Autotrans - linije

Autor gaspa, Prosinac 02, 2007, 17:33:41

shef

U 11:00 prije je bila Rijeka - Vrbovsko; ali kad uneseš dalje relaciju Vrbovsko - Ogulin javlja da nema linije. Vjerojatno postoji još neka međustanica.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

#511
Pitanje dal išta sad gore vozi kad nema škole.   OGULIN je kretao u 11 sa trećeg perona,  a lako moguće da je i Vrbovsko kretalo u isto vrijeme. 

U 14:00 su pak išle DELNICE, i to 2 busa, al bilo je svakakvih kombinacija sa tablama.  Niske Dubrave Rijeka-Stara Sušica,  TAM 190 Rijeka-Brod Moravice... u biti ni neznam kamo je bus išao u 14:00 osim u Delnice. Svaki dan je bila druga tabela na busu

5AR

Slikano 22.08. Polazak iz Rijeke



dolazak u Rijeku



Iako piše Brinje i Senj ne ide tom rutom jer vožnja traje 1:35min znači preko Vrbovskog. A iz Rijeke po sadašnjem on-line voznom redu ide samo u 17:00 isto samo Petkom.

Shole

Da li se ti sjećaš da je ipak jedno vrijeme prije ukidanja prometovala u 13:45 preko Senja ?

Btw, da li još postoji extra Rijeka-Rab petkom u 16:15 ?

5AR

Kako ne?
Citat: 5AR  u Svibanj 08, 2009, 23:11:28

1289




8.05.2009. 14:05 Bakar

Za Rab po on-line VR ne.

Shole

Da da, znao je vozit i Ogulinski SÜ 313 sa tablom  RIJEKA-PAG-OGULIN   :)

U Senju je bila veza u 15:30 na Zagreb-Pag

Bari

Ukinuta linija Marinići - Ika zbog premalog broja putnika.
KREPAT MA NE MOLAT !

shef

Kraj za Opatija City Bus:

Citat: Novi ListOPATIJA » Vozni red gradskih lokalnih autobusnih linija City bus često je posljednjih godina bio tema kritika i kontroverzi, no čini se da je tome došao kraj. Naime, novom gradskom odlukom o organizaciji javnog prijevoza, koja je na gradskim interentskim stranicama dostupna za javno savjetovanje, predlaže se ukidanje City bus linija i zadržavanje tek jedne gradske linije kojom bi »upravljao« Autotrolej.
    Ugovor s Autotransom, koji je dosad bio koncesionar na linijama gradskog javnog prijevoza, ističe krajem travnja ove godine, a u prijedlogu za promjenu odluke koju je gradonačelnik Ivo Dujmić uputio na usvajanje Gradskom vijeću – o kojoj prije toga svoje mišljenje mogu reći i građani – navodi se da u toj petogodišnjoj suradnji nisu ostvareni planirani prihodi od putnika, te je održavanje linija zahtijevalo sve veće izdvajanje Grada Opatije.
    Takva situacija je, navode iz Grada Opatije, dovela do toga da se standard tog prijevoza sve više smanjivao, da bi na kraju izmjenama voznog reda javni gradski promet bio reduciran na prometni pravac Veprinac – Poljane – Ičići – Opatija (uključujući osnovnu školu i Tošinu) – Pobri, a sve s jednim autobusom.
    – Analiza dosadašnjeg sustava prijevoza i njegovih mogućih unapređenja, pokazala je da je za Grad Opatiju financijski povoljnije ako bi se cjelokupni javni prijevoz odvijao kroz sustav »Autotroleja«, čime bi se omogućio i cjelovitiji i kvalitetniji vozni red, veća učestalost prijevoza prema Poljanama i Veprincu, te omogućilo korištenje većeg broja linija unutar zone za koju putnik ima plaćenu kartu (do sada nije bilo moguće da karte jednog prijevoznika vrijede u autobusima drugog). Radi toga predlažemo da se kao jedina linija javnog gradskog prijevoza odredi pravac Opatija – Ičići – Poljane – Veprinac, a voznim redom bit će omogućeno da ova linija prolazi područjima za koje je prisutan interes građana kao što su osnovna škola ili Tošina, kazao je gradonačelnik Dujmić u obrazloženju prijedloga svoje odluke, navevši kako njena provedba neće zahtijevati dodatna financijska sredstva, te će za sam prometni pravac Veprinac – Poljane – Ičići – Opatija omogućiti veći broj vožnji u odnosu na sadašnji vozni red uz manja sredstva potrebna za sufinanciranje.
    Javno savjetovanje ostaje otvoreno do 21. ožujka, a prijedloge, mišljenja i sugestije zainteresirani mogu uputiti na e-mail info@opatija.hr.

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Službeno kraj, nakon 5 godina:
Citat: Novi ListOPATIJA » City bus »Autotransa« se ukida - odlučeno je na posljednjoj sjednici Vijeća Grada Opatije. Nakon isteka ugovora o koncesiji koja je povjerena riječkom »Autotransu« do konca travnja ove godine, gradski autobusi koji su ponajviše bili namijenjeni školarcima i umirovljenicima više neće voziti opatijskim ulicama.
    - Neostvarivanje planiranih prihoda od putnika koji koriste ovaj vid prijevoza zahtijevalo je sve veće izdvajanje Grada Opatije za subvencioniranje nepokrivenih rashoda te se je radi toga standard prijevoza sve više smanjivao, da bi na kraju izmjenama voznog reda javni gradski promet bio reduciran na prometni pravac Veprinac – Poljane – Ičići – Opatija (uključivši osnovnu školu i Tošinu) – Pobri, sve s jednim autobusom -obrazloženje je prijedloga ove odluke gradonačelnika Opatije Ive Dujmića. Cjelokupni javni prijevoz na području grada Opatije ponovno će tako obavljati jedan prijevoznik (Autotrolej d.o.o. Rijeka), a ne dva prijevoznika kao do sada. Analiza dosadašnjeg sustava prijevoza i njegovih mogućih unapređenja pokazala je da je za Grad Opatiju financijski povoljnije ako bi se cjelokupni javni prijevoz odvijao kroz sustav Autotroleja, čime bi se omogućilo i cjelovitiji i kvalitetniji vozni red te veća učestalost prijevoza prema Poljanama i Veprincu te omogućilo korištenje većeg broja linija unutar zone za koju putnik ima plaćenu kartu (do sada nije bilo moguće da karte jednog prijevoznika vrijede u autobusima drugog), stoji u obrazloženju odluke.
    Prema riječima opatijskoa gradskog pročelnika Miljenka Ujčića ukidanje Autotransovih linija neće utjecati na potrebe stanovništva jer će Autotrolej uvesti dodatne linije i pokriti pravce za koje je dosad bio zadužen Autotrans. (Ma. K.)

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Bari

Eto, možda jedna od posljednjih slika iz Opatije


I jedno pitanje za znalce, što inače vozi za Ogulin petkom? Ogulinci, Rijeka ili netko treći?
KREPAT MA NE MOLAT !

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Po karti bi se reklo da ide na Metliku i Črnomelj  ;-)

5AR


strujko

Zna li netko kakva je situacija vikendom na linijama iz Rijeke za dalmaciju (Zadar) ima li gužve?

Shole

u ovo vrijeme nema,  gužva je ljeti i dan prije praznika,  znači mogla bi ti bit u srijedu