Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

MAKI

Cuo sam za to jadan 109 tako ga zarobit srece da je uspjeo prema toweru ic
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

dragec52

Haj. Ovo mog komentara na današnji ved vožnje na "duji". Prošli tjedan je zaista bio komatozan, posebno vožnja u 7.11 kad sam odmah na startu u Srdočima bio krcat a do Krnjeva i putnici odustajali od pokušaja da uđu u bus, današnje jutro potpuno osvježenje. Sve najnormalnije  i umjereno i standardno u vršnim jutarnjim satima a vožnja u 8.31 sasvim normalna, na Trsat prvi put stigao na vrijeme i bez forsiranja. Za ostale polaske neznam. Prometnik me kontaktirao mobitelom / što je znak da se prati stanje na liniji / i isto ovo mu referirao. Kad putnici bolje upoznaju ovaj najnoviji RV još će se bolje organizirati i rastegnuti na bus ispred mene i iza mene te će i gužvanje biti daleko manje. Pa da vidimo reakciju u slijedećim danima. Po meni ovo bi bilo TO.

NP-549

Ima tu još jedna stvar koja se stalno dešava na prigradskim linijama, a nevidim razlike pa zašto se nebi i na gradskim - jedan tjedan je puno jači od drugog.   Ovaj tjedan koji je krcat je sad popodne i to se odma osjeti na 32-ki, na 29-ki, na 26, na 18, 20, Grobnik.   Ako je ovakvo stanje zadovoljavajuće na dvojki treba vidit kakva će bit situacija sljedeći tjedan kad su ujutro

lukica

Danas viđen 470 na četvorki... ;)

MAKI

A 497  umjesto na prekidne 6 na 2 ci
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

ikar

470 je danas vozio prvi dio prekidne 2a i drugi dio prekidne 4 (u noćnu je 663 krenuo).

ikar

Nitko više ne komentira situaciju na liniji 2???  Evo, mogu reći da prema onome što sam vidio izgleda da je uredu. Autobusi voze redovno kao i na ostalim linijama, ipak je bilo dovoljno dodati samo dve dobro tempirane ispomoći u jutarnjoj i popodnevnoj špici i rješili su problem.

1A

Zato je vozni red 1 i 1A savršeno usklađen tako da se sad situacija puna 1. i za njom prazan 1A vide svake dvije vožnje i to u oba smjera.

Shole

Citat: ikar  u Siječanj 27, 2010, 21:55:42
Nitko više ne komentira situaciju na liniji 2???  Evo, mogu reći da prema onome što sam vidio izgleda da je uredu. Autobusi voze redovno kao i na ostalim linijama, ipak je bilo dovoljno dodati samo dve dobro tempirane ispomoći u jutarnjoj i popodnevnoj špici i rješili su problem.

Da, izgleda da se isplatio sjedenje u Lagunama, Pežoima..... kod Kauflanda, na Diračju.... 
Snimali su situaciju15 dana, korigirali dva puta i to je sad dan i noć razlike u odnosu na prvi vozni red.  I za putnike i za vozače.  Bit će vjerovatno opet tu i tamo problema, pogotovo kad zatvore 2 trake u Zvonimirovoj, ali to bi otprilike bilo to što se tiče famozne dvojke.  I sad kad ste pokazali da ste ipak sposobni uskladit neke stvari kad se potrudite, dajte onda malo sjednite u te iste aute i pratite situaciju na KRNJEVO RASKRŠĆE pa da se te 1/1a usklade kako bog zapovjeda.  Čak bi se i samo sa pomicanjem polazaka 1A za par minuta kasnije puno postiglo, a da ne kažem kad bi se presložili komplet v.r.

mivano

danas Obi za Primorski radio izjavio da reorganizacija neće rezultirat uštedama već povećanjem standarda

kico101

Zahtijevi MO Zamet upućeni Autotroleju-izvod sa weba Grada Rijeke:

Vijeće predlaže da novo uvedena linija 3A iz pravca Bezjaka u centru Zameta skreće u Ulicu Bože Vidasa do kružnog toka kod Zametske tržnice (ili okretišta ispred škole, kod okretišta linije 2A - ulica Ivana Zavidića) te da nakon okretišta kreće dalje prema centru grada i stane na svim daljnim autobusnim stanicama (Baredice, kod "Kokola", na Krnjevu, ...) do centra Grada odnosno do Jelačićevog trga, te isto tako u povratku. Tom izmijenjenom trasom linije 3A zadovoljile bi se potrebe građana sa navedenih područja (ambulanata, ljekarna, dječji vrtići, škola, tržnica, sportska dvorana, knjižnica i  dr.) te omogućila direktna veza do centra Grada.


Vrlo zanimljiv ( teško ostvariv ) prijedlog. Ne znam, doduše, na koji način bi se okretao autobus na onom mini rotoru?

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

#461
I koliko bi tako trajao jedan krug ako je prije bio sat vremena direktno za Bezjake sa stajanjem na svakoj trećoj stanici.  Ovako barem sat i pol.  To onda znači još jedan bus u krug i vožnje svakih 45 minuta.

Ovo je jedan od najglupljih prijedloga.  Žalosno da jedan MO Zamet ide troleju s tim. Mogli su barem potrudit se nešto kvalitetno napravit.  Činjenica je da im direktan bus neće dat, nego će ostat veza ko i do sad (uostalom rekao Radojković: NEMA ŠANSE, doduše on više nije šef) pa treba barem iz tih "veza" izvuć najbolju moguću soluciju.

3A do Lozinčine tako da mogu presjest na liniju 6  (uskladit polaske), onda spuštanje na Baredice, razmislit o Berlingovom prijedlogu da ide ulicom Petra Jurčića prema okretištu.  Nebi bilo loše razmislit o tome da jutarnji polasci iz Bezjaka (do 7:25) ne idu skroz do okretišta nego samo do centra Zameta pa odma nazad u Bezjake pa bi  se moglo dodat još 2 polaska bez uvođenja dodatnog busa, a nakon 7:30 (škola) i dalje tokom cijelog dana da prometuje redovnom trasom.  Ako linija 5B ima dvije varijante s obzirom na školu ili bez škole, nevidm razloga zašto to ovdje nebi moglo bit izvedivo

ikar

Ujutro bi se okret na Zametu mogo izvest skretanjem preko Braće Bačića i iskrcavanjem putnika kod "kokošinjca" te onda lijevo redovnom trasom za Bezjake. Trebalo bi cca. 22-25 minute za krug u idealnim uvjetima...

Shole

Time radiš isto njesra ko i sad.   Na pola linij 3A presjedaš na polovicu linije 2.  Nebi bog uskladio.  Puno jednostavnije i efikasnije ako barem jedna ima korekciju voznog reda na točki presjedanja.  3A do Krnjevo NN, Lozinčinom dole i onda uz policiju opet gore (ko sad). 

kico101

Jedino rješenje za 3A je direktno u grad! Ostalo su samo varijacije ( loše ) na temu. Tim sistemom presjedanja može se napraviti i 7A Hosti-Plodine ( presjedanje na 7-cu ), 1A M.Draga-Bivio, 3 Grpci-Krnjevo itd. Bilo koja od opcija 3A koja ne ide direktno u grad, zadržati će prosječan broj putnika po vožnji 3 do 5 ( u špici do 10 ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.