Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

Berlingo

Citat: dragec52  u Ožujak 05, 2010, 09:47:42
Citat:. A ginekolog? Ni slučajno! Što ima misliti kad cijeli svoj radni vijek nezainteresirano zuri u isto i napipa ako ima što napipati (neobično).

E vidiš upravo si odgovorila kako treba da se shvati moja poanta/ što je umjetnik htio reči/ NAPIPA NEŠTO  ::| - bolje i tamo čačkati i pipkati nego vrtiti se u krug ko pas za vlastitim repom ;D
Ma jesi li ti to napisao nesto protiv moje Done? Naci cemo mi tebe, neces se sakriti ;D.

kico101

Citat: Berlingo  u Ožujak 07, 2010, 02:31:29
Istina, dugujem Kicotu pice(nce),
;D ;D ;)
Prvi put kada se 3A pojavi na TBJ, treba dostojno obilježiti ( napr. vozaču bocu rakije ;) ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

Citat: ikar  u Ožujak 06, 2010, 18:03:18
Citat: mivano  u Ožujak 06, 2010, 16:35:19
Citat: Shole  u Ožujak 06, 2010, 16:31:11
A šta bi ti htio?  Ja ne razumijem kakva ti je razlika između busa br 4 ili 11 ?  Pa još ti je bolje da vozi 11 jer znaš točno u sekundu kad ide i ne staje na baš svakoj stanici dok četvorki nikad neznaš kad će se pojavit jer je kružna.  Učestalost liniji je bitna, a ne dali će se linija zvat po brojevima 1-8 ili preko 10.  Ti bi barem to trebao znat
moj kriterij je učestalost VAN ŠPICE

Pa šestica van špice ne vozi češće od 15 minuta. Neznam dal bi ti se situacija baš popravila...
sada radnim danom u nekim intervalima nema busa po 50 minuta - mislio sam da bi onda barem to nestalo

Shole

Bi, nestalo bi, ali bi ti se isto tako puno češće dešavalo da ga čekaš po 15 minuta i da ga nema a po voznom redu bi treba doć.  Sad barem znaš da ga nema i da neće ni doć.  Slažem se stobom da bi vozni red na 11 trebalo malo kvalitetnije presložit, ali o tome smo već pričali.  Problem je što postoji 6 ili 7 varijanti te linije i svaka ima neku svoju dužinu (vremensku) i to je jako tešo za uskladit u povratku.  Jedino velike vremenske pauze na Lokvi mogu to rješit, a tu se pak onda već javlja problem iskorištenosti autobusa.  Ako svaka druga vožnja ide za Lokvu i stoji gore više od pola sata, to je onda u cijelom danu više od jednog busa i 2 vozača koji samo stoje kad sve zbrojiš

mivano

baš sam se nešto sjetio: a da se uvede jedan ćaćimalac (recimo, linija 11a) koji bi vozio od Lokve do okretišta petice i nazad u vremenima kad nema ( u tih 50 minuta ), ali pitanje je broj putnika

Shole

Koga bi vozio?  Benaši, Pešćevac i Lokva.  Koliko tamo uopće ima putnika inače?

mivano


Bari

Mislim da ova slika spada ovdje. Radi se o "Aveniji" u Kampusu na Trsatu koja je trenutno u izgradnji i kojom bi po izgradnju trebali prometovati autobusi. Zna li netko što o tome više?

KREPAT MA NE MOLAT !

Ruske

Prva faza prometnice u Kampusu konačno pri kraju

Uskoro prvi metri asfalta na Sveučilišnoj aveniji

Asfalt na novoizgrađenu prometnicu trebao bi biti položen tijekom idućeg mjeseca



RIJEKA – Premda su svi grubi radovi na novoj internoj prometnici za Sveučilišni kampus na Trsatu, točnije budućoj Sveučilišnoj aveniji gotovi, asfaltiranje je na čekanju iz razloga što Sveučilište nije izgradilo komunalne priključke za svoje objekte.

Naime, kako nam je kazao Zvonko Štimac iz Grada Rijeke, nova prometnica čeka završni sloj tampona te prvi sloj asfalta, ali kako se isti posao ne bi radio dva puta, na potezu je Sveučilište.

– Čekamo da Sveučilište napravi priključke za svoje objekte, a što je inače u njihovoj nadležnosti te također i da Energo zavari cijevi, što se nije moglo obaviti ranije zbog izrazito niskih temperatura, kazao je Štimac, dodavši kako očekuje da će Energo svoj dio posla obaviti u idućih desetak dana.

Asfalt na novoizgrađenu prometnicu prema njegovim očekivanjima trebao bi biti položen tijekom idućeg mjeseca.

Inače, treba naglasiti kako je već prva faza prometnice za Sveučilišni kampus u potpunosti izmijenila vizuru ovog dijela Trsata te je, slikovito rečeno, otvorila vrata za nove sveučilišne zgrade u Kampusu.

Također, treba podsjetiti i kako je zbog potreba izgradnje ove prometnice dio Ulice Slavka Krautzeka, odnosno njezin bočni dio, trajno zatvoren za promet, a za dva stambeno-poslovna objekta na toj dionici osiguran je adekvatan prolaz, točnije prilaz.

Sam dio Krautzekove ulice koji je zatvoren poslužio je kao mjesto spoja sa Sveučilišnom avenijom te kao lokacija na kojoj će uskoro biti uređeno proširenje za autobusno ugibalište, kao i manja zelena površina.

Kada se govori o novoj prometnici treba naglasiti kako se ista proteže se od Ulice Slavka Krautzeka uz zapadni rub Kampusa te se spaja s Dukićevom ulicom, odnosno nastavkom te prometnice koja prolazi iznad bolnice.

Riječ je o dvosmjernoj prometnici dužine 275 metara s četiri traka ukupne širine kolnika 12 metara, a u sklopu nje napravit će se parkirališna mjesta i dva autobusna ugibališta.

Produžetak Dukićeve ulice bit će dug 379 metara i imat će nekoliko poprečnih kolnih priključaka, a trasu presijecaju i dvije pješačke ulice. Bit će to dvosmjerna prometnica s tri prometna traka, ukupne širine 9 metara.

Prema planovima s drugom bi se fazom izgradnje Sveučilišne avenije trebalo započeti istovremeno kada krene i druga faza izgradnje Kampusa, a taj će se dio prometnice protezati sjevernim rubom Kampusa, gdje će se izgraditi i prometna veza na cestu Orehovica – Kačjak. Poput prve faze, i tu će se izvesti pripadajuća infrastruktura.

Izvođač radova na obje faze je tvrtka GP Krk, a u izgradnji ovih prometnica uz Grad Rijeku i KD Vodovod i Kanalizacija sudjeluju i HEP i HT. Vrijednost radova s pripadajućom infrastrukturom je oko 13.3 milijuna kuna.

Kristina DANILOVIĆ PRIJIĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...ta-na-sve.aspx

mivano

tamo će prometovat linija 2  ???
btw.: ovo je zgrada novog filozofskog faksa  ???

Bari

Citat: mivano  u Ožujak 08, 2010, 09:57:52
tamo će prometovat linija 2  ???
btw.: ovo je zgrada novog filozofskog faksa  ???

To i meni zanima, kamo će dvojka?
Mislim da su ovo zgrade Filiozofskog i Građevinskog fakulteta, koja je čija neznam.
KREPAT MA NE MOLAT !

Ruske

mozda 2B (od groblja do avenije i negdje natrag prema strmici krug i izade kod pampasa) LOL

btw. imam slika zgrada izvana i iznutra, ali neznam koliko je to tu zanimljivo...

ikar

Ne vjerujem da će 2ka ić gore jer nama kamo izać...

kico101

Citat: ikar  u Ožujak 08, 2010, 13:27:16
Ne vjerujem da će 2ka ić gore jer nama kamo izać...
Nažalost, može izać-kroz Dukićevu-Strižićevu i dalje prema gradu. Ali prenapregnuta 2-ka sigurno nije rješenje za kampus. Tamo treba druga linija koja je kraća i manje opterećena ( imam nekoliko ideja, ali o tom potom, ;) ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Zašto misliš da je loša takva dvojka?  Tek tad bi došla izražaja pošto ovakvim sad stanjem i nije nešto optrećena na istoku, a na zapadu je stalno krcata.  Ovako bi bila opterećena na obje strane, samo ju treba još malo pojačat onda.  Špica interval 5 minuta