Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

lussin

#1185
Šubićev Starliner SHDL VT-995-CV
http://epodravina.hr/u-teskoj-prometnoj-nesreci-stradao-biciklist/
FOTO  U teškoj prometnoj nesreći stradao biciklist

Večeras oko 20 sati na državnoj cesti D2 došlo je do prometne nesreće između autobusa i vozača bicikla koji je zadobio teže tjelesne ozljede.

Prometna nesreća dogodila se u mjestu Glogovac, u Koprivničkoj ulici, a do nesreće je došlo iz zasada neutvrđenih razloga. Autobus virovitičkih registarskih oznaka prednjim  desnim krajem je udario biciklista, koji je zadobio teže tjelesne ozljede.


Neslužbeno doznajemo kako se radi o muškoj osobi težeg imovinskog stanja iz Borovljana. Njegov susjed rekao nam je kako je svakodnevno vozio bicikl ovom cestom kada je odlazio u pučku kuhinju. Isto tako neslužbeno doznajemo kako je autobus prevozio učenike.

U tijeku je obavljanje očevida od strane policijskih službenika. Promet tim djelom ceste odvija se jednim prometnim trakom uz fizičku regulaciju policijskih službenika. Više informacija biti će poznato nakon obavljenog očevida.

Dreamwalker

Promet i???

http://www.24sata.hr/news/sudar-dva-autobusa-kod-kastel-sucurca-jedan-covjek-ozlije-en-498414

Sudar dva autobusa kod Kaštel Sućurca, jedan čovjek ozlijeđen Najmanje jedna osoba ozlijeđena je u sudaru dva autobusa jutros u 7,45 sati Cesti Pape Ivana Pavla II u Kaštel Sućurcu. Promet iz Trogira prema Splitu se odvija jednim kolničkim trakom

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421



Marek

Navodno je pala stranica prikolice koju je vukao kamion i udarila u šajbu autobusa.

Kako čujem poginuo je vozač autobusa (trebao bi biti Čazmin gbr. 616). RIP


sniff

Da,i ja mislim da je 616...Lako za autobus,šteta šta je čovjek poginuo...ako je bio vozač koji ga inače vozi na Zagreb-Bjelovar i obratno, popričao sam sa njim 26.7. u Bjelovaru...  :(  :'(



(inače,bus odavno nema ni g.br.)

tamlover

Sudeći po priči putnika koju prenose novine šole je imao groznu smrt. Jedina utjeha je da je sigurno bila trenutačna... ali ne umanjuje strahotu koju prolazi obitelj. Iskrena sućut njima, a njemu sretnije ceste nebeske :(
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

mate

Sto reci nakon svega, osim prestrasno... Iskrena sućut obitelji

Jos jedan clanak iz 24sata:

http://www.24sata.hr/news/marijan-je-sletio-s-ceste-da-bi-spasio-putnike-on-je-poginuo-502221

Pokojnog vozaca sam poznavao iz viđenja, buduci je znao s biti na liniji ka Osijeku ili N.Sadu, kao drugi vozac, a evo jedne moje slike s AK Čazma od 30.10.14, kada je s 616 bio na BJ - ZG



Marek

Opet prometna na D28, ovaj put u Kuštanima. U nesreći su sudjelovali Jetliner Dubrava busa i kamion.





Izvor: FB, Policija zaustavlja - Bjelovar i okolica

tamlover

Autoturist dobio po njuški...

http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/krs-i-lom-kraj-karlovca-u-izravnom-sudaru-autobusa-i-automobila-ozlijedeno-vise-osoba-vatrogasci-izvlacili-covjeka-iz-smrskanog-vozila/5435567/

Citat:U ponedjeljak  nešto prije 6 sati na Staroj karlovačkoj u Donjem Desincu neposredno iza križanja Stare karlovačke i ulaza u naselje Donji Desinec u smjeru Zagreba, došlo je do izravnog sudara osobnog vozila i autobusa prilikom kojeg je ozlijeđeno više osoba, javlja Vatrogasna zajednica grada Jastrebarsko.

Odmah po dojavi na mjesto intervencije  su izašli i vatrogasci vatrogasne postrojbe DVD-a  Jastrebarsko koji su spašavali unesrećenog vozača iz osobnog vozila upotrebom hidrauličkih škara i razupora. Ozlijeđenim osobama pružena je hitna medicinska pomoć na mjestu intervencije, dok su teže ozlijeđene osobe kolima hitne pomoći prevezene u bolnicu.

Na intervenciji je sudjelovalo 7 vatrogasaca vatrogasne postrojbe DVD-a Jastrebarsko sa navalnim vatrogasnim vozilom i opremom za tehničke intervencije.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

smogovci.bbb2

Foto: Vatrogasna postrojba grada Jastrebarskog
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

ZG 4866-FT
ili
ZG 4867-FT.
Treba pratiti koje nema...

Paško

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/461775/prevrnuo-se-autobus-na-bracu-vozac-zbog-prevelike-brzine-izgubio-kontrolu-na-skliksoj-cesti

Citat:
Prevrnuo se autobus na Braču: vozač zbog prevelike brzine izgubio kontrolu na skliskoj cesti

Autobus javnog prijevoza prevrnuo se u četvrtak ujutro na otoku Braču na predjelu Grabica, na cesti između Gornjeg Humca i Bola, no nitko nije ozlijeđen jer osim vozača u njemu nije bilo putnika, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

Autobus se prevrnuo oko 6 sati nakon što je vozač izgubio nadzor nad vozilom zbog neprilagođene brzine na cesti koja je bila skliska.

Vozač je nakon  prevrtanja autobusa bio negativan na provedenom alkotestu, naveli su iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Autotrans?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

lussin

Prije neki dan je neki autobus stradao i području Rijeke. Autotrolej ili Autotrans?

Paško

#1199
Citat: amfan  u Siječanj 05, 2017, 22:20:05
Prevrnuo se autobus na Braču: vozač zbog prevelike brzine izgubio kontrolu na skliskoj cesti

Dobio sam sliku. Radi se o Autotransovoj #1051:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!