Siječanj 27, 2022, 18:51:57
autobusi.org forum

Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Čazmatrans Vukovar / Odg: Čazmatrans Vukovar - slike
« Zadnji post od Doki21 u Danas u 18:28:48 »
Ekipa danas u VU i Regio malo  detaljnije
2
Vincek, Završje Podbelsko / Odg: Vincek - razno
« Zadnji post od Majstor u Danas u 15:59:43 »
I ove prigradske Volvo buseve koji su vozili slapove Krke x 17 kom
3
ZET, Zagreb / Odg: Linije - razno 2022.
« Zadnji post od ChRiStIaN u Danas u 15:35:07 »
Dobro je, priznali su u i javno napokon. Više nije prilagođeni raspored "zbog smanjenje potražnje"  perfeto
4
Promet, Split / Odg: Povijest (stare slike, podatci, ...)
« Zadnji post od netko u Danas u 14:52:55 »
Ovo je vjerovatno redovna linija bila za DU. Godina je 96ta, rat je završio.

Zanimljivo bi bilo vidjet kakve su "zadatke" imali sve Prometovi autobusi za vrijeme rata.
Vožnja UNFROFORa, vožnja izbjeglica, vožnja vojske......
SG 220 su čak u blokadi sudjelovali 1991.
5
Je, 433.
6
ZET, Zagreb / Odg: Linije - razno 2022.
« Zadnji post od smogovci.bbb2 u Danas u 13:55:02 »
Izvor: https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2335413&index_ref=clanak_procitaj_jos_m
ZET: Na bolovanju je 390 vozača, većinom zbog korone. Žao nam je zbog kašnjenja
ZAGREBAČKI električni tramvaj (ZET) potvrdio je danas da je 390 vozača ZET-ovih tramvaja i autobusa trenutno na bolovanju, najveći dio njih zbog zaraze koronavirusom i samoizolacije, pa korisnicima koji zbog kašnjenja linije zakasne na posao ili u školu nude ispričnicu.

"U trenutnim okolnostima u kojima živimo, vezano za epidemiološku situaciju, nažalost i naši vozači su obuhvaćeni zdravstvenim tegobama. Na bolovanju je u ovome trenutku oko 390 vozača autobusa i tramvaja te vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a navedena brojka se svakodnevno mijenja", navodi se u odgovoru ZET-a Hini.

Na nekim linijama prilagodili raspored

Na pitanje o uzrocima kašnjenja brojnih linija javnog prijevoza, kako autobusa tako i tramvaja, dodaju da se najveći postotak odnosi na bolovanja uzrokovana koronavirusom i samoizolacijom.

"Cijenjene korisnike ljubazno molimo za razumijevanje, jer se stanje mijenja na dnevnoj razini, odnosno iz sata u sat te se ulažu iznimni napori kako bi se usluga realizirala u predviđenom obimu", poručuju te dodaju da se neka vozila povlače iz prometa i zbog poteškoća koje je epidemija izazvala u servisnom dijelu, gdje je također smanjen broj radnika.

Ističu i da su na nekim linijama prilagodili raspored te da se ulažu napori da ove okolnosti što manje utječu na redovito funkcioniranje javnog prijevoza.

Tomašević: Omikron stvorio veliki problem u javnim i komunalnim uslugama

Kašnjenja u prijevozu komentirao je u izjavi medijima zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, istaknuvši da su isti problemi u javnom prijevozu, ali i u komunalnim uslugama.

"U ZET-u je doista problem s vozačima. Teško je to odmah u istom trenu iskoordinirati jer dobijete obavijesti da taj dan neće doći 50 do 100 vozača", izjavio je gradonačelnik u pauzi sjednice Gradske skupštine, dodavši da su zbog svega angažirane rezerve vozača.

Upitan bi li bilo bolje da se obveza predočenja covid-potvrda odnosila i na vozače javnog prijevoza, Tomašević smatra da je u tom slučaju moguće da bismo "imali još i veći problem".

Izdaju potvrde o kašnjenju

Iz ZET-a su dodali da korisnici gradskog prometa, zbog nepredviđenih situacija u prometu i znatnijeg odstupanja od predviđenog rasporeda, mogu na web stranicama ZET-a ispuniti zahtjev za "e-ispričnicom", koju izdaju ako je autobus od rasporeda odstupao 15 minuta ili dulje. 

"Na zahtjeve se odgovora u najkraćem mogućem roku, a da li će putniku izdana potvrda biti uvažena, odlučuje poslodavac ili obrazovna institucija kojoj se ona prilaže", dodaju.
klinac
7
Prijevoznici L - R / Odg: Mrkva, Zadar [ZD]
« Zadnji post od gorgoroth u Danas u 13:34:09 »
Malo za promjenu, setrica


8
Prijevoznici A - Đ / Odg: Croatia Expres, Zagreb [ZG]
« Zadnji post od gorgoroth u Danas u 13:31:20 »
---

Attachments: _1254280.jpg

9
MAN / Odg: MAN
« Zadnji post od Doki21 u Danas u 13:27:36 »
Imam jedno pitanje,pa ako mi netko može odgovorit,to sam vidio na Lions Cityju od SB,mi stanemo na semaforu i čekamo zeleno,vozač drži kocnicu i bus proklizava i tek kad je počeo držat staničnu je bus prestao proklizavat znc bus stoji al opet onako grebe tj. Proklizava  kao da držiš gas i kocnicu pa oces palit gume,jel netko zna u čemu je riječ?
10
Opet je Conecto na 114.
Jel isti g. br.
 Str: [1] 2 3 ... 10