Autobusi nepoznatih vlasnika

Autor autobusi.org, Prosinac 06, 2007, 12:01:53

Paško

Zanimljivo pitanje na koje još nemamo odgovor. Actros je iskopao ovaj članak: https://www.ferata.hr/predsjednik-otockog-hdz-a-ivan-laco-ostro-prozvao-nacelnika-dusana-dulu/

Citat:Predsjednik otočkog HDZ-a Ivan Laco oštro prozvao načelnika Dušana Đulu
Objavljeno: 14 svibnja, 2022
Ivan Laco, predsjednik OO HDZ-a Otok još jednom je kritizirao načelnika Otoka Dušana Đulu.

Laco je uputio priopćenje za javnost u kojemu je ponovno prozvao načelnika Đulu za netransparentno trošenje općinskog novca, te ga podsjeća na, kako kaže, neodgovorena pitanja u svezi željeznog otpada pritom misleći na boćarsku dvoranu. Također, navodi da to nije jedina afera načelnika Otoka, te navodi aferu kupnje autobusa.

Priopćenje kojemu je dao naslov 'Đulina šutnja o skupoj kupovini željeznog otpada' prenosimo u cijelosti zajedno s priloženim fotgrafijama.

'Podsjećamo javnost i načelnika Đulu na neodgovorena pitanja u vezi željeznog otpada kojeg je Đula kupio kao boćarsku dvoranu. Iako je ugovor za kupnju tzv. boćarske dvorane u vrijednosti od 686 000 kuna potpisan prije godinu dana, dvorana još uvijek nije montirana. Da stvar bude gora, nije ni isporučena u cijelosti.

Trenutno se jedan dio tog željeznog otpada, odnosno boćarske hale, nalazi u dvorištu načelnikove obiteljske kuće, drugi na igralištu NK OSK, a ostatak u Trilju, gdje je i kupljen.     

Potpisom ugovora o kupnji ovog željeznog otpada firma s kojom je sklopljen ugovor o prodaji obvezala se na isporuku i montažu dvorane u roku od 60 dana.  Budući da spomenuta firma ni nakon godinu dana nije ispoštovala ovu obvezu, znači li to da je dužna plaćati penale zbog prekoračenja rokova?   

Aferi s kupnjom boćarske dvorane dodajemo još jednu. Naime, Općina Otok je 31. 12. 2021. godine kupila autobus u iznosu oko 200 000 kn. Već površnim pregledom vidljivo je da je autobus u jako lošem stanju. Posvuda je vidljiva korozija, dok su na površini lima vidljivi pokušaji nedavnog prebojavanja. Nakon kupnje autobus je najprije dovezen u Otok  gdje se ,,odmarao" nekoliko mjeseci, a onda je  usljedio pokušaj registracije. 

Naravno, tehnički pregled nije prošao, iz čega je jasno da je autobus neispravan. Da stvar bude zanimljivija, autobus ni nakon 15 dana nije pomaknut sa parkirališta  stanice za tehnički pregled vozila u Sinju. Normalno bi bilo da nakon što vozilo ne prođe tehnički pregled i nakon što se utvrde nedostaci, odveze u mehaničara i uklone kvarovi. Ali, u ovom slučaju nije ni pokušan popravak, što dovoljno govori o kakvim je kvarovima riječ i kolika je isplativost popravka. 

O ovim trgovačkim transakcijama načelnik i dalje šuti kao zaliven. Neka javnost sama izvlači  zaključke o razlozima njegove šutnje i kupnje starudije koja se skupo plaća iz proračuna koji pune svi stanovnici Općine Otok. 

Ovom prilikom još jednom pozivamo institucije Republike Hrvatske  da provjere naše navode vezane za sumnjivu kupovinu starog željeza u kojem se ,,izgubilo" 686 000 kuna, kupnji starog i neispravnog autobusa, kao i nabavi  građevinskog materijala u iznosu od oko 500 000 kuna bez provedbe postupka javne nabave.'

Općinska organizacija HDZ-a Općine Otok 

Predsjednik: Ivan Laco

A u članku se nalazi i ova fotografija. Čija je prije bila Setra? Možda netko zna.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth


mate

Izgleda da ovom Tourlineru Kamgrad više nije vlasnik ???

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

mate

Jučer na A3, RI tablice

akzg22

ZG 9386-HF, slikan u Zagrebu (pogledao sam autobus svih strana, no nema nikakvog naziva tvrtke koja vrši školski prijevoz).


netko

#652
@Božidar Vukičević/Cropix

Nisam siguran jel spada pod nepoznate vlasnike jer ima ime i skoro vidljive tablice.?
Ali autobus je svakako raritetan, a fotografije u novinskom članku SD se činu stvarne (05.10) jer ne piše "arhiva".
Članak je inače o selu Zelovo (Sinj).

Zna li itko kome pripada ova Setrica?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Stara je to fotografija, nećeš više nigdje naći Setru dvojku u Hrvatskoj osim u Sinju. Setra je bila u vlasništvu Markulin busa i tamo je vozila do početka 2018. Prije par mjeseci prodavala se u dalekom Tounju (selo u zaleđu Ogulina), možda ju je pokupio netko za obnovu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

akzg22

VT 065-92 (privremene tablice), slikan u Zagrebu.

mate

Danas u SB bez ikakvih oznaka vlasnika

akzg22

ZG 1679-II i ZG 1626-HP (slikani u Zagrebu), ZG 1927-IS (slikan na parkiralištu blizu Arene Zagreb) i ZG 1189-IN (slikan na parkiralištu Arena Centra u Novom Zagrebu.

mate

Inače, busevi koji stoje ne jedu ljude, te im se može komotno doći bliže - normalno uslikati, te isčitati ime vlasnika kava
Al ti očito uporno prc u mozak sve redom th-down

gorgoroth

Ne znam čija je ovo mećka u Rijeci, Kneževič, Slavonija Bus

lussin