavijest.
Primjerio sam i natpis Pozvonite, također markerom napisano, ali to vjerujem da se mularija neslano šali.

Shole

Valjda bi bio red da onaj koji je montirao klimu (Termobil) stavi na prozore naljepnice tipa  -ne otvaraj, klimatizirano i one snježne pahuljice

ikar

Citat: Boki651  u Travanj 11, 2012, 00:34:27
Primjerio sam i natpis Pozvonite, također markerom napisano, ali to vjerujem da se mularija neslano šali.

Ovo bi trebalo na svim vratima za izlaz pisati!

Boki651

Slažem se da bi, ali ne baš markerom i rukom, nego tiskanom naljepnicom. Nekako je ozbiljnije, iako je marker u toliko bolji jer se ne može odlijepiti, kao što je to slučaj s naljepnicama.

Shole

Mislim da bi se nakon 15-ak godina mogle malo osvježit naljepnice koje upućuju putnike na razne obaveze.  Dizajn je OK, al moglo bi se i dodat par stvari. Npr, nikada nije bilo istaknuto  "molimo pozvonite prije stanice" ili nešto slično,  a isto tako nebi bilo loše da se istakne i nešto tipa "nije dozvoljeno javno puštanje muzike-koristite slušalice " ili tako nešto, a ne da mi netko na drugom sjedalu navije na mobitel cajke, a ja mu nemogu ništa jer nije rečeno da nije dozvoljeno i onda moram preko pola grada slušat nekakve Mile Kitiće i P.M.

kico101

Nekada su u starim O317 bile crne pločice sa srebrnim slovima: "Pozvonite 100 m prije stanice", "Pomerajte se prema izlazu","Zabranjeno zadržavanje na prednjoj platformi" i "Zabranjen razgovor sa vozačem".
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tramvajac 92

U Zagrebu je u SG220 bilo zabranjeno zadržavanje na prednjem peronu..

mivano

Citat: tramvajac 92  u Travanj 12, 2012, 16:16:03
U Zagrebu je u SG220 bilo zabranjeno zadržavanje na prednjem peronu..
Pa i ovdje je još uvijek zabranjeno. 412 ima brdo zabrana.

Boki651

Evo ono o čemu sam govorio, danas igrom slučaja isti bus, pa evo i slike.


shef

707 još jedna reklama, uska na desnom boku - Maraton ortopedija
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

ikar

593 dobio svjetlo plavu debelu traku na desnoj šajbi!

Shole