Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

ikar

Danas su počeli ljepiti nove sheme, vozne redove i smjerove linija. Radit će se još i u četvrtak i petak (ako treba i subotu).

MAKI

Več su polijepili na stanici Titov trg. 
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Manovac

Kao prvo pozdrav svima na forumu i svima sve najbolje u Novoj godini!


Možda se ne razumijem u problematiku (i ne živim na području tih linija) , ali ako su se Autotroleju odlučili da se do određenih dijelova grada dolazi presjedanjem sa autobusa na autobus (Bezjaki), zašto nisu učinili sljedeće:

Linija 2A – radnim danom 23 polazaka, polazak svakih 30 do 60 minuta, 15 kilometara u oba smjera, ukupno 345 kilometara dnevno (izvor Autotrolej)
Linija 3A – radnim danom 20 polazaka, polazak svakih 50 minuta, 12.30 kilometara u oba smjera, ukupno 246 kilometara dnevno (izvor Autotrolej)

Prijedlog: u potpunosti ukinuti 2A i njegovu pretpostavljenu kilometražu prebaciti na djelomice izmijenjenu liniju 3A.

Naime, postojeća linija 2A nema smisla da ide kroz grad sa tako malo polazaka, te pretpostavljam da u gradu ne bi nikome nedostajala iz razloga što će linija 3 i po novome vrlo frekventna linija 7A voziti po sjevernom koridoru (inače smatram da niti jedna linija ne bi trebala da ide sjevernim koridorom, jer ga nitko ne želi, ali ako su tako odlučili neka im bude).

Prijedlog izmjene 3A (završne stanice u Bezjakima i ulici Ivana Zavidića ostaju iste, dok se trasa minimalno mijenja), odnosno:
Bez skretanja u ulicu Braće Mohorić, već nastaviti dalje Novom cestom do raskršća gdje se nalazi Alibi (mogućnost presjedanja na liniju 6), zatim spuštanje Lozičinom ulicom (gdje se linija 2A i danas spušta) na Zametsku ulicu (stanica Baredice veza za liniju 2), te dalje starom rutom linije 2A do starog okretišta. Autobus bi u povratku išao istom trasom (dizanje Lozičinom ulicom), te natrag u Bezjake.

Nisam  mjerio kilometražu, ali pretpostavljam da bi se trasa takve linije 3A produžila za otprilike 1 kilometar u svakom smjeru, dakle u oba smjera krug ne bi trajao 12.30, već otprilike 14.30 kilometara, odnosno otprilike to bi izgledalo ovako:

48 polazaka dnevno, polazak svakih 20 do 30 minuta, ukupno 591 kilometara

Zaključak: U potpunosti jednak broj prijeđenih kilometara, ali daleko veći standard na spomenutom području. Linija bi na neki način bila i svojevrsni produžetak linije 6 prema Mediku i Grpcima. Jedini minus je presjedanje.

Ispričavam se ukoliko je ovu ideju netko već iznio (forum do sada nisam pratio), ukoliko sam bio predugačak ili sam u nečemu pogriješio.

bagerista

#333
Citat: SaNjIn  u Siječanj 04, 2010, 17:18:29
ofc poslje 14.00h linija 34 ne vozi zbog snjega..a cesta je dosta dobro čista..-ispričavam se zbog offtopica-> i već par dana umjesto 688 vozi 600..razl? >:(

Na 688 je pukla cijev od vode a dok dojde voze ca stignu,a taj dan nisu vozili jer su zaglavili va veprincu(razlog:ljetne gume) posle je ostao 600 va veprincu a sole se morao vratiti pjeske dio puta da bi vozio sa 616 ostali dio dana.A Autotrans je vozio cijeli dan Opatija-Poljane-Veprinac sa onim svojim Marbusicem uz male poteskoce ali su vozili

ikar

Neznam je li itko primjetio da su na novom VR-u 3a (osvanuo jučer na stranici Troleja) dodane vožnje u 22.15 i 23.00 sa Zapandnog Zameta.

Shole

Ajme meni, a kako će se sad to uklopit u njihov sistem sati po smjeni.  Sve su si poremetili  ;) ;) ;)

Inače, na forumu je to primjećeno odma prvi dan da neće valjat ako je zadnji polazak u 21:20, a oni su valjda mislili da će to proć samo tako.  Naštimali su da objje smjene imaju manje od 7 sati a nema veze kako bus vozi

ikar

Citat: Shole  u Siječanj 06, 2010, 13:14:56
Ajme meni, a kako će se sad to uklopit u njihov sistem sati po smjeni.  Sve su si poremetili  ;) ;) ;)

Inače, na forumu je to primjećeno odma prvi dan da neće valjat ako je zadnji polazak u 21:20, a oni su valjda mislili da će to proć samo tako.  Naštimali su da objje smjene imaju manje od 7 sati a nema veze kako bus vozi

Smjene su po mom računu 7.10 7.00 i 7.00

Berlingo

Da, a ono sta je najbitnije,a to je trasa, to nisu htjeli mjenjati. Stvarno ih ne razumijem. A sta je sa subotom i nedjeljom? Kako ce sad mladi iza 21.00 u grad? Kako nazad? Pjeske do Marinica? Biti ce im bas lijepo po onoj uskoj cesti, pogotovo kad kisa pada.
Mislim da ta 2 polaska vise ne znace gotovo nista jer 3A ovom glupom trasom i tako nece nikog voziti.

Berlingo

Da nebi mislili sefovi u Troleju da će skrivanjem nesto postici, evo ipak izasle van nove tablice smjena (ne pitajte kako).  Necu sad tu razglabat jer nema smisla, al evo i jedna pohvala za novu liniju 2 Srdoci-Trsat (to je valjda jedina pohvala od kad je ustanovjeno da će se tako vozit):  sve srednje smjene su kratke u prosjeku oko 6.40 a duze su jutarnja i nocna uglavnom preko 7 sati.  HVALA BOGU DA SE NEKO SJETIO, a ne da navecer kad nema pasa ima 6:20 smjena a srednja u guzvi nonstop 7:55.    BTW, prekidne su stvarno dobro nakrcane, jedino steta da je tolika pauza između 1. i 2. djela.

Steta šta ovakav vozni red nece dugo potrajat jer kao sto su kolege vec rekle par puta - NEMA SANSE DA SE OVO STIZE !!!!!

Berlingo

Danas se u ul. B.Vidasa nesto dogadjalo a vrjedno je spomena na ovom forumu. Ovi sefovi stvarno nemaju milosti jer vrijeme je katastrofa. Ovo je ugibaliste kraj dvorane, a istu sam vidio i na pocetku ulice (Zamet-centar).


"Izvodjaci radova" u prepoznatljivim uniformama i to unatoc jakoj kisi.

Sta god vam treba sa Zameta-ja sam tu!

Shole

I sad ćemo imat dvije linije 2A i 3A koje voze na isto okretište, a jednom na displeju piše "Zapadni Zamet", dok drugom "ul. Ivana Zavidića"  :D

Berlingo

Ja razmisljam o peticiji da se ul. I.Zavidica preimenuje u ul. Autotrolej. Stavio bi jednu biljeznicu u butigu, a drugu u kokosinjac, a mogao bi i na Trampovom bregu. Bilo bi vec vrijeme da ovo cijenjeno K.D. dobi svoju ulicu u nasem gradu.  ;D ;D ;D

Shole

E pa sad ti je pravo vrijeme za to.  Već sam par puta čuo neka šaputanja da će Trolej mijenjat ime  :o
A znaš zašto ?  Zato jer bi promjenom imena firme neki kratki period u početku svi radili na ugovor, a svi znamo jako dobro šta to znači ----->  ne staneš na stanici nekoj olupini koja ide na Placu, javi se sutra u kadrovsku.

kico101

Vidim da su osim 3A i na 5A napravili neke izmjene ( nalazi se na dnu popisa ). Linija je poprilično učestala , svakih 20 min-skoro ko pokretna traka Rotor-Tibljaši. Pretpostavljam ukupni dnevni promet 50 putnika.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Lako moguće da osvane Conecto tamo, a ne Cacciamali.  Unatoč predviđanjima da će se ukinut 2. smjene koje voze minibusi (OŠ Sveti Matej  Garići i Brnčići) osvanula i treća.  smj. 327.  OŠ Sveti Matej Bezjaki.  Sad ispada da imamo 10 smjena koje voze minibusi, a imamo ukupno 10 minibusa računajući sve prastare Renole.  Predviđam ubrzo u Narodnim Novinama natječaj za još 3,4 papamobila, a do tad bi mogli i 105/106 zalomit na pokoju liniju