Zenica (Zenicatrans, Bosmekni-trans i ostali)

Autor mb0404, Listopad 28, 2008, 15:22:36

ROAD

NEOPLAN VIP CLASS

Shole

Citat: ROAD  u Veljača 24, 2015, 17:44:36

http://www.dodaj.rs/f/s/3r/2SU1qxPE/dsc0020.jpg


Kakvo je ovo čudo  !?   Vrata mi izgledaju kao da su od O404, a drugo sve je katastrofa.  Dupla šajba kao da je za američko tržište, ili made in Nibus

ROAD

NEOPLAN VIP CLASS

ROAD

NEOPLAN VIP CLASS

mate


Tomek

Ne znam jel ovaj Neoplan uopće spada ovdje, ako ne javite :)

the hicMe

#51
Crkao neki od turistickih pa je ovaj na liniji, a mislim i da nemaju nista "turisticko" pa redovno salju ove kloceve neudobne jer samo je Neoplan Transliner koji je skroz crven kao i vecina voznog parka u voznom stanju, ostalo je sve pred rashodom ili rashodovano vec.

VanhoolTX

U nekom narednom periodu je moguc dolazak plinskih autobusa,vjerovatno iz Tuzle.Stupio je grad Zenica u pregovore s Junuzovic Kopex.Naravno,bila bi izgradjena i plinska stanica.U zadne vrijeme stanje u preduzecu je jako lose,al pojedini obecavaju bolej uslove u skorije vrijeme.Sta ce biti,vidjeti cemo.Ovo jos nije zvanicno.

belmoo02


Paško

Nešto iz druge polovice 1990-ih. Merđu ex Schilling Reisen ste već imali prilike vidjeti u Centrotrans temi, a evo sad par slika s kolodvora.


Paško

Gräf & Stift ex Linz, kraj njega zglobni Ikarus

Paško

Član the hicMe zamolio me da ovdje prenesem stare fotografije koje je ovdje prenesem stare fotografije koje je objavio na https://www.tapatalk.com/groups/gradskiprevoz/ Za početak evo naslovnice dva reda vožnje s fotografijama Ikarusa i Magirusa koje su dosta starije od samih knjižica:
Paško


Paško


Paško

Dan vozača

slijeva nadesno: Dubrava D6/D8 (ovisi ponajprije o dužini), TAM AS 3500 S, Sanos A (opet ovisi o dužini), TAM AS 3500 S, TAM AS 3500 C (malo kraći, drugačije maske), FAP Ohrid, Sanos A, Dubrava D8? (za ovaj bus nismo raščistili model, ali sigurno je Dubrava) i onda još jedna Dubrava druge karoserije. Druga polovica 60-ih je vrlo interesantna, zapravo s još dosta nepoznanica.