Registarske pločice - rasprava

Autor Dreamwalker, Travanj 01, 2015, 00:18:49

STIB

Vidio sam jučer zelenu tablicu s bijelim (ili žutim?) slovima u obliku:
RH (grb) NNN-AA (3 brojke, dva slova).
Kakve su to?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

lussin

Hrvatske izvozne, zelena pozadina, žuti simboli

mate

SB je počeo i ovih dana sa slovom I...Viđeno danas par auta s -IA regama

man323

#228
Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 06, 2022, 09:53:21
A gdje se izrađuju reg. pločice, baš u AKD ili ih netko radi za njih? Nisu kvalitetne, vidi se na ZET-ovim autobusima, stražnje nove (sa EU znakom) već su blijede a lani ih mijenjali iz istog razloga. Prethodne su izrađivane koliko se sjećam u Končaru buljo
Od 1991. do kraja 2006. pločice je izrađivala tvrtka Končar-Alati d.o.o, 2007. preuzima izradu Hrvatski novčarski zavod pa od sredine 2020. godine postrojenje za proizvodnju preuzima AKD.
Bilo je na početku serija EU pločica kojima je plavi dio, kao i grb i zastave iznad i ispod slova popucale, mislim da tada nisu stavili sve slojeve folije pa je došlo do pucanja pod utjecajem vanjskim čimbenicima.

Nitko nije spomenuo da se sada pločice mogu dobiti u žurnom postupku: u roku od 48 sati ako su pločice zatražene na području Grada Zagreba, odnosno 96 sati ako su pločice zatražene u bilo kojoj drugoj županiji.
Primjerice, pločice sa unaprijed zadanom kombinacijom, koje inače koštaju 278 kuna, u žurnom postupku isti par dođe 650 kuna.

Zmajhir

RI je na 92xx-M, sljedeći tjedan smo na -N

Zmajhir

Pula prešla na -C, praktički ide identičnim tempom kao RI otkad su na 4 broja

lussin

Danas vidio Merđu E-klasu sa RI-2000-N, no ne znam jesu li redovne

Zmajhir

Noup, aktivna je već neko vrijeme

ChRiStIaN

@ Autobusi Hrvatska @

man323

NA su prešle sredinu -DZ, znači uskoro -EA.
ST su došle do 6xxx-AB
IM su došle do 3xx-BO.

Zmajhir


STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

peron24

Na današnji dan prije točno 30 godina 05.03.1992. naš član Nikola iz Zagreba snimio je nekoliko odličnih fotki tek kupljenog Zetovog autobusa TAM 260 A 116 M iz ljubljanske Avtomontaže. Zanimljivost je u tome što su to prve forumaške fotografije nekog autobusa sa novim hrvatskim tablicama, budući da su Zagreb i Split počeli mijenjati tablice par tjedana prije ostalih gradova. Novi TAM je postao ZG-277-AV i tako ušao u povijest.

https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=275.750

Paško

Split ne, počeo je oko 20. siječnja jer pločice nisu bile stigle (stavio sam tu članke iz Slobodne). Inače, prvi autobus koji je dobio nove pločice je gotovo sigurno CB-ov Transliner ZG-129-A.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

#239
Na tehničkom su se dobivale u drugoj polovici siječnja,  a ako si prije htio nove morao si ić na MUP i čekat u redu.  Kolega u mirovini je imao Ladu Ri-545-A,  tablice s mupa