Vrlo si to lijepo napisao Amfane.
Bio je to jedan lijepi izlet, baš je bio gušt voziti se Ikarusima nakon više od 20 godina. Ljudi iz Suboticatransa su pravi entuzijasti, u poprilično lošim uvjetima održavaju jedan jako šarolik vozni park i osiguravaju redovit prijevoz s vozilima poprilično velike prosječne starosti. Nekada su imali znatno manje različitih tipova autobusa, a u posljednje vrijeme su kupili svega i svačega, polovnoga i novoga, nadam se da im to neće znatnije otežati redovito održavanje vozila.
Moram spomenuti g.b. 94 i njegovo stanje, kojim sam s obzirom na starost poprilično zadovoljan, ali sam ujedno i nesretan jer su Zagrebački Ikarusi često u boljem stanju od Subotičke 94-orke završavali u Ciosu. K tome nije mi bilo lijepo gledati kretanje iz 3. brzine, kao niti stanje ručice mjenjača koja je daleko prevelikog hoda i lufta. Zvuk na 94 nije bio poput onoga na Zagrebačkima, razlog je možda u drugačijem auspuhu koji je na Zagrebačkima ispuhivao kroz krov, ali svejedno sam uživao u 94 i želio bih da vozi još koju godinu.
75 je mali div, solo autobus sa jakim MAN motorom prodornog zvuka, super ubrzanjima, jako stabilan i djelovao mi je totalno sigurno i moćno. Šteta što navodno više neće biti u prometu nego će ga koristiti kao servisno vozilo. Takve solo Ikaruse nismo imali u Zagrebu ali bilo ih je u Beogradu i njima sam se vozio dok su tamo bili novi. Zanimljivo je spomenuti da vozač koji nas je vozio u 75 istoga je dužio zadnjih 10 godina. Kada ga je zadužio bus je bio dotrajao i trebao je u rashod, ali vozač je nažicao da ga obnove i s njim prešao oko 470.000km od tada. Kaže da u 2018 godini na njemu uopće nije bilo izvanrednih kvarova, tako je to kada se bus duži i čuva.
Još jednom hvala svim učesnicima ekšna u Subotici te najviše hvala domačinu Subotičaninu koji je sve organizirao i pod temperaturom se s nama družio cijeli dan.