Od insidera ipak (valjda opravdano) očekujemo više
...Naravno, ne detalje
, ali blagovremenu i točnu informaciju o prezentaciji toliko čekanog busa....
Dosad si davao dobre informacije koje očito nisu naštetile razvoju i zahvalni smo na tome, ali ipak fali nešto...
E, da sam ja insajder... bile bi i slike! Ovako samo gledam i osluškujem što se po svijetu zbiva. Pozivnicu nisam dobio ja već sam je vidio u tuđim rukama.
Inače, projekt je bio dobro osmišljen. Sa sasvim solidnim projektnim timom, na čelu s prof. Mahalecom.
Kako mnogima (pa ni meni, naravno), tehnologija razvoja i projektiranja autobusa nije baš odviše bliska - ono što sam upamtio (i vidio kao projektna razmatranja) je da je karoserija ipak rezultat vlastitog razvoja, i nije to baš samo tako lako napraviti - ispod vanjeske (i unutrašnje) oplate krije se vrlo zanimljiv kostur koji treba znalački projektirati.
Općenito su za projektiranje koristili danas dosta rašireni program catia, namijenjen baš razvoju proizvoda.
E sad, što je od prvotne ideje ostalo, tko je od prvotnog tima ostao... vidjet ćemo.
I ne zaboravite, iako je turistički autobus, čini se, riješen, ostaje još razvoj minibusa (na VW šasiji) i školskog autobusa, no, bojim se da se s time nije daleko odmaklo, iako je to sve bilo u paketu (i u skicama) kod osnivanja firme.