Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

shef

Nisam nikad mislio da će ove riječi izaći iz moje tipkovnice... ali... bravo Autotrolej.
Jedino smatram da je greška da 1a ili 2a nisu produžene do Pećina.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Boki651

Pridružujem se pohvalama!
7a će opet kroz grad, znači opet kašnjenja na vidiku ;D

Ali barem će linija imati putnike ako ništa drugo, što do sada u večernjim satima i nije bio slučaj. Isto tako se slažem da je 1a ili 2a trebalo prebaciti do Pećina, tako da se smanji gužva na A.k. Miošića.

kico101

Citat: shef  u Ožujak 24, 2010, 16:58:08
Jedino smatram da je greška da 1a ili 2a nisu produžene do Pećina.
Zel si mi reč iz usta. ;D
Da san to spomenul, bi mi neki spočitnul da natežem za svoj bivši kvart.
i dalje sam mišljenja da bi taj sustav ( 1-1A naizmjenično do Pećina ) bio jeftiniji od sadašnjeg, a i korekcije bi bile jednostavnije ( dovoljno 3+3+1 prekidni=7, a sada imamo 5+1 na 1 i 3 na 1A=9 ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Ovime postaje očigledno da zasad ništa od uređenja Jelačića. Najprije je većina linija protjerana od tamo, da bi se mic po mic počele vraćati natrag.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

Citat: kico101  u Ožujak 24, 2010, 16:52:28
Generalno, dobro je, ali može i bolje ( valjda kada prođe kriza  ;) ). Tu prije svega mislim na "jače" vozne redove, ali i konačno produženje 4-ke na Podbreg/Lokvu,...
Nećeš to dočekat... ja pisao još davno i dobio odgovor da to nije još u planu

Ruske

ja moram biti crna ovca...

nema pohvala od mene autotroleju barem sto se tice moje linije...bilo je divno meni, dok je 7a isao po pomeriu...prazni busevi, brze se prode grad...nema guzve u busu na povratku na sv kriz, sad ce opet svi se krcati na 7a i sic na krimeji/teti rozi i trpati bezveze 7a jer im se ne da cekati 2ojku ili 6icu...

za druge linije nemam komentara, jer se ionako ne vozim...

a slazem se za korekciju 13ke na okretistu 6ice

Shole

Citat: Shole  u Ožujak 24, 2010, 13:35:46
Čujte i počujte: 


Ponovne izmjene na sljedećim linijama od 01.04.2010:

- 3A produžena do centra grada
- 7A vraćena na južni, normalni, koridor
- 13A ukinuta,  13 preusmjerena preko Vežice za Pašac i Grohovo i natrag.   Lopača out
- 4A uvedeni polasci ujutro između 8 i 9 sati
- 5A iskordinirana sa linijom 5 + linija 19 staje na svim stanicama po Škurinjskoj cesti
- 1 / 1A  posloženi polasci da se se ne dupliraju
- 1B prometuje i nedjeljom
- 8  produženo do 21 sat
- 9 kružna linija  Sv.Kuzam - Draga - Martina Kontuša - Brdo - Sv.Ana - Draga - Sv.Kuzam
[/color]

Citiram post samo iz razloga da ova važna obavijest, stara tek par sat,i ne bude 3 stranice unazad samo zato jer smo puno raspravljali o temi.

Sve pohvale i od mene.  Nije da nemože bolje (uvijek može), ali i ovo je jedan strašno veliki korak unaprijed. 
7/7a će konačno ponovo ić u paru kako je i zamišljeno.  Gužve će bit, rješenje su autobusi većeg kapaciteta.  Ako može po Splitu vozit troosovinac onda sigurno može i na 7A i 4.  Ako mislite da nemože, dovedite jednog na probu pa ćete se razuvjerit.
13 vrlo zanimljivo i moram priznat obećavajuće.  Sad recimo možeš sa Grobika doć do bolnice bez da ideš u centar (presjedaš na Orehovici,a vozni red uglavnom odgovara).
9  Sv. Kuzam - jako dobar vozni red, neko si je konačno dao truda.  Vidi se novo rukovodstvo na djelu

Jedina primjedba bi bila na liniju 1B.  Vozi nedjeljom zato jer je bilo zahtjeva, ali mislim da je totalno promašeno.  Koga zanima tower od 10-15 sati ? Još jedna linija za udovoljavanje penzionera.  I subota i nedjelja su trebale bit rješene nekakvom prekidnom smjenom ujutro i popodne/navečer.  Točno u vrijeme kad nitko živ ne ide tamo tad ide autobus, a onda kad bi svatko normalan htio ić (predvečer+ večer nazad) tad ga nema.    Ali nemojmo cjepidlaćit i bit grintavi.  Iskreno, dao bi ocjenu Autotrolejevom rukovodstvu ocjenu 9/10 za ove naknadne promjene

Berlingo

#622
Citat: NP-549  u Ožujak 24, 2010, 09:51:26
Silna stvar tu se okrenut.  Pa nemora otprve, nek ide u rikverc na bilo koju stranu.  Bolje nego kružit bezveze do Z.Z.
Cjenjeni kolega, ti ipak vozis bus (ja znam da to radis vrhunski), ja jednu malu igracku. Uz duzno postovanje, ja mislim da tu conecto nece nikad proci. Biti ce narancastih ocesanih rubova nogostupa. A s rikvercom se ja nebi igrao jer ce policija uvijek reci protiv vozaca. Trebao si imati pomocnika da te navodi, izveo si opasnu radnju, ugrozavanje drugih sudionika u prometu.... Ne na kruznom toku. Nikako.
A jutros sam imao veliku srecu. Opet sam se nasao u pravo vrijeme na pravom mijestu. Bus se ipak okrenuo. I to iz prve. Svaka cast vozacu na umjecu. Prvi puta se tu Trolej okrenuo. Zamuceno je jer je slikano iz auta. Dakle ovo je 585.



Sve mi se nekako cini da na ovoj liniji conecto vise nece voziti za vrijeme skolske nastave.

Ruske

shole: pod troosovince na 7A mislis zglobne ili? nekad davno su bili zglobni na 7A, neznam zasto ih vise nema...sjecam se 368ice, 613, pa neki iz zadnje serije SG220 i tako...jel se zna zasto su ih ukinuli? jel problem u zavoju 180° koji je nakon zadnje stanice, prije okretista?

iskreno, ne vjerujem da ce itko dat zglobne na 7A...

ikar

Naravno da se okrenuo kad goni pravi vozač  ;)

Na 3a će vozit 587 dok god se ne popravi 661!

Lion

#625
Citat: Ruske  u Ožujak 24, 2010, 22:27:34
shole: pod troosovince na 7A mislis zglobne ili? nekad davno su bili zglobni na 7A, neznam zasto ih vise nema...sjecam se 368ice, 613, pa neki iz zadnje serije SG220 i tako...jel se zna zasto su ih ukinuli? jel problem u zavoju 180° koji je nakon zadnje stanice, prije okretista?

iskreno, ne vjerujem da ce itko dat zglobne na 7A...

Dakle, troosovinac nije isto sto i zglobni autobus. Primjer troosovinca je ovo:

(slika je s naseg foruma, autor: maki)

U Splitu su se pokazali kao pogodak.  ;)
Oni bi mogli na 7a, mislim da ne bi bilo velikih problema.  :D
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Berlingo

Citat: 1A  u Ožujak 24, 2010, 12:08:22
Citat: NP-549  u Ožujak 24, 2010, 11:29:30
Naravno da se može okrenut, al vjerovano bude parkiranih auta pa oni smetaju da otprve okreneš.   A što tiče troosovinaca, potpuno ti je isto ko i obični, samo moraš malo više pazit suprotnu stranu  (desni zadnji kraj ako skrećeš lijevo)

Bude ih kao na slici. Sivi i crveni su dolje već, između njih se obično još neki nađe, ali samo na tom mjestu. Ako kažete da se može okrenuti sa situacijom sa slike, onda može i svaki put.

Berlingo, ti živiš u tom neboderu ili ti se jednostavno da hodat? ;D
A nisam ti ja tko moj kolega s Hreljina pa da se prtim tako visoko ;D. Imam dizalo. Iznad mene ti je samo ploca i onda samo nebo. Imam puno susjeda ali jedini pravi susjedi i najvjerniji su mi galebovi ;D!

Ruske

e lion, hvala...jasnije...tj nisam bio siguran...
neznam kako bi to se okrenulo gore na zavoju, kad se soferi zalaufaju onda moraju ispravljati na rikverc i tako...plus mimoilazenje po ulici r.petrovica kad su ulice krcate auta...plus samo okretiste koje je jako cesto natrpano autima, ipak je ovo ako se ne varam 15 i vise metara...

Berlingo

Svagdje se vide poboljsanja, sad je i jedna Draga dobila gradsku liniju (svaka slucajnost s novim rukovodstvom je iskljucena),ali moj kvart je nestao, vise nigdje ne postoji. To je sve sta mogu napisati. U rasprave ne zelim, ponovit cu da nisam putnik i nikad vise necu ni biti!

Boki651

Ruske, nisi sam što se tiče 7a. Pola mojih susjeda kuka,"kako je bilo divno,s jednog kraja grada dođeš na drugi, bez problema i kašnjenja, uvijek mjesta u busu" itd.
Priznam i ja da nisam nešto extra oduševljen promjenom trase,ali nisam ni nezadovoljan.
Nekako je logičnije da busevi voze južnom trasom, jer ostaju svi polasci.
U suprotnom bi sigurno izgubili koji polazak sjevernom trasom, a to onda znači još rjeđe polaske. A to nikamo ne bi vodilo, osim što bi ljudi još više počeli izbjegavati 7a.
U busu bi bili samo oni koji trebaju na Hosti ili Sv.Križ.