GPP - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:26:04

Krpan

GPP je ovih dana dosta aktiviran što se tiče posebnih vožnji!

Za"Slama festival" pokraj sela Lug koliko sam vidio 13. i 14.08. vozio je  bus123 25, a danas je 55 bio angažiran za minimalno dva polaska u Aljmaš.

jedan_019

Citat: Krpan  u Kolovoz 15, 2011, 14:31:58...a danas je 55 bio angažiran za minimalno dva polaska u Aljmaš.

Tako je  :)

Trgovački centar Portanova je preusmjerio svoju liniju i omogućio autobus prema Aljmašu povodom blagdana. Ukupno su bila 2 polaska iz grada (Ulice Republike) u 7 i 9 sati, a povratak u 8 i 12 sati, naravno besplatno. (Od 17:35, linija za Portanovu kreće prema voznom redu).
Bilo je i sitnog zakašnjenja od 12 minuta prilikom drugog polaska iz Osijeka za Aljmaš zbog prometnog čepa.

Svaka čast na ovome, ali nebi bilo loše da su stavili još koji bus. Evo par slika:

55 parkiran na igralištu u Aljmašu i čeka polazak za Osijek u 12 sati:


40 je bio parkiran odmah pored, a neki su komentirali da će se karta u tom autobusu naplaćivati:
vn



E sad, problem je nastao kada se trebalo krenuti u 12 sati nazad. Oko 11:30, autobus je već bio pun puncat. Ne razumijem se baš previše u to, ali koliko sam shvatio, na niskopodnim autobusima ima neki uređaj koji podigne autobus kada on "sjedne" zbog težine svih putnika. A da bi se popeli sa igrališta na cestu, trebalo je savladati mali nagib (vidi se na slici), ali dovoljno velik da bi prednji kraj autobusa zapeo. Oko 11:50 je vozač rekao da svi izađu kako bi mogao "podići" autobus, no taj se izlazak razvukao na 10-ak minuta (svi su se bojali da neće imati mjesta ako izađu van). Zanimljivo je bilo da su se i drugi putnici umješali i vikali/tjerali su na one koji ne žele van:


Slijedila je duga i mukotrpna 40 minutna vožnja nazad u Osijek zbog prenatrpanosti autobusa, ali je klima jedva malo ublažila vrućinu i sparinu. Naravno, ostalo je putnika koji nisu mogli ući.

Evo i jedna slićica koja prikazuje sve autobuse na okupu, točnije, poredane u vrstu :)

Krpan

Ovaki podaci već neko vrijeme izlaze u Glasu Slavonije i zbilja zanimljiv potez, iako čini mi se da je broj tih redaka svaki petak jednak ili sve duži.




jedan_019

Danas u tablici samo jedan kvar autobusa na liniji za Briješće.

Krpan

Citat: jedan_019  u Prosinac 30, 2011, 11:26:44
Danas u tablici samo jedan kvar autobusa na liniji za Briješće.

Baš sam i ja to danas vidio.

Koliko sam dosad to pratio, nekako bih rekao da je puno više stajanja bilo kod tramvaja (u vremenu i u broju vozila što je logično), ali najčešće mjesto koje se spominje je u Županijskoj, koja se u tablici spomene gotovo svaki tjedan, a nekad i više puta tjedno. Često budu i članci u GS-u na tu temu, ali očito nemaju neki utjecaj na one koji tamo parkiraju.

mate

Mislim da je ovo rekord, barem koliko ja pratim, u danasnjem broju Glasa Slavonije


jedan_019

Uhuu ovo je stvarno rekord, ali i za očekivati zbog vremenskih neprilika. Kašnjenja su još i podnošljiva...

Krpan



Članak iz Glasa Slavonije od jučer!

jedan_019

I ove godine Portanova preusmjerava svoju besplatnu liniju prema Aljmašu i to 2, odnosno 4 polaska više, tj. jedan autobus više

Citat:BESPLATNA AUTOBUSNA LINIJA ZA ALJMAŠ

Dana 15.08. na blagdan Velike Gospe, TC Portanova i ove godine preusmjerit će svoju besplatnu autobusnu liniju prema Aljmašu.

Ruta: Ul. Hr. Republike – Gajev trg – Vukovarska ulica – Zeleno polje – Nemetin – Sarvaš – Bijelo Brdo – Aljmaš.
Polazak iz Osijeka: 7:00, 9:00, 11:00, 17:00 sati.
Povratak iz Aljmaša: 9:00, 11:00, 14:00, 19:00 sati.

GPP d.o.o. - Početna

Krpan

Besplatna liniju za Aljmaš su danas vozili naravno 32 i 55, koji su na polascima prijepodne bili krcati. A što se tiče gužve u Aljmašu dovoljno govori da su se busevi s polaskom u 11 h (mimoilaženje oko 11.30) mimoišli u Bijelom Brdu koje je udaljeno cca 20-ak km od Osijeka i cca 5-6 km od Aljmaša.




Krpan

Danas su u prekidu linije za Čepin zbog prosvjeda učenika kako navode u vijestima i na GPP-ovoj stranici. Na GPP-ovoj interaktivnoj mapi nisu unesene linije za Čepin.



Trenutno više nema niti jednog GPP-ovog autobusa u Čepinu, te nijedan ne ide u Čepin.

Koga zanima više, biti će prilog na HRT 2 u 16h.

jedan_019

Citat:INSPEKTOR ZABRANIO KORIŠTENJE UGIBALIŠTA

Ministarstvo zabranilo liniju kojom
se godišnje preveze 250.000 putnika?

GPP-ovi autobusi iz Čepina zaustavljat će se tek na kolodvoru u Osijeku?!

- U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture žele da stanovnike Čepina tretiramo kao građane drugog reda i da autobusnu liniju koja 46 godina prevozi putnike iz Čepina u Osijek i obrnuto svedemo na apsurd - grmio je na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za medije direktor GPP-a Igor Medić.

Direktan povod za nezadovoljstvo je obavljeni nadzor inspektora Ministarstva prema kojemu autobusi putnike u Čepinu smiju primati samo na jednom stajalištu te ih bez zaustavljanja voziti do autobusnog kolodvora u Osijeku, nakon čega bi putnici presjedali na druge gradske linije i putovali do svojih odredišta.

- Takva nas odluka dovodi do toga da putnika koji iz Čepina ide u Cvjetno naselje moramo voziti kroz Cvjetno naselje, ali ga tamo ne smijemo pustiti iz vozila iako imamo stajališta. Taj putnik mora završiti putovanje na Autobusnom kolodvoru u Osijeku i tada treba presjedati na druge linije i voziti se natrag do Cvjetnog naselja kroz koje je već prošao. Takva skandalozna odluka ne odgovara nikome, ni nama u GPP-u, ni čelnicima Osijeka, ni predstavnicima Općine Čepin, a sigurno ne odgovara ni putnicima. Teško mi je naći konkretan smisao u takvoj odluci, koja dolazi baš deset dana uoči lokalnih izbora - nezadovoljan je Medić.

Inače, riječ je o autobusnoj liniji koja prometuje od 1967. godine, a sa 250.000 prijava godišnje jedna je od najfrekventnijih linija kojom se dnevno vozi i po 1.000 putnika. Opomena Ministarstva u GPP stigla je u ponedjeljak, a kada bi se provodila, po 15 stajališta za svaki smjer u Čepinu više se ne bi koristilo.

- Mi ne želimo i nećemo, bar za sada, tako raditi, iako smo svjesni da nam prijete sankcije. Kada bismo uveli takav način prometovanja, s linijama koje voze samo s jednog mjesta u Čepinu ravno na Autobusni kolodvor u Osijeku nastali bi dodatni troškovi od 313.000 kuna godišnje, a i taj bi iznos netko morao platiti. Možda bi to mogao biti Franc Hajdinjak, inspektor koji slijepo provodi Zakon i ne razmišlja o konkretnoj situaciji na terenu. Jedina pravna prepreka da se nastavi ovako prometovati je u tome što se radi o županijskoj liniji, a interese putnika se zanemaruje. Jasno je da je Zakon takav, ali kretenske bi zakone trebalo mijenjati - odlučan je Medić koji dodaje kako bi se provođenjem odluke, osim dodatnih troškova, znatno povećalo i onečišćenje okoliša. I. Sekol

Citat:Nezadovoljni u Općini Čepin

Odluka Ministarstva šokirala je i čelnike Općine Čepin.

- Između nas i GPP-a nema ni najmanjeg spora i mi smo jako zadovoljni uslugom GPP-a i Unikoma koji skuplja otpad u Čepinu. Ako je ovo tek politikantstvo neposredno uoči lokalnih izbora, bilo bi doista žalosno da se prelama na leđima naših Čepinaca koji će prvi osjetiti posljedice ovakve odluke - rekao je Dražen Arnold, načelnik općine Čepin.

http://www.glas-slavonije.hr/198078/3/Ministarstvo-zabranilo-liniju-kojom--se-godisnje-preveze-250000-putnika

jedan_019

Citat:BURA ZBOG LINIJE OSIJEK - ČEPIN

Arnold: Stanovnici Čepina su ogorčeni, zahtijevamo drugo rješenje od Ministarstva!

Nakon što su u GPP-u objavili kako Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture traži da se na autobusnoj liniji Čepin - Osijek ne koriste autobusna ugibališta te da se putnike smije prevoziti samo na autobusni kolodvor, reagirali su i čelnici Općine Čepin. Kako je rekao načelnik Dražen Arnold, mnogi mještani ovise o autobusnim linijama s Osijekom i kada bi se uvelo prometovanje od jednog jedinog stajališta u Čepinu do autobusnog kolodvora u Osijeku (i obrnuto), putnici bi značajno ispaštali.

- Poslali smo stoga dopis Ministarstvu kojim tražimo da se nađe neko drugo rješenje kako bi se zadržao aktualni način prometa. Recimo, učeniku koji iz Čepina u Osijek putuje u školu dnevno bi na prijevoz otpadalo i po tri sata, umjesto sat vremena kao danas. Također, kada bi to jedno polazno stajalište u Čepinu bilo u samom središtu mjesta, pojedini bi stanovnici morali pješačiti i po tri kilometra da dođu do njega. To je apsolutno neprihvatljivo - nezadovoljan je Arnold.

Priča o promjenama u 46 godina staroj autobusnoj liniji uznemirila je i mještane Čepina, pa su tako u Općini potvrdili kako stižu brojni upiti nezadovoljnih stanovnika.

- Uistinu bi bilo nevjerojatno da moram autobusom do autobusnog kolodvora pa onda presjedati na drugi autobus ili tramvaj kako bih došao do Tvrđe. Koliko mi je poznato, linijom su trenutačno svi zadovoljni i ne smije se dopustiti da zbog nečijeg hira ispaštaju putnici, pogotovo zato što je u autobusima jako mnogo učenika - rekao nam je srednjoškolac Luka, koji svakodnevno autobusom putuje na relaciji Osijek - Čepin.

U Općini ističu kako nije riječ o sitnom interesu, nego o 11.000 stanovnika općine koja se može smatrati prigradskim naseljem Osijeka kojemu gravitira i gdje stotine Čepinaca rade ili se školuju. I. Sekol

http://www.glas-slavonije.hr/198189/3/Arnold-Stanovnici-Cepina-su-ogorceni-zahtijevamo-drugo-rjesenje-od-Ministarstva

jedan_019

Citat:SVAKODNEVAN PROBLEM

Ostavio turistički autobus na postaji GPP-a pa kažnjen

Tuzlak Mustafa, vozač turističkog autobusa s profesorima iz Bosne i Hercegovine, zapamtit će jučerašnji posjet Osijeku zbog kazne koju je platio, jer je autobus zaustavio na ugibalištu GPP-a u Ulici Hrvatske Republike. Zatekli smo ga dok je policajcima plaćao 300 kuna za taj prekršaj i dok se ispričavao nadležnima iz GPP-a Osijek što je svoje vozilo zaustavio na stajalištu za autobuse javnog prijevoza. Skromno nam je kazao kako je tamo stao, jer se izgubio na putu, a kazna ga je sustigla dok su mu prolaznici crtali kartu do jednog trgovačkog centra kamo se uputio.

Direkotor GPP-a Igor Medić, međutim, ističe da je sporni autobus bio prazan, bez vozača i putnika, koji su se pojavili tek nakon što su iz GPP-a pozvali policiju. "Ovakve su situacije gotovo svakodnevne, a Ministarstvo prometa, čiji se djelatnici bave ukidanjem linija koje prometuju 45 godina, zanemaruje probleme koji neposredno nanose štetu ne samo javnom gradskom prijevozu i našem gradu, nego i koncesionaru osječkog kolodvora, gdje bi se ovakva zaustavljanja trebala obavljati i naplaćivati", poručuje Medić. (D.P.)

http://www.glas-slavonije.hr/198188/3/Ostavio-turisticki-autobus-na-postaji-GPP-a-pa-kaznjen

mate

Iskreno, zalosno je da se ovakve stvari desavaju u jednoj zemlji koja sebe naziva turistickom zemljom. Pa brate mili vidis da su strane table, pomozi ljudima, a ne ih jos oderat s kaznom, losa reklama definitivno :'(