Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

Shole

Da, ono je gnjavaža sa onom ručnom na novijim kombijima.  Treba jednog na 32, a 111 u grad, a drugog na 5A ko što je Ikar rekao.  Al vjerovano će i novi kad dođu imat tu debilnu blokadu

Ive

To u vezi okretanja na Sv. Kuzmu i mene zanima. Ništa, kad bude svečano otvorenje linije, zaletit ću se do rodnog kraja :D i provjeriti. A što god bude vozilo, bit će dobro. Inače, Shole, sjećam se da se jednom 515 okrenuo oko one šterne blizu pekarnice baškota. Doduše ne iz prve, ali je ipak uspio.

NP-549

Lako se tamo okrenut kad je prazno, ali to su retki petki.  Uglavnom ima auta ko u priči.  A osim toga 515 je bil puno kraći od običnih buseva.  Ako bude vozio minibus, neće bit problema okrenut se bilo gdje, ali ako slučajno uleti MAn ili Conecto bit će interesantno kad se sretnemo kod ogledala u Dragi ili u Tijanima. 

1A

Citat: Shole  u Ožujak 26, 2010, 11:05:19samim time oslobađaš 4 solo busa koji mogu na 1A

Što je definitivno pun pogodak. Ako već uspiju koliko-toliko korigirat razmake između 1 i 1A, možda bude dobro. Inače, katastrofa. 1A je redovito pun isto koliko i 1 i ne vidim po čemu Marčeljeva Draga zaslužuje solo, a Bivio zglobni. Sad ne gledam da 1 ide do Pećina, a 1A do Mrtvog Kanala (Šetalište AKM) nego u obrnutom smjeru.

NP-549

To je kod praone.  E sad me zanima dal ide krug kroz selo  (tako smo vozili kad je Draga bila zatvorena) ili se samo okrene na onom proširenju.

NP-549

#650
Praona je tamo ono proširenje gdje su se uvijek prodavale te spomenute lubenice.  A kroz selo bi samo bilo jednostavnije. Odma poslije mostića preko pruge skreneš lijevo, u naselju napraviš stanicu (mjesta ima) gdje bi se čekala i korekcija voznog reda, i izađeš van na glavnu cestu tamo kod spomenutih lubenica i skreneš desno prema gradu.  

Ali ne, bolje je kod praone u zavoju skretat u lijevo i okretat se po neasfaltiranom blatu.  Pitanje dal je netko uopće išao gore vidit di bi se bus mogao okretat.  Ovo će bit pogotovo interesantno kad bude veliki bus na liniji

Shole

I  3A i 5A i 20A su bile zamišljene ko minibus linije pa se vozi ono šta ima na raspolaganju

kico101

Ne vidim problem u uređenju okretišta u "lubenicama" ;D. Mjesta ima dovoljno i za okrenut monotrala, a ako je Gradu problem bacit par kubika asfalta, onda ni dobro. Možda je veći problem, ako se javi kakav vlasnik terena i otvori pitanje "rješavanja imovinsko-pravnih pitanja čestice broj 2581/35I-22xyz". Uostalom, čini mi se da sam vidio i nekakvu žičanu ogradu na dijelu terena.
A sada jedna heretička zamisao-produžiti par 100 metara u Škrljevo i kružno oko ambulante natrag. Grad Bakar ima šoldi. Ima li i volje?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Pa i nije toliko heretička, ali možda u drugačijem obliku:

25 ukinuti,  26 po autoputu, a 9 da vozi u centar grada i da vozi svakih pol ure (možda kombinacija sa linijom 3), a Kukuljanovo-Škrljevo-Sv.Kuzam da vozi Bakar sa  svojim minibusom.  Time bi škrljevo i Kukuljanovo dobili češće bus nego sad, a općinu bi manje koštalo

zvone16

To bi super bilo ali male sanse su da ce se dogoditi
ZvoneXp

Berlingo

Citat: Ive  u Ožujak 26, 2010, 10:50:55
Dobar dan! Dugo sam živio u Dragi i naravno da sam zadovoljan da će gradski autobus prometovati kroz Dragu. Iz kojih razloga je Draga dobila gradsku liniju, to ne znam, ali pretpostavljam na što Berlingo aludira. Iznenađen sam kao i većina vas, ali moram istaknuti da je peticija za gradsku liniju pokrenuta i prije nego je novi direktor uopće došao u Autotrolej. Tada su ovi iz MO rekli da se tek planira sastanak s predstavnicima Autotroleja i poslije toga je sve krenulo, tako da čisto sumnjam da je Šćeto-neto previše doprinio tome. MO Draga ima prava ista kao i bilo koji drugi MO u gradu Rijeci(nažalost, uvijek postoje favoriziranja) i iz vlastitih iskustava znam da je bila zapostavljana dugi niz godina, vjerojatno i krivnjom samog MO, ali i njenih stanovnika. Dobro se vidjelo nedavno na primjeru stanovnika Bezjaka kako ne žele da ih se svrstava u građane drugog reda i uspjeli su se izboriti za promjenu trase svoje linije. Ako je neki drugi kvart ostao bez linije na račun Drage, prvi bih bio za ukidanje linije, jer to onda nema blage veze s politikom razvoja i "povećanja standarda" korisnika.
A da nebi neko pomislio da ja imam nesto protiv Drage i Sv. Kuzma. Ne, meni je jako drago radi toga. Vi ste to trazili i izborili se. Svaka vam cast. Ja sam samo htio navesti da mi je to sumljivo od kad je dosao novi direktor. Uostalom tko je meni kriv sta zivim tamo gdje nas niko nikad nece udruziti? A vidjeli smo svi kako je to bilo u Morcicu i kako su ih pokopali. U svemu tome je najzalosnije sta jucer slikam po nekim selima po Viskovu i autobusi se mimoilaze. Toga kod mene nema, a zivim u gradu! Tamo gdje ide 2A! I posto ovo cita Glasnogovornica i zna mnoge ljude i mora na sastanke s njima, evo mog prijedloga. Natjecaj za 2 covjeka, nije bitna skola. U opisu radnog mijesta treba navesti promjene tabelica po stajalistima ili ugibalistima! To je postao glavni posao u gradu. Ja razmisljam da bi se javio kad to osvane. Jos kad bi pisalo da je moguce napredovati. Ma sigurno cu se prijaviti, samo mi obecajte 588. A i on i ja bi se navozili po novim linijama koje traju par mjeseci.

kico101

Citat: NP-549  u Ožujak 26, 2010, 12:39:46
To je kod praone.  E sad me zanima dal ide krug kroz selo  (tako smo vozili kad je Draga bila zatvorena) ili se samo okrene na onom proširenju.
Mali prilog jučerašnjoj raspravi ( unaprijed se ispričavam zbog loše kvalitete fotki, ali mislim da su bitne za raspravu ):
Sveti Kuzam-Lubenica square ili proširenje kod autopraone na divljaka:

Desno od onog plavog auta vidi se ulaz u selo ( tu bi minibus mogao ući ).
Izlaz iz sela:

Na drugoj strani na ex cesti prema Bakru upada mi u oči proširenje kod željezničkog nadvožnjaka:

Minibus može okrenuti i kod šterne ( praktično je vozaču-more na baškot ;D ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Linija 1b danas nije vozila na relaciji Trsat-Strmica-Trsat od 11 sati nadalje jer su posjetitelji Proljetnog sajma blokirali ulice oko Dvorane mladosti...

kico101

Danas oko 19,15 na izlazu sa kačjaka na Strižićevu, viđen 113 na 13A sa čak 3 ( slovima tri ) putnika  što je dosadašnji rekord koji sam osobno vidio. Ima li nade za opstanak? ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Ruske

ja sam ga vidio oko 1330 prosao po f.belulovica prema okretistu sedmice, dolazio sa r.petrovica i ako se ne varam koliko sam vidio bio je PRAZAN :)