Ulagalo se jer se moralo, ne zato jer se s tim autobusima računalo još 10 godina
Koja ti je razlika između prvog djela ovog citata i ovog drugog? Nisu ulagali u njih jer se na njih računalo nego jer... se moralo?

Hoćeš reći da nisu ulagali u njih da bi vozile do sad nego eto tako turistički?
Ulje, filteri, elektronika, kočnice NISU ulaganja već stvari koje se moraju mijenjati sukladno godištu i stanju autobusa. Da, busevi imaju 3 milje km, odradili su svoje, relativno se malo kvarili, bili su dobri. Sve stoji i štima...
Limarija, reparacije getribe, reparacije motora... Meni je to sve ulaganje.
gbr. 150 kojem su šasiju varili dvaput da bi sad bio živ, 148 kojoj je motor slagan, hrpa njih skoro svaka kojima se limarija slagala godinama da prođu tehnički jer bez njih nema voznog reda
Ulagalo se u stvari u koje se moralo, niti više niti manje od toga a prema riječima servisera, znali su još prije nekoliko godina da zbog podvozja, korozije itd. ti autobusi neće dugo i sa tim na umu radili su ono što se na njima mora odraditi da bi autobusi bili za izlaz. Izuzev je 137 u koji se ulagalo puno više i dotjeralo ga se u jako reprezentativno stanje da bi na kraju nekoliko mjeseci iza toga pao na pregledu i bio otpisan zbog stvari koje ne možeš popraviti koliko god da ulažeš.
Ulagalo se i u jako puno stvari oko njih za koje se nije moralo ulagati, nego su ih mogli pustiti odmah da istrunu uz žicu i odu u rashod.
Jasno je i sve ovo što si dalje napisao, a ja se sam čudim što su uopće toliko dugo izdržale na zagrebačkim cestama s obzirom na stanja njihovog podvozja.
Njihov se rashod "planirao" još od davne 2009. godine
Ulagali su u njih dok god su mogli, kakav god kvar bio ako je bio popravljiv uvijek se popravilo, i jako puno njih je vozilo dok se doslovce nisu raspuknule na dva dijela (142,145,149...)
Tako da ono... po meni je glupo reći da se nije ulagalo u njih jer se nije na njih računalo.