Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

Pozega

Isto tako ,sudeći po natpisu i požežanka 149 - Setra S 416 UL-GT -- PŽ-877-BU je postala riječanka

NP-549

od APP-ovih buseva u Rijeci se trenutno motaju:

133 — Setra 315 GT
136 — Neoplan Tourliner
149 — Setra 416 UL
189 — Setra 315 H — lokal na Pagu

i budu još 1 ili 2 na Krku ali sa APP-ovim vozačima, i ti se obično mjenjaju

lussin

#887
Legendarni 1032

Tomek

#888
Slike idu ovdje jer su loše, al čisto da popratimo stanje u Otočcu gdje u garaži ima dosta autobusa.
1096 od Autotransa, Jetliner i Euroclass od Autoprijevoza bez registracija, kraj Iveca je i onaj VW, a do njega MAN FRH, svi su čini mi se rashod

1337 i 1168 sa registracijama, ti normalno voze

1521

Sanos S411 i mali MB od Autoprijevoza su bez tablica

1111 iako je najnoviji MAN Lions Coach prve generacije u Hr isto je ostao bez registracija

Ciglica skroz bijela i 1181 bez registracija

1220 isto bez registracija


U garaži još viđena 2 ili 3 Otoyola, MB O404RHD, Cityliner (sa Transovom shemom) i rashodovana S215HD od Autoprijevoza.. Na kolodvoru i dalje veliko piše Autoprijevoz.

gorgoroth

Sve je više potpuno bijelih autobusa,pomalo odlazi u povijest autotransova shema  >hammer<

EuroCity

Citat: gorgoroth  u Veljača 07, 2018, 16:39:19
Sve je više potpuno bijelih autobusa,pomalo odlazi u povijest autotransova shema  >hammer<

Jednako tako je i u Požegi, sve više i više je buseva bez ikakve sheme, no busevi koje koriste na daljinskim linijama polako dobivaju Arrivino "ruho".

lussin

Pošto nam 1539 fali, je li to možda Ford Transit ex. 1143 koji je dobio GS-234-CH?

podgora

http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/OGORCENA-PUTNICA-AUTOTRANSA-Vozac-autobusa-prijetio-je-da-ce-prditi-a-suvozac-se-hvalio-svojom-velicinom


Prostakluk u autobusu
OGORČENA PUTNICA AUTOTRANSA 'Vozač autobusa prijetio je da će prditi, a suvozač se hvalio svojom "veličinom" '

    Pogledaj sve iz: Hrvatska
    Pogledaj sve vijesti

OGORČENA PUTNICA AUTOTRANSA 'Vozač autobusa prijetio je da će prditi, a suvozač se hvalio svojom "veličinom" '
OGORČENA PUTNICA AUTOTRANSA 'Vozač autobusa prijetio je da će prditi, a suvozač se hvalio svojom "veličinom" '
Autor: Biljana Savić   
Objavljeno: 20. veljača 2018. u 9:15

   

Ponašanje dvojice vozača koje je Zadranka Stanka Vitlov opisala krajnje je neprimjereno i za kućnu atmosferu, a kamoli za radno mjesto

RIJEKA Zadranka Stanka Vitlov toliko se razočarala u ponašanje Autotransovih vozača da je uputila prigovor i fotodokumentaciju mailom na brojne institucije, ali i društvene mreže i medije, u želji da upozori putnike da, kako je kazala, Autotransom ne putuju ako ne žele biti izvrgnuti uvredama i prijetnjama od strane njihovih vozača i službenog osoblja. A imala je i zašto.

Gotovo je nevjerojatno povjerovati da se oba vozača u istom autobusu ponašaju krajnje sramotno, jer ako je jednome loš dan, mada ni to nije isprika, mogućnost da je i njegov kolega jednako tako nepristojan, gotovo da je ravna nuli, No, život i praksa ne znaju za postotke i pripovijedaju gotovo pa nevjerojatne priče za 21. stoljeće i vrijeme team buildinga, silnih odjela za ljudske resurse u tvrtkama i borbe za svakog klijenta. Ponašanje dvojice vozača koje je Zadranka Stanka Vitlov opisala krajnje je neprimjereno i za kućnu atmosferu, a kamoli za radno mjesto.

Evo njene priče, koju prenosimo u cijelosti:

»Dana 17. veljače u 10 i 30 sati trebala sam putovati iz Zagreba u Zadar busom Autotransa, registracijskih oznaka RI 783-TV. Dan prije sam na kolodvoru rezervirala sjedalo (6 kn ) i dobila broj 3. Oko 10,15 sati ušla sam u bus, potražila sjedalo broj 3, odmah iza suvozača, i stavila torbicu i jaknu na to sjedalo, odmah iza suvozača.

Istog trenutka me vozač grubim tonom upozorio da se maknem od tamo i da odem iza u kabinu. Nisam imala ništa protiv, mjesta je bilo, ali sam upitala zašto. Odgovor vozača ulazi u anale Autotrans pristojnosti: 'Zato jer ja mogu prdnuti, pa to vama može smrditi, a možete prisluškivati moje privatne razgovore'.

Zapanjena, pokupila sam stvari, maknula se tri reda niže a dok sam ustajala u mom neposrednom prisustvu vozač je rekao suvozaču: 'to su one babe koje nisu dobile jednu stvar, pa se sad iživljavaju. Ali, ja sam sad iznerviran, ne mogu i neću voziti, vozit ću vam osmice po cesti i sad izvlačim karticu. Ni ja, niti moj suvozač vas neće voziti'. Na to je stvarno izvukao karticu iz volana i napustio bus. Dok sam razmišljala hoće li me možda i na silu izbaciti (mladi momak, a ja imam 65 godina) te da li da zovem policiju, on se vratio i krenuo.

Suvozač je pri sakupljanju karata dao i neke reklamne letke, a na moje pitanje ima li na njima kontakt telefon firme odgovorio da ima tu njegova veličina cipela i još jedne druge stvari.

Nemajući povjerenja u ovu i ovakvu firmu za suvisao odgovor i traženu ispriku i sankcije, ovo upućujem na sve medije i Ministarstvo prometa i tražim da se ovakvog prijevoznika i osoblje makne s ceste« – stoji u obraćanju putnice Stanke Vitlov.
Autotrans najavio ispriku putnici i sankcije vozačima

Iako je razočarana putnica kazala da je uputila reklamaciju i upravi ovoga prijevoznika i iskazala nepovjerenje da će bilo tko »iz te i takve tvrtke reagirati«, uprava Autotransa joj se ipak javila. Na upit našeg lista, iz uprave ovog prijevoznika poručili su da su u kontaktu sa Stankom Vitlov i da će učiniti sve da joj se ispričaju, da joj nadoknade štetu, te da vozače sankcioniraju.

– Istražit ćemo cijeli slučaj, još ćemo sutra detaljnije porazgovarati s ovom gospođom, kazali su nam jučer u upravi Autotransa i dodali da u njihovoj tvrtki radi 1.200 zaposlenika te da je ponekad teško kontrolirati svačiji pojedinačni vokabular i ponašanje, ali da im u tome, nažalost, ali i na sreću, mogu pomoći putnici.

– Izuzetno nam je neugodno da se ovo dogodilo, svima je jasno da nam ovakvo nešto nikad ne bi moglo biti u interesu; ovakav način komunikacije i ponašanja naših djelatnika je i više nego prihvatljiv. Budući da nam je gospođa priložila dokumentaciju, znamo identitet obojice vozača i oni će biti sankcionirani, i to sasvim sigurno adekvatno. Zbog nas i naše tvrtke, ali prvenstveno zbog naših putnika kojima uvijek izlazimo u susret i razmatramo sve njihove reklamacije, poručuju iz Autotransa.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

MB FAN

#893
Kamion 'ušao' u autobus: Više ozlijeđenih, izvlačili ih škarama

Vozači su živi, ali su polomljeni. Vatrogasci su ih izvlačili škarama. Zastoj na cesti traje već više od sat vremena, kazao nam je čitatelj koji je snimio nesreću u Gorskom kotaru Više putnika iz autobusa te vozači autobusa i kamiona ozlijeđeni su u ponedjeljak oko 10.45 sati u sudaru na DC3 na raskrižju Gornje Jelenje - Crni lug.  Promet tom dionicom trenutno je u prekidu. Očevid je tijeku, izvijestila je PU primorsko goranska. Kako doznajemo od čitatelja, putnici autobusa su i malo pothlađeni. Vozači su živi, ali su polomljeni. Vatrogasci su ih izvlačili škarama. Zastoj na cesti traje već više od sat vremena. Ne znamo što se točno dogodilo i tko je kriv za nesreću. Kad smo mi došli, već smo naletjeli na zastoj - kazao nam je čitatelj. Kako se vidi iz fotografija, riječ je o autobusu Autotransa koji je putovao na relaciji Poreč-Zagreb. Još se ne zna gdje su i kako zbrinuti ostali putnici iz autobusa.
RI 841 NI (1251)

Izvor: https://m.24sata.hr/news/kamion-usao-u-autobus-vise-ozlije-enih-izvlacili-ih-skarama-562293 - 24sata.hr

lussin

#894
Evo još jedna slika iz Novog Lista, autor M. Aničić. Vozačima brz oporavak :-\
EDIT: Evo i video, vidi se i 1511 u prolazu

lussin

Čini se da je još jedna Setra stradala ili samo zapela u lančanom sudaru kod Pasjaka. Zna li netko nešto više?

Matej

Na 24sata piše da je i ona sudjelovala.

gorgoroth

Nesreća kakva se ne pamti – sudar autobusa, šlepera, ralice i auta



Poledica u raznim dijelovima Primorsko-goranske županije stvarala je probleme u prometu tijekom subotnjeg jutra, a dogodila se i prometna nesreća kakva se dugo ne pamti na ovom području.

Na državnoj cesti 8 Rupa – Pasjak zbog poledice dogodila se velika prometna nesreća u kojoj je sudjelovao veći broj vozila: dva šlepera, od kojih je jedan prevozio naftne derivate, autobus Autotransa, ralica i nekoliko osobnih automobila.

Prema trenutno dostupnim informacijama srećom ipak nitko nije teže ozlijeđen.

Promet navedenom cestom trenutno nije moguć.

http://www.fiuman.hr/foto-nesreca-kakva-se-ne-pamti-sudar-autobusa-slepera-ralice-i-auta/

Matej


gorgoroth