Subotica-trans -- razno, novosti

Autor negas, Siječanj 31, 2008, 16:14:04

sboy

Hvala Tomek na podforumu pre svega ;D Kao sto je miroslav rekao,MB Conecto je skoro necujan,ali ima dosta mana kao sto su veeeelika potrosnja goriva,zatim,samo se sa 70% snage motora moze voziti,elektronika ne dozvoljava maximalnu snagu da autobus izvuce,vrata nekad blokiraju sama,ne moze da se otvore,a kad se otvore ne mozes ih zatvoriti,a o nekim sitnim cestim kvarovima oko elektronike i da ne pricamo.Ima on i svojih dobrih strana,niskopodan je ,Mercedes je,klima,lep enterijer itd,ali ima tu stvari koje bi morale da se srede da ne bih bilo vecih problema na liniji...
O Neoplanu malo kasnije....

sboy

Neoplan Tourliner je 2006 godiste,uvezen je iz Nemacke,tacnije iz Stuttgarta,imao je u sebi 360.000 km i odlicno se pokazao na svim dosadasnjim putovanjima,a bilo ih je zaista mnogo od kako je dosao kod nas.Sam motor i menjac su odlicni,radi kao sat,dobro su odrzavali bus i tamo,tako da bi trebao jos dosta da posluzi.Trenutno radi Grcku i neke ture za Nemacku i nema sa njim problema,motor se skoro i ne gasi.Sto se tice unutrasnjosti,verujte mi da se nisam mogao nagledati lepote tog enterijera i sedista,kao da je tek izasao iz fabrike,sta reci Nemci su to cuvali...

Suboticanin


Suboticanin

U Srbiji donešen zakon o zabrani lepljenja reklama na staklene površine Javnog gradskog saobraćaja.

daf

Dali je to Tuorliner ukraden u Italiji ?

Suboticanin

Jeste,nažalost.Neoplan Tourliner G.Br.23 je ukraden.Hteli su da ukradu i Neobus Universo G.Br.12.Razbili su mu staklo na prednjim vratima.Sreća je to,što lopovi nisu znali gde treba da se otkoči autobus.

Suboticanin

Neoplan Tourliner,G.Br.23 je pronađen u Italiji i uskoro se vraća u Subotica-trans.

Tomek


Suboticanin

Evo kako su dočekali Tourliner-a,G.Br.23 iz Italije.Slike je napravio Srđan Šimičić.

Pred ulazom u firmu...


Ispred rampe...konacno




kao sto vidite,ostecenja na svu srecu nisu velika,brzo ce se to skrpiti...



Tomek

Naopisivo mi je drago da je nađen, čak sam sumnjao u to, ali očito je talijanska policija obavila svoj posao.

Suboticanin

Svaka im čast.Lopovima njie trebao autobus nego novi biometrijski pasoši.

Suboticanin

Povratak nemoguć
Direktor ,,Suboticatransa" Tibor Fazekaš kaže da je ideja o ponovnom uvođenju tramvaja sjajna, ali da besparica ne dozvoljava ovakvu vrstu megalomanije.
- Logistika i infrastruktura pre tri decenije bile su izuzetno stare, ali su i materijalne mogućnosti za održavanje takvog podsistema dovele u pitanje egzistenciju tramvaja. Lično bih voleo da doživim ponovo vraćanje tramvaja na ulice ali, nažalost, to je toliko velika i neizvodljiva investicija. Veliki deo istorije ,,Suboticatransa" vezan je za tramvaj i mi u našem krugu čuvamo jednu od prikolica - kaže Fazekaš.

Suboticanin

Stigao je novi autobus u krug Subotica-transa.U pitanju Neobus Universo na šasiji Volvo B12B.Dobiće garažni broj 801.

Suboticanin

SuBus - elektronski sistem naplate javnog prevoza u Subotici

Elektronski "tiketing" sistem naplate javnog prevoza u Subotici zvaće se SuBus, a deo opreme biće nabavljen preko IPA prekograničnog projekta koji se realizuje sa partnerima iz Mađarske. Radi se o projektu "Razvoj integralnog javnog transporta u regionu Subotica – Segedin", a pored uvođenja tiketing sistema daće i odgovore na pitanja kako unaprediti saobraćaj između dva prekogranična grada, na osnovu želja samih putnika. Projekat sufinansira Evropska unija, a njegova ukupna vrednost jeste nešto preko 300.000 evra.

Kako je najavljeno na današnjoj press konferenciji, kroz realizaciju ovog IPA prekograničnog projekta oko 70.000 evra biće uloženo u nabavku opreme za uvođenje elektronske naplate karata – tiketing sistema. Taj sistem nosiće naziv SuBus, a kako smo već izveštavali, njegovo uvođenje očekuje se do kraja godine. Sličan sistem se već koristi u partnerskom gradu Segedinu.

Partner na realizaciji ovog projekta jeste KTI institut za saobraćaj iz Budimpešte. Projekat, pored nabavljanja opreme za instalaciju tiketing sistema naplate karata i kontrole saobraćaja, podrazumeva i anketu o saobraćajnim potrebama stanovnika pogranične regije, a na njenom osnovu i izradu Studije i strategije razvoja prekograničnog javnog prevoza, odnosno reorganizacije Subotičkog javnog prevoznika. Jedan od partnera na ovom projektu jeste i Otvoreni univerzitet iz Subotice, koji se ranije bavio sličnim pitanjima iz oblasti logistike.

Projekat IPA prekograničnog programa "Razvoj integralnog javnog transporta u regionu Subotica – Segedin" trajaće ukupno 16 meseci. Ukupna vrednost projekta koji sufinansira Evropska unija jeste nešto preko 300.000 evra.

Suboticanin

#89
Ovako će to izgledati:



Pored ovih novosti,u autobusima će biti postavljeni displeji i govorni automati.Na stajalištima će takođe biti postavljeni displeji o informacijama,kada i koji autobus pristiže na stajalište,kao i automati za elektronsku dopunu SuBus kartica.