Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

kico101

Citat: NP-549  u Siječanj 08, 2010, 14:18:22
Lako moguće da osvane Conecto tamo, a ne Cacciamali.  Unatoč predviđanjima da će se ukinut 2. smjene koje voze minibusi (OŠ Sveti Matej  Garići i Brnčići) osvanula i treća.  smj. 327.  OŠ Sveti Matej Bezjaki.  Sad ispada da imamo 10 smjena koje voze minibusi, a imamo ukupno 10 minibusa računajući sve prastare Renole.  Predviđam ubrzo u Narodnim Novinama natječaj za još 3,4 papamobila, a do tad bi mogli i 105/106 zalomit na pokoju liniju
Negdje sam već stavio sliku zglobnog minibusa ( da li doista postoji ili je tek fotomonaža, ne znam ), pa ga toplo preporučujem za 1B tijekom ljeta. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Riječki gradski prijevoznik spreman za vožnju po novoj shemi

Od ponedjeljka novi režim prometovanja Autotroleja

Uz četiri nove linije, šest s izmijenjenom rutom te osam nepromijenjenih, Autotrolej će pokriti i neke dijelove grada koji do sada nisu bili u režimu javnog prijevoza



RIJEKA – Reorganizacija autobusnih gradskih linija Autotroleja na snagu stupa u ponedjeljak, 11. siječnja. Uz četiri nove linije, šest ih ima izmijenjenu rutu, dok osam linija ostaje nepromijenjeno. Podsjećamo da će promjene u Autotrolejevim autobusima pokriti javnim gradskim prijevozom i neka područja grada koja dosad nisu bila obuhvaćena. Primjerice, nova je veza između Trsata i Tower centra, zatim Gornjeg i Donjeg Zameta, Lopače s Gornjom Vežicom, a vikendom i Deltom te naselja Rastočine s Pulcem. Tako će se novom linijom 1b voziti putnici od Tower centra preko Vežice do Strmice. Stanovnici Bezjaka će umjesto stare 17-ice (koja se transformira) do centra putovati linijom 3a preko Zameta sve do Ulice Ivana Zavidića. Minibus linija 4a povezivat će Rastočine i stanovništvo nebodera »eševa« s Kozalom, Brašćinama i Pulcem. Novim autobusom s istaknutim brojem 13a vozit će se pak od Vežice preko Grohova do Lopače, a vikendom će linija 13 kretati s Delte u centru grada i voziti za Lopaču. Legendarna »jedinica« više ne povezuje Bivio i Trsat, nego ide od zapadnog dijela grada preko centra do Pećina, zbog čega bi ljeti mogla postati prava »kupališna« linija povezujući riječke plaže na Kantridi s onima na istočnom dijelu Rijeke. Linija 1a po novom vozi od Marčeljeve drage preko centra do Šetališta A. K. Miošića, dok »dvojka« povezuje Srdoče i Trsat. Linija 5a vozit će od Tibljaša do Drežničke ulice, a 7a se od Svetog križa preko Pomerija nastavlja do naselja Hosti. U Autotroleju nam potvrđuju kako je sve spremno za novu shemu gradskih voznih linija.

– Mi smo spremni i još će se jedino u noći s 10. na 11. siječnja promijeniti sve autobusne oznake na stajalištima, za linije za koje je to potrebno. Već neko vrijeme svi naši korisnici mogu usporediti staru i novu shemu linija na info punktovima te u svim našim autobusima gradskog prijevoza te na autobusnim stajalištima, kazao je novi direktor Autotroleja Željko Smojver.

Na naš upit je li dosad već bilo reakcija građana na novosti koje uvode, Smojver nam odgovara kako je bilo i onih koji hvale novu shemu, kao i onih koji su Autotroleju uputili kritike, žaleći što se mijenja nešto što postoji već preko 20 godina.

– Podsjećamo da ćemo kroz iduća dva mjeseca i dalje biti otvoreni za prijedloge i pritužbe građana te je moguće da će poneke linije doživjeti još neke manje korekcije u odnosu na predloženu novu shemu. Primjedbe građani mogu upućivati preko Mjesnih odbora, što je možda najbolji način, a mogu to učiniti i osobno u Autotroleju. U isto vrijeme, naše osoblje također ima zadatak pratiti primjenu nove sheme u praksi, tako da dio informacija očekujemo i od njih, dodao je Smojver. Zanimalo nas je koliko se daleko stiglo s idejom unošenja izmjena i u županijske, odnosno prigradske linije autobusa, pa doznajemo da je svaka jednica lokalne samouprave za koju Autotrolej vozi dobila po dvije varijante na razmatranje, ali samo jedan dio općina i gradova se o tome dosad očitovao. Stoga, očito taj dio autobusnih linija do daljnjega vozi »po starom«.


Linija 11 ipak se ne ukida

U prethodnim najavnim tekstovima o izmjenama voznog reda Autotroleja, nenamjernom pogreškom isticano je kako se linija 11 ukida, što nije točno. Prije svega radi se o županijskoj, a ne o gradskoj liniji (koje zasad jedine doživljavaju promjene u jednom svom dijelu), a ova autobusna veza između Rijeke i Saršona preko Kozale, ostaje voziti svoje putnike kao i dosad. Stoga se ispričavamo svim čitateljima, kao i Komunalnom društvu Autotrolej.

Iva VLAŠIMSKY

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...im-promet.aspx

MAKI

Baš da vidimo kako ce  ova reorganizacija utjecati na ljude tj dali če se bunit
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

mivano

Rijeka - Kozala - Saršoni, a Lokve i Drenove nigdje, bravo, nema šta >:( >:( >:(

Berlingo

#349
Razmisljao sam otvoriti novu temu, ali onda opet nebi trazio nikakav odgovor, tako da pisem ovako.

VELIKA ZAHVALA!

K.D.Autotrolej-Rijeka i M.O. Zamet!

1976. kao djete sam doselio na donji dio Zameta. Postojala je linija 2 i onda je ona bila skoro pa dovoljna. Ali Zamet se gradio i bio je veliki prirast stanovnika. Od mixa solo-zglobni, vrlo brzo svi zglobni u gradu su jedva pokrivali tu liniju (jos u doba kondukterki-za ove mladje za foruma). Dolazili su novi ljudi, dosla serija gradskih 338-341. Uvodi se kao prekidna 2A, Beog. trg- Rio. Uvijek guzve. Uvijek stajanje. 1986. kao cjelodnevna uvodi se 2A, Piramida- Z. Zamet. Vozila su 2 zglobna cijeli dan i jos jedan u prekidnoj. Ljudi (putnika) uvijek. A vjerujte mi da se sjecam dobro prvog polaska u 5.37 i zadnjeg u 22.38 sa Z. Zameta. I gdje smo danas? Gdje je moj kvart? Zamet je ostao bez svoje linije s centrom koja je postojala preko 40 god. Drugo sta pisu novinari o nekih 20 god. je cista laz! Sad ce imati manje polazaka nego prije i to ce djeliti sa Srdocima. Gdje je je donji dio Zameta? Od ranih 90-ih 2A vozi nekim glupim, izmizljenim sjevernim koridorom. Rezultat? Pad broja putnika. Ta se linija isplati s dvije voznje ujutro i dvije u rano popodne. A kriza je, reduciraju se linije. Ali 2A ce voziti i dalje. Ne samo to. Z.Zamet je dobio i prigradsku liniju. Sad cemo svi lijepo moci u papamobil (ili ce to biti pravi autobus) i evo nas za 15 min. u opcini Viskovo. Cak znam jednu osobu iz Bezjaka a radi u skoli Zamet. Zivjela linija 3A!
Stvarno se vise nemam namjeru baviti svojim kvartom koji je s ovim promjenama najvise u gradu izgubio. Ja cu jos jednom pozdraviti K.D. Autotrolej, M.O. Zamet i sve ljude iz mojeg kvarta koji se neznaju udruziti i samo laju protiv Troleja. Zao mi je. Mastao sam o tom poslu, ali sad i da mi plate ..... Za mene Trolej ne postoji.

GOSPODO STA STE OTVORILI DVORANU (ili bazen), I VI KOJI STE PONOSNI STA STE USELILI U NOVE PROSTORE! JA SAM TU JAKO DUGO! A NA VASEM MIJESTU BI SE ZAPITAO DALI STE UOPCE POZELJNI U SVOJEM GRADU!

conecto

Mislim da Berlinga k Troleju može vratiti još jedino povratak Sanosa i (to pogotovo) kondukterki.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

djuro

Nije samo Zamet izgubio, nego gotovo sva naselja. Jos nisam vidio ni cuo niti jedan pozitivan komentar na reorganizaciju. Iako je receno da su otvoreni za prijedloge i sugestije u slijedeca dva mjeseca mislim da - nista od toga. Kako je zamisljeno - tako ce se i napravhti. Smanjuje se broj km i time se postizu znacajne ustede,  nitko ne spominje kolika usteda bi se postigla ukidanjem besplatnih voznji za starije od 65, nocne besplatne i slicno.

conecto

Citat: djuro  u Siječanj 10, 2010, 12:18:36
Smanjuje se broj km i time se postizu znacajne ustede,  nitko ne spominje kolika usteda bi se postigla ukidanjem besplatnih voznji za starije od 65, nocne besplatne i slicno.

To će biti zadnja mjera kad voda dođe do grla jer tko u to takne sigurno gubi slijedeće izbore.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Možda negdje drugdje da, ali u Rijeci SDP donije izbore za duplo u odnosu na druge i nešto tih glasova vjerovano nebi bitnije utjecalo na rezultat.  A osim toga opće je poznato da penzići vole glasat za Tuđmana bez obzira šta ga nema 10 godina.

conecto

Ja u svakom slučaju mislim da je sve bliži dan kad toga više neće biti. Možda je najbliži baš u Rijeci, ovakve mjere štednje pomalo zabrinjavaju, smanjuju se linije i kilometri, odlaze stari autobusi, ali još mnogi stari ostaju, novi se na nabavljaju, a nisu se dovoljno nabavljali ni proteklih dosta godina. Izgleda da u Troleju nije baš ružičasta situacija, tko zna kakve vijesti možemo uskoro čuti kad istina ispliva na površinu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

ikar

Gledam ja jučer na Piramidi nove VR-e. Kaže 7ca dolazi za 23 minute, a 7a za 21min. Razlika dve minute a 7a ima tri stanice manje i puno kraću trasu, a da ne govorimo koliko putnika manje  :P :P :P

kico101

Citat: Bari  u Siječanj 10, 2010, 16:00:53
Na stanici Slavka Krautzeka II

http://i49.tinypic.com/25rfki0.jpg
Gdje je 1B? Danas prolazim njezinom trasom i na novim stajalištima još uvijek stoje samo stupovi bez tabela. Hoće li ih stavljati noćas u 23,55?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Citat: conecto  u Siječanj 10, 2010, 11:55:33
Mislim da Berlinga k Troleju može vratiti još jedino povratak Sanosa i (to pogotovo) kondukterki.
Vidis, vidis, ovo mi se stvarno svidja. Nikad na ovim prostorima nije vidjen sanos s kondukterkom. I to da bude onaj zglobni kao u Splitu. Takav je cak tu bio na probi s privremenim tablicama (OS). Zbilja bi volio to vidjeti. Vratio bi se odmah kao putnik.
A glede mog kvarta ja cu jos jednom zahvaliti Troleju i M.O.-u. Evo dokaza da je Z. Zamet dobio prigradsku liniju. VELIKO VAM HVALA!

Boki651

nemrem bilivit, već je stupić išaran :(