GPP - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:26:04

D@ny

Citat: ante_os  u Prosinac 27, 2020, 22:34:21
Zna li se sudbina 51? Hoće li se popravljati?
Ako te zaniman odšlepan u MAN.

gospardbk

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sok-u-osijeku-autobus-s-putnicima-propao-u-rupu-nasred-ceste---652555.html

Izvor: Dnevnik.hr

Šok u Osijeku: Autobus s putnicima propao u rupu nasred ceste, doznali smo što se zaista dogodilo

U rupu u Ulici kralja Petra Svačića u četvrtak ujutro upao je autobus GPP-a.

U udubljenju je završio zadnji lijevi kotač autobusa Gradskog prijevoza putnika, a kako su nam objasnili iz PU osječko-baranjske, riječ je o oštećenju koje je već postojalo. Autobus je zadnjim kotačem upao u rupu koja se stvorila zbog obilne kiše i ispiranja terena.

Potrebe za intervencijom nije bilo jer je, kažu iz policije, vozač GPP-a uspio izvući autobus na sigurno.

Kako se od mjesta propadanja na cesti radi i saniraju postojeća oštećenja, obaviještena je tvrtka koja izvodi radove da proširi zonu popravka.

GPP: "Bus je izvučen s pomoću kamiona i povučen iz prometa"

Iz Gradskog prijevoza putnika kazali su nam pak da je asfalt popustio pod težinom autobusa te da su iz Vodovoda Osijek utvrdili da je na tom mjestu puknula cijev.

U autobusu je bilo putnika, nitko nije ozlijeđen. Vozač nije uspio sam izvući vozilo, pa smo ga izvukli uz pomoć kamiona. Zasad ne znamo ima li oštećenja na autobusu, ali je povučen iz prometa dok ne vidimo stanje", rekli su nam u GPP-u.




"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Mark926

VDL Ambassador 308 od APP-a je dobio gbr. 82
Skinuti su mu podatci od APP-a ujedno.

Paško

Koliko ih je u najmu i postoje li g.b. 72-81?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

ante_os

4 su Ambassadora, zasad sam vidio samo 81 i 82 u prometu. Vozio sam se neki dan u Ambassadoru 82 na liniji 6, mogu reći kako je očuvan unutra i sjedala su kao nova. Jedino im displeji ne rade.

ante_os

Zasad su 2 Ambassadora, gbr. 81 i 82. Dobili su i GPPove naljepnice na mjestu Arrivinih. Displeji ne rade, vjerojatno ni neće.

Inače, konačno je stavljen broj 10 kod linije Svilajska-Ul. Republike na gbr. 49, koji ju većinom vozi. Tako da sad i straga piše br. 10 i naprijed uz odredište i broj linije. Bočni displej je prekriven reklamom, vjerojatno ni ne radi.

Nitko

Vidio sam da se širi tramvajska mreža u Osjeku, koji kvart će se još povezati?

Mark926

Izgleda da su svih 6 ambassadora vraćeni Arrivi, parkirani su na AK naprijed, jedan ili dva su bez naljepnica od GPP-a već

jedan_019

Citat: Nitko  u Svibanj 12, 2022, 16:01:47
Vidio sam da se širi tramvajska mreža u Osjeku, koji kvart će se još povezati?

Mreža se ne širi nego se radi opsežna rekonstrukcija tramvajske pruge duž cijelog grada, u različitim fazama.

Citat: Mark926  u Srpanj 10, 2022, 22:47:31
Izgleda da su svih 6 ambassadora vraćeni Arrivi, parkirani su na AK naprijed, jedan ili dva su bez naljepnica od GPP-a već

4 busa su vozila za GPP a dva bez naljepnice nisu. Moguće da su u pripremi za ponovnu aktivaciju plus 2 navedena bez oznake GPP-a.

Mark926

VDL-ovi više nisu na AK , vjerojatno su u Remizi

ante_os

VDLovi su se vratili u GPP, njih šest kako je i bilo prije.

65 bez tablica, vjerojatno odradio svoje.

Mark926

Novi MAN-ovi stigli u Osijek, tri viđena na trpimirovoj kak silaze s obilaznice. Po izgledu su crna i imaju slične zvjezdice ko prethodni MAN-ovi. Noć je pa se nije dobro baš vidjelo

421

Hrvatska ima svjetsku prvakinju u vožnji autobusa: ''Još uvijek ne vjerujem u to''
Sanela Kohajda je svjetska prvakinja u vožnji autobusa. Na 32. Svjetskom prvenstvu profesionalnih vozača u Tuheljskim toplicama potukla je konkurenciju od čak 98 natjecatelja među kojima je bio i njezin suprug. Sa Sanelom se provozala i ekipa Dnevnika Nove TV.
Iako je položila za autobus nedavno, dugogodišnja vozačica tramvaja Sanela Kohajda priznaje da joj je vožnja tramvaja draža, ali svejedno je hrabro otišla na Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača, bez treme.

''Dva do tri mjeseca - autobus. Moji prvi metri su bili na tom Prvenstvu. Poligon je djelovao jako teško, ali išla sam onako polako nekako na sigurno proći kompletni dio i stvarno sam napravila sve bez greške čega još uvijek nisam ni sama svjesna'', kazala je Sanela.

A pomela je jaku konkurenciju, pa i vlastitog supruga Tomislava koji je vozač već 25 godina, a zadovoljstvo Sanelinim uspjehom ne krije: ''Oduševljeni smo, još ni sami ne shvaćamo što je napravila''.

Šala na njezin račun, kaže, bilo je prije natjecanja, ali zasad je još dobro – nitko ništa. Ako ga tješi, supruga će nagradu podijeliti s njim - idu u posjet tvornici automobila. ''Ne mogu bez njega'', dodaje Sanela.
Natjecao se 98 vozača iz devet zemalja, a Sanela ističe: ''Konkurencija mi je bila stvarno jaka. Moje kolegice su Josipa i Snježana - jedna je instruktorica svih kategorija, druga kolegica ima svoju prijevozničku tvrtku, a vožnja autobusa je njezin njen svakodnevni posao''.

Ističe da je osjećaj kad su je proglasili svjetskom prvakinjom bio nevjerojatan: ''Još uvijek ne vjerujem u to''.

Predrasuda ima dosta, jesu li sada srušene? Njezin suprug Tomislav upitan je li kad pomislio kao mnogi vozači kad netko koči promet da ''sigurno vozi žensko'', odvraća: ''Ima i muških i ženskih vozača loših i dobrih, naravno, ima svega''.Da je Sanela svoju titulu zaslužila, slažu se i putnici i putnice. Spoznaja da ih vozi svjetska prvakinja mnoge je razveselila i kažu da su ponosni.

''Žene znaju voziti dobro. Imaju više strpljivosti nego muškarci'', kaže Slavica, a slaže se s njom i Klaudija: ''Lijepo vozi, sigurna sam u nju. Puno bolje nego muškarci, nek' se ne naljute''. ''Baš mi je drago i svaka čast'', poručila je Barbara, a ekipa Dnevnike Nove TV Saneli želi još puno uspješnih vožnji.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sanela-kohajda-je-svjetska-prvakinja-u-voznji-autobusa---743202.html?itm_source=HomeReadThis&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica

ČESTITAM!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

gegi207

Stiglo 7 novih niskopodnih MAN Autobusa u GPP, od sutra kreću u javni promet.
Predstavljeni su danas na Trgu Ante Starčevića.
Izgleda da su numerirani od 120 do 126.
Evo par slika (izvori: Glas Slavonije, Osijek031 i Osijek Express):












gorgoroth

Odlično izgledaju  thumbs