Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

mivano

http://www.fiuman.hr/rijeka-anketom-trazi-bolja-prometna-rjesenja-trebaju-li-autobusi-izmedu-opatije-i-rijeke-voziti-besplatno/?fbclid=IwAR2vkwmkwC2YaNOViFM-K2v1rhLypoAJGKs9-Ez6RfnvBw_dAMmVHrd9Dt8

"Rijeka anketom traži bolja prometna rješenja: Trebaju li autobusi između Opatije i Rijeke voziti besplatno?
11.12.2021.
Autor Fiuman.hr

U sklopu europskog projekta SumBooST2 (Sustainable Urban Mobility Boost Toolbox Upgrade) u kojem Grad Rijeka sudjeluje kao projektni partner, trenutačno je u tijeku provođenje anketnog istraživanja među širom javnosti.

Građani ispunjavaju anketni upitnik koji sadrži pitanja o optimizaciji javnog prijevoza (uvođenje više polazaka u vršim satima, razmatranje uvođenja besplatnog javnog prijevoza,  smanjenju korištenja osobnih automobile, uvođenju  "carpool" – zajedničkog putovanja više osoba privatnim automobilom na relaciji od kuće do posla (zajedničkog odredišta) te dijeljenje troškova, uključivanju pomorskog prometa s integriranim biciklističkim prijevozom kao mogućeg rješenja, zabrani parkiranja automobila na nogostupima i izgradnji biciklističke rute na dionici između zone Kantrida i zone Rijeka centar i sl., odnosno rješenjima koja bi mogla poboljšati prometni sustav u Gradu Rijeci.

Nakon provedenih istraživanja u gradu Rijeci, identificirani su parovi zona, prometni problemi unutar identificiranih zona te su predložena prometna rješenja. Cilj istraživanja koje se provodi putem anketnog upitnika je prikupljanje povratnih informacija od lokalnog stanovništva na predložena rješenja.

Važno je napomenuti kako anketni upitnik ne prikuplja osobne podatke ispitanika.

Projekt SUMBooST2 sufinanciran je od strane ,,EIT Urban Mobility-a", inicijative Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) koje je tijelo Europske Unije. Partneri na projektu su Sveučilište u Zagrebu Fakultet prometnih znanosti, Ericsson Nikola Tesla d.d., Grad Rijeka i Grad Dubrovnik.

Projekt SUMBooST2 razvija univerzalno primjenjivu metodologiju znanosti o podacima koja iz velikih anonimiziranih skupova podatka prikupljenih od telekomunikacijskog operatera izdvaja ključne parametre urbane mobilnosti, kao i izvorišno/odredišne matrice. Ključni cilj projekta je doprinijeti održivosti prometnog sustava i potaknuti promjene u modalnoj distribuciji u korist održivih oblika prijevoza, odnosno smanjenje korištenja osobnih automobila u urbanim sredinama.

Nakon provedenih istraživanja u gradu Rijeci, identificirani su parovi zona, prometni problemi unutar identificiranih zona te su predložena prometna rješenja. Cilj anketnog upitnika je prikupljanje povratnih informacija od lokalnog stanovništva na predložena rješenja. Važno je napomenuti kako anketni upitnik ne prikuplja osobne podatke ispitanika."

kico101

S obzirom na broj stanivnika Ri od manje od 120.000, s prigradom do 150.000, svi ovi projekti su najobicnije pranje novca. Slobodno cu reci da je vec sada javni prijevoz predimenzioniran s obzirom na potrebe. Vecinu linija veci dio vremena bez problema mogu voziti minibusi,  ostalo taxi i osobni prijevoz. Price o vlaku , brodicima i slicnim glupostima vezanih uz Ri su mlacenje prazne slame.
Ovom gradu je potrebno otvaranje radnih mjesta u sekundarnom sektoru koji stvara dodatnu vrijednost, a to ce potaknuti doseljavanje i dnevne migracije. Ostalo je za rubriku  vjerovali ili ne.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Interes za JGP pada i zbog stalnog rezanja broja polazaka. Kada u radnom danu van špice na gradskoj liniji bus čekaš 27 minuta, naravno da pada interes i raste broj auta u gradu.

mivano

Citat: Boki651  u Prosinac 12, 2021, 23:06:21
Interes za JGP pada i zbog stalnog rezanja broja polazaka. Kada u radnom danu van špice na gradskoj liniji bus čekaš 27 minuta, naravno da pada interes i raste broj auta u gradu.
U svijetu se nastoji smanjiti broj automobila, a nas guraju u suprotnom smjeru.

Matija87

Danas sam uočio uobičajenu čekaonicu (koja se inače postavlja na stajalištima u gradu) na Titovom trgu točno na mjestu gdje je nekada bilo stajalište 6-ice kada je išla trasom preko Križanićeve pa nastavljala uz INA-pumpu na Školjiću...Zna li netko o čemu je riječ?

Čelični

#1295
Razgovarao sam s uvaženom gospođom Nives Andrić osobom zaduženom za EU projekte Autotroleja. Pitao sam je za mnoge stvari. Sve super osim jedne nelogičnosti u projektima kako mi je navela dotična gospođa nije u uvrštena glasovna najava stajališta  nnee što je meni van svake logike ako to već imaju gradovi poput Osijeka, Zagreba, Beograda itd. Kad već ima tekstualna, ne vidim razloga zašto neće biti i glasovne, posebno mislim na slijepe i slabovidne osobe kojima bi to pomoglo, a ne da moraju pitati ostale putnike kada treba izaći iz autobusa.

Boky719

Citat: Čelični  u Siječanj 09, 2022, 22:52:54
Razgovarao sam s uvaženom gospođom Nives Andrić osobom zaduženom za EU projekte Autotroleja. Pitao sam je za mnoge stvari. Sve super osim jedne nelogičnosti u projektima kako mi je navela dotična gospođa nije u uvrštena glasovna najava stajališta  nnee što je meni van svake logike ako to već imaju gradovi poput Osijeka, Zagreba, Beograda itd. Kad već ima tekstualna, ne vidim razloga zašto neće biti i glasovne, posebno mislim na slijepe i slabovidne osobe kojima bi to pomoglo, a ne da moraju pitati ostale putnike kada treba izaći iz autobusa.
Slažem se sa tobom inace moj otac je slijepa osoba i skoro svaki dan putuje sa autobusom i mislim da bi to jako dobro došlo.

Poslano sa mog M2101K9G koristeći Tapatalk


421

Autotrolej dao otkaz vozaču koji je objavljivao na Fejsu, pobunila se Akcija mladih
AKCIJA mladih i Unija Kvarnera zatražile su ostavku direktora riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja Alberta Kontuša zbog otkaza vozaču koji je javnost izvijestio o problemima u toj tvrtki.
Gradski vijećnici Robert Salečić (Unija Kvarnera) i Vedran Vivoda (Akcija mladih) ocijenili su da je Kontuš tako oštetio Autotrolej i nanio štetu njegovom ugledu. Ako Kontuš ne da ostavku, pozvali su gradonačelnika Rijeke da sazove hitnu sjednicu skupštine tog društva na kojoj bi se raspravljalo o slučaju otkaza vozaču te o povjerenju Kontušu.
"Vozač je upozoravao na niz problema, nitko nije reagirao, a onda je dobio otkaz"
Vijećnici tih dviju stranaka u koaliciji rekli su i da je vozač Autotroleja Robert Puljić prošle godine upozoravao svoje nadređene na niz problema. Nakon što oni nisu reagirali, odlučio je o tome upozoriti čelne ljude gradova i općina, koji su vlasnici Autotroleja, te medije krajem 2021. godine.
Nedugo nakon toga Alberto Kontuš odlučio mu je dati otkaz, to jest ne produljiti mu ugovor o radu na određeno vrijeme.
"To se događa dok Autotrolej ima raspisan natječaj da traži 10 vozača"
To se događa, rekao je Vivoda, u vrijeme dok  Autotrolej ima raspisan natječaj u kojem traži 10 novih vozača. Podsjetio je da je Puljić u siječnju 2019. odabran među 10 kandidata kojima je ta tvrtka platila cjelokupne troškove prekvalifikacije, stjecanje vozačke dozvole kategorije D, liječničke preglede i druge troškove, ukupno oko 17 tisuća kuna. Prema sporazumu iz veljače 2019., zaposlen je na razdoblje od dvije godine, s mogućnošću primanja u stalni radni odnos.
Prema tvrdnjama Puljića, koje su prenijeli Vivoda i Salečić, dok se njemu ne produljuje radni odnos, samo na prigradskim linijama su 23 vozača na bolovanju, a dvojica su na godišnjem odmoru, tako da preostalih 80-ak vozača mora često voziti i na svoje slobodne dane.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/autotrolej-dao-otkaz-vozacu-koji-je-objavljivao-na-fejsu-pobunila-se-akcija-mladih/2335746.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mivano

Ipak mu nisu dali otkaz, ostaje zbog pobune kolega i javnosti.

smogovci.bbb2

Tri mjeseca, a nakon tog, o5 šimecki ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Kako Autotrolej rješava pitanje radio aparata u  bus123 bus123?
Jer
ZAKON precizno definira tko je od vlasnika vozila obavezan plaćati HRT pretplatu.
Kad pročitate Zakon o Hrvatskoj televiziji, postaje jasno kako je pisan tako da obuhvati što veći dio odraslog stanovništva.
Ako u vozilu imate audiosustav, automatski postajete kandidat za plaćanje pretplate. Preostaje još samo jedan preduvjet, a to je da ne plaćate mjesečnu pristojbu i da niste član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu. U tom slučaju dužni ste plaćati pristojbu za prijamnik u motornom vozilu koje je registrirano na vaše ime.
I to nije sve, jer isti zakon kaže da se za plaćanje pristojbe morate sami prijaviti.
Članak 34. prije spomenutog Zakona kaže:
Osoba koja ima u vlasništvu ili posjedu prijamnik, a nije član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu u skladu s ovim Zakonom, obvezna je HRT-u prijaviti prijamnik najkasnije u roku od 30 dana od dana nabave prijamnika ili registracije motornog vozila s ugrađenim prijamnikom, a promjenu adrese, mjesta stanovanja ili sjedišta najkasnije u roku od 15 dana od dana promjene.
Poznato je da su prije svi kupci vozila na leasing automatski plaćali pristojbu za prijamnik. Kako naglašava HAK Revija, do odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske postojala je zakonska obveza vašeg leasing društva da vas prijavi Hrvatskoj radioteleviziji. Ustavni sud RH 16. listopada 2018. ukinuo je Zakon o dopuni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji ("Narodne novine" broj 46/17. i 73/17.) u kojem je uz niz ostalih bila i odredba: "Tijela državne uprave i pravne osobe s javnim ovlastima koji vode zbirke osobnih podataka i druge registre te leasing-društva dužni su bez naknade davati informacije HRT-u u svrhu naplate mjesečne pristojbe."Nadalje, pravne osobe, udruge bez pravne osobnosti, obrtnici i druge fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost plaćaju mjesečnu pristojbu na svaki prijamnik osim ako zakonom nije drugačije određeno. Izuzetak je ako se uređaji za prijam radijskog ili audiovizualnog programa služe isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti, kao i nakladnici radija i televizije za prijamnike koji im isključivo služe za kontrolu vlastitog emitiranog programa, kaže članak 36.
Iznimka su i ugostitelji, koji plaćanjem mjesečne pristojbe za jedan prijamnik u ugostiteljskom objektu stječu pravo korištenja triju dodatnih prijamnika u istom ugostiteljskom objektu.
Postoji i prekršajna odredba definirana člancima 46 i 47 Zakona o HRT-u. Novčanom kaznom u iznosu od 1000 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba, a kaznom od 5000 kn pravna osoba, koja ne prijavi prijamnik ili se koristi odjavljenim prijamnikom. Dodatno, novčanom kaznom u iznosu od 2000 kuna kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi.
https://www.index.hr/auto/clanak/kada-vlasnik-vozila-mora-placati-hrt-pristojbu/2337987.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_d

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Rješava na način da plaća po 80 kuna za oko 120 autobusa

user109

Jel zna itko di su nestale stare Conecto harmonike? Od prije par dana skuzio sam da su na dosta linija zamijenjene za druge buseve npr. 11 u 7:10 gdje su trajno vozili tipa 668 i 671 sad ide 818. Nije valjda da su vec over and out?

MateV

Vidio sam ih četiri na delti, dosta usko parkirani i stoje već danima. Mislim da su 667, 668, 670 i 672

shef

Živi zdravi i koliko znam ispravni...u svakom slučaju su ok i spremni. Gdje je ostatak ne znam
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic